دکترای حرفه ای گرایش طب سنتی
حنا
گیاه حنا به ویژه قسمت برگ آن دارای ویژگی های دارویی موثر است که فواید بسیاری برای سلامت انسان دارد. حنا گیاهی که آن را گیاه هزار و یک خاصیت می نامند پوست و مو را زیبا می سازد، نیروی جنسی را تقویت می کند و سردردهای شدید را درمان می کند.
گیاه حنا چیست؟
گیاه حنا با نام علمی Lawsonia inermis از منطقه آسیا سرچشمه می گیرد، این گیاه در میان فهرست اصلی گیاهان آسیایی و فواید آن قرار دارد. رایج ترین کاربرد حنا، رنگ کردن مو، ناخن ها و هنر بدن معروف به مهندی است که در هند و برخی بخش های آسیا بسیار محبوب است زیرا وقتی برگ ها را له می کنید، رنگ قهوه ای و قرمز تیره ایجاد می کند که می تواند برای مو، پوست و ناخن ها بدون هیچ عارضه جانبی استفاده شود.
گیاه حنا به ویژه قسمت برگ آن دارای ویژگی های پزشکی مؤثر است که فواید بسیاری برای سلامت انسان دارد.
قطعات گیاهی مورد استفاده:
بیشتر برگ ها، گیاهی هستند که به عنوان دارو و رنگ مورد استفاده قرار می گیرند. اما پوست درخت و روغن اسانس استخراج شده از گل ها، تا حدودی مورد استفاده قرار گرفته اند. برگ ها باید از گیاهانی که در حدود سه سال قدمت دارند جمعآوری و خشک شوند و به پودر تبدیل شوند.
هر سال از مساحت زیر کشت یک هکتار را می توان در حدود 1.5 تا 2 تن مواد گیاهی به دستآورد. گل ها باید صبح زود جمعآوری شوند و سپس برای استخراج روغن تقطیر شوند. پوست درخت از بریده شاخه ها در صورت نیاز جمعآوری می شود.
موارد مصرف
- درمان ریزش مو
- رفع شوره سر و خارش پوست
- ضد التهاب
- آنتی اکسدان قوی
- قابض
-کاهش دهنده تب
- درمان طبیعی سردرد
- تنظیم فشار خون
- درمان سریع زخم
- درمان سردرد و میگرن
موارد منع مصرف
- دوران بارداری و شیردهی در مصرف حنا احتیاط شود.
مقدار مصرف
- بسته به هدف مد نظر برای استفاده، طریقه مصرف متفاوتی دارد که توسط پزشک مشخص می شود.
عوارض جانبی
- از آنجا که انواع مختلفی از گیاهان وجود دارند که شبیه برگ های حنا هستند، باید واقعا برای انتخاب مناسب دقت داشته باشید چون با توجه به برخی مطالعات، تنوع رنگ حنا سیاه ممکن است دارای پتانسیل آلرژی باشد به خصوص برای آنهایی که پوست حساس دارند.
- امروزه، مردم ترجیح می دهند محصولات آرایشی حنا را به دلایل علمی حنا انتخاب کنند. با این حال باید مراقب باشید، زیرا آن محصولات با برخی مواد شیمیایی مخلوط شده اند که احتمالا مضر هستند.
دقت کنید
- پودر تازه حنا باید یک رنگ سبز روشن باشد، در حالی که حنا مانده ممکن است کمی قهوه ای به نظر برسد.
نوع و دوز مصرفی دارو با توجه به شرایط شما تجویز میشود. به هیچ عنوان بدون مشورت با پزشک اقدام به مصرف دارو نکنید.
شلیور
موارد مصرف
کاردیآی
موارد مصرف
پارسیطب 9 (ضد سودا)
موارد مصرف
سایکو دایجست
موارد مصرف
مقطر پارسی طب 5
موارد مصرف
شامپو ۷ گیاه آتو صورتی
موارد مصرف
شامپو 5 گیاه آتو آبی
موارد مصرف
دکترای حرفه ای گرایش طب سنتی