تخم بالنگو
بالنگو نام یک سرده از تیره نعنائیان و گیاهی یکساله یا چندساله با ساقههای بیکرک یا کرکدار است. بالنگو گیاهی است که آن را از انواع ریاحین برشمردهاند، یعنی از خانوادهی ریحان است.
- بالنگو و تخم بالنگو از نظر طبیعت گرم و مرطوب و تر است.
بالنگو به صورت دیم و آبی در برخی مناطق آذربایجان به صورت پراکنده کشت میشود و در بین کشاورزان بیشتر با نام قرهزرک شناخته میشود. بالنگوی شهری و نیز بالنگوی شیرازی، هردو از انواع بالنگو میباشند.
دو گونه از بالنگو در ایران به طور خودرو میروید. یک گونه بالنگوی شهری و گونه دوم بالنگوی شیرازی که هر دو گونه در دامنههای البرز در شمال و غرب ایران همچنین در کرمان، بلوچستان، اصفهان و شیراز یافت میشوند. تخم بالنگو از هر دو گونه را که در آب بخیسانند مایع چسبناک کدر بىمزهاى حاصل مىشود که خواص دارویی و درمانی فراوانی دارد.
طرز تهیه شربت بالنگو
برای تهیه شربت بالنگو می توان یک سوم لیوان گلاب، دو سوم لیوان آبجوش، یک قاشق مرباخوری شکر، یک قاشق چایخوری تخم بالنگو را مخلوط کرد و صبح ناشتا مصرف نمود.
این شربت تاثیر زیادی در درمان ورم روده دارد به خصوص اگر میزان گلاب آن بیشتر باشد. اگر کسی مداومت به خوردن این شربت در صبح به صورت ناشتا کند سیستم ایمنی بدنش بسیار تقویت میشود. البته می توان برای تاثیر بیشتر یک قاشق غذاخوری خاکشیر هم به آن اضافه کرد.
موارد مصرف
- مقوی معده، قلب و مغز
- رفع نفخ، دل پیچه، یبوست
- خنک کننده، مسکن و آرام بخش است.
- اخلاط سوخته را از بدن خارج میکند
- مقاومت بدن را در مقابل سرماخوردگی افزایش میدهد.
- برای گرفتگیهای مغز و تقویت کبد نیز بسیار مفید است.
- و...
مقدار مصرف
- بسته به دلیل مصرف این گیاه، طریقه مصرف آن هم متفاوت است.
عوارض جانبی
- در مورد گیاه دارویی بالنگو تاکنون عوارض خاصی گزارش نشده است، اما همانند سایر گیاهان دارویی بایستی از زیادهروی در مصرف آن خودداری و در زمان مصرف داروهای خاص یا هنگام بارداری و شیردهی با نظر پزشک مصرف شود.