شیاف گلیسیرین
شیاف گلیسرین از داروهای مسهل شناخته می شود که سبب اتساع مقعد و تحریک احساس دفع می شود همچنین گلیسیرین با مکانیسم هیپراسمولار سبب جذب آب به درون کولون می شود.
هموروئید:
بیماری بواسیر یا همان هموروئید شایع ترین عارضه مقعدی است، بواسیر در اثر گشاد شدن و کشیدگی عروق در ناحیه مقعد پدید می آید. این بیماری موجب تورم و لمس زائده های گوشتی بیرون زده از مقعد می گردد. از دیگر نشانه های هموروئید می توانیم به خارش، سوزش، درد مقعد، خونریزی و حس ناکامل بودن دفع اشاره کنیم. از دلایل پدید آمدن این بیماری اعمال فشار به مقعد در اثر عوامل متعددی مانند یبوست مداوم، زایمان، بارداری، رابطه جنسی مقعدی و بلند کردن اجسام سنگین و … است.
اولین خط از درمان بواسیر رعایت درمان های خانگی و نیز درمان های دارویی است. اگر این مرحله بدون تاخیر شروع شود، می تواند تاثیرات مثبتی در درمان بیماری داشته باشد.
موارد مصرف
- درمان یبوست
موارد منع مصرف
* افرادی با شرایط زیر باید از مصرف شیاف گلیسیرین بپرهیزند:
- حساسیت به داروی گلیسیرین
- اختلالات کبد و کلیه
- جراحی شکم
- سالمندان
- بیمارانی که در دوره نقاهت پس از جراحی رکتوم قرار دارند.
- بیماری دیابت
- انسداد روده
- درد شکم
مقدار مصرف
- برای استفاده از این شیاف باید به یک سمت بدن خود دراز بکشید و بعد از شستن و ضدعفونی کردن دست ها، شیاف را عمیقاً وارد مقعد نمایید. بعد از قرار دادن شیاف لازم است حداقل برای 15 دقیقه دراز بکشید.
- جذب این دارو بسیار اندک است و بعد از 15 ساعت تاثیرات خود را نشان می دهد. جذب این دارو موضعی بوده و از طریق مقعد دفع می شود. مصرف این شیاف باید هر 24 ساعت یکبار باشد.
- مصرف این شیاف در مبتلایان به هموروئید می تواند به کاهش درد بیمار و تخفیف علائم او کمک نماید. و با برطرف نمودن یبوست در جلوگیری از تشدید بیماری موثر است.
عوارض جانبی
* مصرف شیاف گلیسیرین در برخی افراد ممکن است با عوارضی همراه شود که اغلب موقتی هستند، این عوارض عبارتند از:
- سردرد و سرگیجه
- درد و تحریک پذیری
- احساس تشنگی مداوم
- تهوع
- استفراغ و اسهال
- گرفتگی عضلات
- افزایش قند خون
- گلیکوزوری خفیف (پیدایش گلوکز در ادرار)