دکترای حرفه ای گرایش طب سنتی
عرق رازیانه
رازیانه (Foeniculum vulgare) گیاهی معطر ، علفی و دوساله دارای طبع گرم و حاوی مقدار زیادی از هورمون های زنانه است. مصرف آن بیشتر برای خانم ها توصیه می شود.
رازیانه یا بادیان گیاهی زمستانی است که از خانواده سبزیجاتی مانند کرفس و هویج وحشی است و مانند آنها پیاز سفید رنگ با ساقههای بلند است. رازیانه از لحاظ ظاهری شبیه به کرفس و از نظر طعم شبیه به شیرین بیان است. اصل رازیانه به کشور های مدیترانه ای برمیگردد اما به دلیل فراوان بودن خواص رازیانه امروزه در بسیاره از کشورهای جهان از جمله ایران مورد توجه قرار گرفته است.
در طب سنتی ایران، از رازیانه به گیاه ضدبلغم و صفرا یاد میشود چون رازیانه طبع گرم و خشکی دارد.
قسمت های مورد استفاده از رازیانه عبارتند از:
- بذر،
- برگ،
- ریشه.
موارد مصرف
- رفع چین و چروک صورت
- افزایش شیر در زمان شیردهی
-جلوگیری از بزرگ شدن پروستات
- قاعده آور
- چربی سوز
- درمان سرفه و تنگی نفس
موارد منع مصرف
- از آنجایی که رازیانه حاوی مقادیر بالای پتاسیم است استفاده از رازیانه و عرق رازیانه به بیماران درگیر با بیماریهای کلیوی توصیه نمیشود.
- از دیگر عوارض عرق رازیانه میتوان به لاغری بیش از حد با رازیانه در زنان اشاره کرد. رازیانه به طور طبیعی یک لاغر کننده زنان است و در صورت مصرف بدون کنترل میتواند خطرناک باشد.
- عرق رازیانه حاوی مقادیر بالای هورمون های زنانه است. استفاده بیش از حد رازیانه در مردان سبب کاهش نیروی جنسی مردان میشود.
- مضرات رازیانه برای رحم بدین صورت است که رازیانه سبب تحریک رحم میشود و از همین رو مصرف رازیانه در زنان باردار توصیه نمیشود زیرا قاعدهآور است و خطر سقط جنین و انقباضات زودرس رحمی را افزایش میدهد.
مقدار مصرف
- طبق دستور پزشک مصرف شود.
عوارض جانبی
- از عوارض عرق رازیانه میتوان به آلرژی و حساسیت برخی افراد به این گیاه اشاره کرد. افرادی که به رازیانه حساسیت دارند علائمی مانند خس خس کردن سینه و گرفتگی شکم را از خود نشان میدهند.
- مصرف بیش از اندازه سبب قطع شیر مادران در دوران شیردهی می شود.
- درماتیت یک بیماری پوستی است. که عرق رازیانه میتواند علائم این بیماری را تشدید کند، مانند التهاب پوست.
- یکی دیگر از عوارض عرق رازیانه بیماری thelarche است. بیماری thelarche بیماری است که سبب رشد سینه در زنان قبلتر از بلوغ در زنان میشود. عرق رازیانه از عوامل اصلی این بیماری و عامل تشدید آن است.
تداخل دارویی
- یکی از عوارض عرق رازیانه این است که در صورت مصرف همزمان عرق رازیانه با داروهای دیکر ممکن است تداخلات دارویی داشته باشیم. افرادی که از داروهای مرتبط با تشنج و صرع استفاده میکنند باید از مصرف عرق رازیانه خودداری کنند زیره رازیانه میتواند باعث تشدید علائم این بیماری شود. همچنین مصرف رازیانه و تداخلات دارویی در کودکان علائم بد را سریعتر نشان میدهد.
نوع و دوز مصرفی دارو با توجه به شرایط شما تجویز میشود. به هیچ عنوان بدون مشورت با پزشک اقدام به مصرف دارو نکنید.
شلیور
موارد مصرف
کاردیآی
موارد مصرف
پارسیطب 9 (ضد سودا)
موارد مصرف
سایکو دایجست
موارد مصرف
مقطر پارسی طب 5
موارد مصرف
شامپو ۷ گیاه آتو صورتی
موارد مصرف
شامپو 5 گیاه آتو آبی
موارد مصرف
دکترای حرفه ای گرایش طب سنتی