تفاوت روانشناسی و روانکاوی
تهیه شده زیر نظر : نادیا کیان - کارشناسی ارشد روانشناسی
روانکاوی و روانشناسی، دو مقوله جدا و متفاوت از هم هستند. شاید تعجب کنید که چگونه یک روانکاو با یک روانشناس متفاوت است. با توجه به اینکه روانکاوی و روانشناسی دو حوزه متفاوت هستند، بنابراین منطقی است که دو متخصصی که کار رواندرمانی را انجام میدهند نیز متفاوت باشند. علاوه بر این الزامات آموزشی متفاوتی برای هر یک از این متخصصان روانشناس و روانکاو وجود دارد. اگرچه نظریههای روانکاوی به شدت بر روی کار روانشناسی تأثیر گذاشتهاند، اما دو مقوله جداگانه با ریشههای جدا هستند. در این مقاله اطلاعاتی در مورد تفاوت روانکاوان با روانشناسان ارائه میدهیم.
ویزیت آنلاین با روانشناس
دریافت مشاورهروانکاوی چیست؟
روانکاوی یک روشدرمانی و روانشناختی است که برای درمان اختلالات روانی و عاطفی استفاده میشود. این کار را با بررسی افکار خودآگاه و ناخودآگاه گذشته و حال و با استفاده از تکنیکهای مختلف انجام میشود. روانکاوی را میتوان به عنوان روشی برای درمان اختلالات رفتاری توصیف کرد که عمدتا از ذهن و احساسات ناشی میشود. روانکاوی اولین بار توسط زیگموند فروید، توسعه یافت.
بسیاری بر این باورند که روانکاوان میتوانند روانشناس باشند، اما لزوما فقط روانشناسان روانکاو نیستند. آنها زمانی از روش روانکاوی استفاده میکنند که بیماران به روانشناسی سنتی و درمانهای پزشکی پاسخ نمیدهند. روانکاوان میتوانند از طیفهای گستردهای از رشتههای زیر باشد:
- مددکار اجتماعی
- روانشناس
- رواندرمانگر
- روانپزشک
- مشاوره
روانشناسی چیست؟
روانشناسی یک رشته چند وجهی و گسترده است که کار آن در واقع مطالعه ذهن و رفتار افراد است. روانشناسی علمی است که مغز را مورد مطالعه قرار میدهد تا دریابد که چرا یک فرد کاری را انجام میدهد یا احساس میکند انجام میدهد. به عنوان مثال، اگر فردی با اعتماد به نفس پایین مواجه است، روانشناسان سعی میکنند علت آن را مشخص کنند و به فرد کمک کنند تا راههایی برای ایجاد اعتماد به نفس خود پیدا کند. روانشناسی به بررسی رابطه بین تجربه و رفتار با عملکرد مغز، که به عنوان عصب روانشناسی شناخته میشود، میپردازد. همچنین به ادراکات، عواطف، شخصیت و تفکر انسان و چگونگی سازگاری فرد با جامعه نگاه میکند. در روانشناسی به دلیل گستره وسیعی از حوزههای مطالعاتی موجود، میتوان مشاهده کرد که با سایر رشتههای علمی مرتبط با شرایط انسانی، مانند فلسفه، فیزیولوژی و انسانشناسی اجتماعی همپوشانی دارد. یک روانشناس میتواند در زمینههای مختلف روانشناسی از جمله موارد زیر فعالیت کنند.
پیشنهاد خواندن
- روانشناسی تربیتی
- روانشناسی بالینی
- روانشناسی پزشکی قانونی
- روانشناسی شغلی
- روانشناسی سلامت
- روانشناسی برای مشاوره
برای دریافت ویزیت روانشناسی تلفنی و آنلاین از سرویس روانشناسی ایزو ویزیت استفاده کنید.
تفاوت روانکاو با روانشناس
روانکاو و روانشناس هیچکدام دارو تجویز نمیکنند. روانکاوی و روانشناسی از این نظر مشابه هستند که هر دو به جای مسائل بالینی با مسائل عاطفی سروکار دارند. اما در عین حالی که هر دو با مسائل عاطفی بیمار سروکار دارند، برنامه درمانی آنها بسیار متفاوت است. روانشناسان به طور کلی به صحبتهای بیمار گوش میدهند و به بیمار اجازه میدهند تا در مورد مسائلی که او را آزار میدهد صحبت کنند. آنها به بیمار کمک میکنند تا بفهمد چرا چنین احساسی دارد و به او کمک میکنند تا طرز تفکر خود را تغییر دهد. آنها با افکار آگاهانه امروز سروکار دارند.
به دنبال نظریههایی که توسط زیگموند فروید ارائه شده است، روانکاوان معتقدند که مسائل ذهنی و عاطفی افراد در بزرگسالی از دوران کودکی آنها نشات میگیرد. روانکاوان بیمار را مجبور میکنند تا در خاطرات ناخودآگاه گذشته جستجو کند تا منشا مشکلات فعلی خود را مشخص کنند. روانشناس ممکن است یک جلسه در هفته را با بیماران خود را داشته باشند، درحالیکه روانکاوان اغلب چندین جلسه در هفته را با بیماران خود ملاقات دارند.
پیشنهاد مطالعه مقاله:
با توجه به رویدادهای بسیار زیادی که امروزه در جامعه رخ میدهد، مردم بیش از هر زمان دیگری به دنبال کمک روانشناسان، روانکاوان و روانپزشکان هستند. اقدام به موقع برای درمان اغلب میتواند باعث بهبودی سریعتر شود و از تبدیل، یک مشکل کوچک به یک مشکل بزرگ جلوگیری کند. به همین دلیل است که دانستن تفاوت یک روانکاو با یک روانشناس بسیار مهم است.
کلام آخر
روانشناسی و روانکاوی هر دو با سلامت روان انسان و کمک به فرد در دستیابی به پتانسیل کاملی از خود سروکار دارند. هر چه اطلاعات بیشتری در مورد هر رشته تحصیلی وجود داشته باشد، بهتر میتوان آن دانش را در شرایط عملی به کار برد. بنابراین هنگام در نظر گرفتن تفاوت بین روانشناسی و روانکاوی، باید بدانید که یکی مطالعه میکند و دانش به دست می آورد(روانشناسی) و دیگری آن را عملی می کند.(روانکاوی)
نظرات