آرتریت (روماتیسم)
تهیه شده زیر نظر : پشتیبان ارشد ایزو ویزیت
روماتیسم (آرتریت) چیست؟
ویزیت آنلاین با متخصص روماتولوژی
دریافت مشاورهروماتیسم یک واژه غیراختصاصی در پزشکی است که در مورد گروهی از بیماریها که مفاصل و بافت همبند را درگیر میکنند، به کار میرود. به روماتیسم مفصلی، آرتریت روماتوئید و به روماتیسم قلبی، تب روماتیسمی گفته میشود.
روماتیسم ممکن است در جاهای مختلف بدن نمود پیدا کند؛ مانند مفصل، قلب، چشم، پوست و. . .
در روماتیسم مفصلی، متورم شدن مفصلها و فشار وارد کردن به بافتهای اطراف دلیل وجود درد در مبتلایان است. هنوز علت دقیق بوجود آمدن این بیماری مشخص نیست اما خوشبختانه راههای زیادی برای کنترل آن وجود دارد.
ابتدا علایم روماتیسم و سپس روشهای موثر برای کاهش عوارض ناشی ازین بیماری را بررسی میکنیم.
علایم بیماری روماتیسم
بسته به اینکه کدام عضو درگیر این بیماری شده باشد، علایم آن نیز متفاوت است:
- درد و گرفتگی صبحگاهی
- تورم
- التهاب
- احساس گرما در اطراف مفصل
- کاهش دامنه حرکتی مفصل و قدرت عضله
- برآمدگی و تودههای اطراف مفاصل
- درد در ناحیه شانه، گردن، اطراف لگن
- احساس ضعف و خستگی مزمن
- کاهش اشتها
- تب
- شایعترین مفاصل درگیر، مفاصل انگشتان دست، مچ دست، پا و مچ پا هستند.
با این حال هر مفصلی در بدن امکان آسیبپذیری ازین بیماری را دارد.
عوامل ایجادکنندهی روماتیسم
بسیاری از بیماریها، ریشه در عادات غذایی نادرست دارند؛ بنابراین اصلاح روش غذا خوردن و نوع غذای مصرفی برای هرشخص، در پیشگیری و درمان همه بیماریها از جمله دردهای مفصلی، موثر است.
یکی از علل بروز بیماریهای مفصلی، خلط زیاد گلو ناشی از مشکلات سینوسهاست. بنابراین اگر به مدت طولانی، صبحها به ترشحات پشت حلق دچار هستید، این موضوع را جدی بگیرید و آن را درمان کنید.
طبق مطالعات دانشمندان و پزشکان، هنوز علت واحد و مشخصی برای بروز این بیماری یافت نشده است اما وجود عفونت در بدن یکی از عوامل اصلی ایجاد کنندهی روماتیسم است.
- جنسیت (در زنان شایعتر است)
- سن (در سنین 30 تا 60 سالگی بروز میکند)
- سابقه خانوادگی
- ژنهای خاص
- عوامل بنیادی
- استعمال دخانیات
- استرس
راههای درمان و کنترل روماتیسم
با وجود اینکه هنوز درمان قطعی برای روماتیسم پیدا نشدهاست ولی میتوان به کمک روشهای متعددی، درد و التهاب ناشی از آن را کاهش داده و تا حد زیادی جلوی پیشرفت بیماری را گرفت. تشخیص به موقع و درمان مناسب، از اهمیت بالایی در این زمینه برخوردار است.درصورتیکه شرایط مراجعه حضوری را ندارید، پیشنهاد میکنیم از خدمات ویزیت آنلاین پزشکان فوق تخصص روماتولوژی ایزو ویزیت استفاده کنید. مشکلات خود را مطرح کرده و از مشاوره بهترین پزشکان روماتیسم برای درمان مشکلات خود استفاده کنید.
به منظور کاهش درد و افزایش عملکرد مفاصل، ابتدا نیاز است که از الگوی زندگی شخص و نیازهای او، اطلاعات کاملی در دسترس باشد. با این حال در این مقاله چند روش دارویی و غیر دارویی برای مهار روماتیسم، معرفی میکنیم:
تغذیه و درمان های غذایی
تغییرات رژیم غذایی، یک راه درمان برای روماتیسم است که با کاهش علایم و کاهش اضافه وزن به روش صحیح، کمک بسیاری به بیماران میکند. همانطور که اشاره شد، عادات غذایی اشتباه، عامل بزرگی برای انواع بیماریها، ازجمله روماتیسم است. با مشورت یک پزشک حاذق، میتوان این عادات را اصلاح کرد و با جایگزینی غذاهای مناسب برای هر فرد، قدم بزرگی برای سلامتی بدن برداشت.
درمانهای خانگی روماتیسم بدون دارو
- استراحت
هنگامی که مفصل دچار التهاب شده است، امکان آسیب در آن بیشتر است. بنابراین به این مفاصل باید استراحت داد. تناسب اندام عمومی هم باید تا حد امکان برقرار شود. استراحت و حفظ دامنه حرکتی مفاصل، به همراه تناسب اندام عمومی، میتواند کمک زیادی به کاهش علایم و دردهای این بیماری کند. - پزشکی ورزشی (ورزش درمانی)
درد مفاصل باعث کمتحرکی افراد میشود اما با ادامهی بیتحرکی، تحرک مفاصل و قدرت عضلات از دست میرود و دچار گرفتگی میشود که در آینده باعث فرسودگی بیشتر خواهد شد.
انجام تمرینات و حرکات مناسب تحت نظر متخصص پزشکی ورزشی، میتواند این آثار را تا حد زیادی کاهش دهد (ورزشهایی مثل آب درمانی و ورزش در آب گرم، تایچی، یوگا، دوچرخه سواری، پیادهروی، تمرینهای تقویتی، ایروبیک). اما انتخاب ورزش مناسب برای هر شخص و دامنهی حرکات، فقط بر عهدهی پزشک است. - فیزیوتراپی و کاردرمانی
این روش باعث کاهش التهاب و درد در بیماران روماتیسمی شده و عملکرد مفاصل را حفظ میکند. با استفاده از روشهایی مانند : اعمال گرما و سرما، استفاده از فراصوت، تمرینات فعال و انفعالی، استراحت دادن و بستن مفاصل، استفاده از وسایل طبی، تکنیکهای ریلکسیشن - ماساژ درمانی
ماساژ یکی از درمانهای پرکاربرد است که با هدف بهبود انعطافپذیری و حال عمومی بیمار انجام میشود و به کاهش ورم مفاصل ملتهب کمک میکند. - طب سوزنی
با باز کردن مسیرهای انرژی در بدن، درد و علایم روماتیسم را کاهش میدهد. - پی آر پی
یک روش درمانیست که با تزریق پلاسمای غنی از پلاکت درمانی، خاصیت التیامبخشی، کاهش درد، تسریع دوران التیام آسیبها، بازسازی و ترمیم بافتهای نرم بدن را دارد.
دارو درمانی
برای جلوگیری و یا کاهش میزان پیشرفت بیماری و درد و التهاب مفاصل، داروهای شیمیایی و گیاهی بسیار زیادی وجود دارد که پزشک بر اساس شدت بیماری و نوع پاسخ بدن به داروها، داروی مناسب را برای بیمار تجویز میکند.
عمل جراحی
وقتی که آسیب وارده به استخوانها بسیار زیاد شده باشد و یا کنترل درد به کمک داروها و راههایی که نام بردیم، امکانپذیر نباشد، جراحی یک گزینه برای بازگرداندن عملکرد به یک مفصل یا عضو آسیب دیده است.
کلام آخر
اینکه، هرکسی باید براساس شرایط بدنی خود و با توجه به نیازهایش، روش زندگی سالم را در پیش بگیرد تا درگیر بیماریهای اینچنینی نشود، زیرا محال است که بیماریای با تغذیه و سبک زندگی رابطهی مستقیم نداشته باشد.
سلام رسول عزیز.ویزیت آنلاین با ارتوپد بگیرید. مشکلتون نیاز به بررسی داره.
مااز افغانستان هستیم
سلام صدیق عزیز.ویزیت آنلاین با روماتولوژیست بگیرید تا اقدامات درمانی براتون انجام بشه.