فایدهی وجود پردهی بکارت و انواع آن
تهیه شده زیر نظر : عفت حسن زاده - کارشناسی مامایی
بکارت از لحاظ لغوی به معنای پرهیزکاری وپاکدامنی بوده و از نظر اصطلاحی، بکارت به معنای دست نخورده بودن و به عبارت بهتر به معنای نداشتن رابطه جنسی قبل از ازدواج میباشد. جالب است بدانید علاوه برانسان، جاندارانی مانند: فیل، اسب، گاو، الاغ، سگ، گربه، خفاش وزنبور بکارت دارند.
ویزیت آنلاین با متخصص زنان و زایمان
دریافت مشاورهبکارت (Hymen)
بکارت یک بافت غشایی با ضخامت تقریبا 1 الی 2 میلیمتر میباشد، که در ماه پنجم دوره جنینی تشکیل میشود و ورودی واژن را تقریبا به طور کامل میپوشاند. در وسط بکارت منفذی وجود دارد که محل خروج خون عادت ماهانه از دوران بلوغ تا پایان دوره باروری میباشد. این منفذ دارای قطرهای متفاوتی بین خانمها است. قطر این منفذ در بکارت سالم میتواند به اندازهی یک ته سنجاق یا قطری درحد عبور یک یا دوانگشت، متفاوت باشد.
شکل این منفذ نیز متنوع بوده وبه شکل:
- حلقوی
- بیضوی
- هلالی
- ستارهای
- غربالی (آبکشی)
- دیوارهدار (سپتومدار)
- قلبی
- شیپوری
- وبدون منفذ میباشد.
توضیح اینکه بکارت بدون منفذ بسیار بسیار نادربوده وبدین صورت است که دهانه واژن را به طور کامل مسدود کرده وبا اولین عادت ماهیانه در دوران بلوغ، خون پشت آن جمع میشود وباعث دردهای شکمی با علت ناشناخته میگردد. منفذ بکارت میتواند ترکیبی ازدوشکل را باهم داشته باشد.(حلقوی غربالی)
قوام پرده بکارت
تفاوتهای قابل ملاحظهای در قوام پرده بکارت وجود دارد. این پرده عمدتا از بافت همبند الاستیک و کلاژن تشکیل میشود ومیزان کلاژن و الاستیک موجود در آن خاصیت ارتجاعی وغیرارتجاعی را به بکارت میدهد.
بکارت ارتجاعی به خاطر بیشتر بودن میزان رشتههای الاستیک به نسبت رشتههای کلاژن با اولین دخول دچار کشش میشود و دوباره به حالت قبل بر میگردد و به پارگی مقاوم است وفاقد خونریزی میباشد، اما بکارت غیرارتجاعی به دلیل کم بودن میزان رشتههای الاستیک نسبت به رشتههای کلاژن با اولین دخول کشش پیدا نمیکند وپاره میشود و خونریزی دارد.
پرده بکارت فاقد اجزای غدهای مترشحه یا عضلانی ورشته عصبی زیادی به آن عصبدهی نمیکند. در نوزادان پرده بکارت بسیار پرعروق و وسیع است. اما در بزرگسالی خونرسانی ضعیفی دارد. در زنان حامله بکارت بسیار ضخیم ودر زنان یائسه نازک میشود.
پیشنهاد خواندن
لازم است به این موضوع اشاره شود که:
دربعضی جوامع وجود یا عدم وجود بکارت اهمیت چندانی ندارد، اما در بعضی جوامع، ادیان وقومیتها وجود بکارت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
فایده بکارت چیست؟
آیا وجود بکارت فقط به خاطراثبات داشتن یا نداشتن رابطه جنسی میباشد؟
در پاسخ به این سوال باید گفت: خیر
پرده بکارت، نفوذ عوامل بیماریزا را از قسمتهای خارجی دستگاه تناسلی به قسمتهای داخلیتر دستگاه تناسلی، یعنی واژن، رحم و لولهها را محدود میکند. نفوذ عوامل بیماریزا به لگن و اعضای لگنی باعث عفونت و چسبندگیهای لگنی به ویژه چسبندگی لولهها ودر نتیجه ناباروری میشود. پس پرده بکارت یک عامل محدود کننده عفونتهای لگنی در دوران قبل از ازدواج که با کم کردن درصد ناباروری ،برای بقای نسل بشر لازم وضروری است.
در اثبات این مطلب گفته میشود که میزان عفونتهای لگنی در دختران باکره بسیار نادرو در دختران فاقد بکارت این عفونتها شایعتر میباشند.
عوامل موثر بر نوع بکارت
- ارث،
- نژاد،
- تغذیه،
- منطقه جغرافیایی ونوع آب وهوای منطقهی زندگی روی شکل گیری نوع بکارت موثر میباشد.
طی تحقیقات وتجربه کاری 25 ساله خودم دیدهام افرادی که در یک منطقه جغرافیایی زندگی میکنند و اقامت آنها درآن منطقه طولانی ،و در حد چند نسل بوده، نوع بکارت یکسانی دارند.
جهت اطلاع از نوع بکارت و پاسخ به سؤالات بیشتر در مورد اولین رابطه میتوانید، یک ویزیت مشاورهی پرده بکارت ثبت کنید.
نظرات