رزیدنت بیماری های پوست (درماتولوژی)
آلوئهورا
آلوئهورا یکی از پر مصرفترین داروهای گیاهی برای درمان انواع مشکلات پوستی است. این گیاه به سبب داشتن ترکیبات ژل مانند خود برای درمان انواع آسیبهای پوستی مناسب است.
در گذشته، آلوئهورا برای مشکلاتی نظیر آفتابسوختگی، برش و خراشهای کوچک استفاده میشد.
پیشنهاد مطالعه مقاله:
درمان سوختگی آفتاب: چگونه سوختگی پوست را درمان کنیم؟ (بخش اول)
درمان سوختگی آفتاب: چگونه سوختگی پوست را درمان کنیم؟ (بخش دوم)
عصاره و ژل آلوئهورا
آلوئهورایی که ما استفاده میکنیم در حقیقت ترکیبی ژلاتینی است که از گیاه آلوئهورا گرفته میشود. در علم گیاهشناسی بیش از 420 نوع آلوئهورا وجود دارد. مرسومترین نوع آن که برای پوست مصرف میشود، «صبر زرد» نام دارد.
در مصارف داروئی، آلوئهورا نوعی ژل موضعی است که آن را از مواد ژلاتینی موجود در برگ گیاه آلوئهورا میگیرند. البته میتوان با شکستن و فشار دادن برگ آلوئهورا، ژل آن را به طور مستقیم استفاده کرد. به هرحال، استفاده از محصولات حاوی آلوئهورا برای مصارف اورژانسی (مثل سوختگی یا زخم) مناسبتر است.
ژلهای آلوئهورای موجود در بازار، معمولاً برای نرم و هموار کردن پوست ترکیبات دیگری نیز دارند، مثل کالاندولا و اکیناسه.
موارد مصرف
- درمان سوختگی
- آفتابسوختگی
- ترمیم خراشهای کوچک
- درمان بریدگیها
- درمان خشکیپوست
- درمان تبخال
- اگزما
- پسوریازیس
- آکنهی التهابی
موارد منع مصرف
- برای سوختگیهای شدید یا زخم های بزرگ از آلوئهورا استفاده نکنید. مدارکی وجود دارد که نشان میدهد آلوئهورا توان طبیعی بدن شما را در ترمیم زخمهای عمیقی که بر اثر جراحی ایجاد شدهاند، کاهش میدهد.
- پوست برخی افراد پس از استفاده از آلوئهورا دچار خارش و سوزش خفیف میشود. به هرحال، اگر تا به حال به واسطهی استفاده از ژل آلوئهورا دچار کهیر یا جوش شدهاید، به آن حساسیت دارید. بهتر است هرچه سریعتر مصرف آن را متوقف کنید.
- ژل آلوئهورا خاصیت میکروبزدایی دارد، اما هیچگاه آن را روی پوست عفونی استفاده نکنید. لایهی محافظی که آلوئهورا روی پوست ایجاد میکند، روند ترمیم را مختل و عفونت را بدتر میکند.
مقدار مصرف
- طبق دستور پزشک مصرف شود.
دقت کنید
- بهتر است ژل آلوئهورا را نخورید. این کار برای پوست شما هیچ فایدهای ندارد، افزون بر این، آلوئهورا خاصیت ملین دارد و دستگاه گوارش شما را دچار مشکل و ناراحتی میکند. بنابراین هیچگاه آلوئهورای خوراکی را به کودکان تجویز نکنید.
هشدارها
- آلوئهورا منبع خوبی برای درمان طبیعی انواع آسیبهای پوستی است، اما هنوز مدارک قطعی و صریحی وجود ندارد که همهی مزایای آلوئهورا را تأیید کند. اگرچه مصرف آلوئهورا روی پوست معمولاً بیخطر است. یادتان باشد کاربرد ژل موضعی آلوئهورا مشابه استفادهی مستقیم گیاه روی پوست نیست.
- اگر چند روزی از آلوئهورا استفاده کردید و نتیجهی مطلوبی به دست نیاوردید، بهتر است با متخصص پوست خود مشورت کنید. آنها با شناختی که از پوست شما دارند، به درمان بهتر آن کمک میکنند.
نوع و دوز مصرفی دارو با توجه به شرایط شما تجویز میشود. به هیچ عنوان بدون مشورت با پزشک اقدام به مصرف دارو نکنید.
کپسول بیوتین
موارد مصرف
ضد آفتاب "Cleanance Avene"
موارد مصرف
پماد کلوتریمازول
موارد مصرف
پودر رویش مو
موارد مصرف
پماد ترتینوئین
موارد مصرف
شامپو سلنیوم سولفاید ۲/۵درصد
موارد مصرف
کرم کلوتریمازول
موارد مصرف
رزیدنت بیماری های پوست (درماتولوژی)