قرص اسید فولیک 1 میلی گرم
فولیک اسید از ویتامین های گروه ب می باشد که در بعضی از مواد غذایی به خصوص سبزیجات موجود است. این ویتامین برای ساخت DNA و تعدادی از واکنش های کلیدی در متابولیسم نرمال بدن مورد نیاز است. فولیک اسید به عنوان یک ماده مغذی مهم جهت پیشگیری از نقایص لوله عصبی در دوران بارداری و همچنین کاهش خطر ابتلا به تصـلب شراییـن مربوط به سطح بالای هموسیستئین شناخته می شود. اسید فولیک تولید گلبول های قرمز و سفید خون و پلاکتها را در بعضی از کم خونی های مگالوبلاستیک تحریک می کند.
موارد مصرف
- کم خونی های ماکروسیتیک یا مگالوبلاستیک ثانویه به کمبود اسید فولیک، بیماری کبدی، الکلیسم، انسداد روده، همولیز بیش از حد
- جلوگیری از کم خونی مگالوبلاستیک بارداری و صدمات جنینی
- مکمل غذایی
موارد منع مصرف
- در بیمـارانی که کم خونی پرنیشـیوز تشخیص داده نشده دارند منع مصرف دارد، زیرا ممکن است علائم کم خونی را بپوشاند. همچـنیـن در بیمـارانـی کـه کـم خـونـی پرنیـشیـوز و سـایـر کـم خـونـی هـای مگالوبلاستیک ثانویه به کمبود ویتامین B12 دارند، منع مصرف دارد.
مقدار مصرف
- یک قـرص در روز (در صـورت صـلاحـدید پزشـک مصـرف دارو با دوز بالاتر بلامانع است).
عوارض جانبی
- این فرآورده در مقدار توصـیه شده به خـوبی تحمل می گردد. ناراحـتی های گوارشی و واکنش های حساسیتی به ندرت گزارش شده است.
تداخل دارویی
- فولیـک اسـید مـی تواند متابولیسـم داروهای ضد تشنج مانند فنی توئین و فنوباربیتال را افزایش دهد. فنی توئین و پیریمیدون ممکن است غلظتهای سرمی فولات را کاهش دهند و در صورت مصرف طولانی مدت، موجب بروز نشانه های کمبود فولیک اسید شوند. آنتاگونیستهای فولیک اسید(پیریمتامین، تری متوپریم، تریامترن، کلرامفنیکل، متوتروکسات) و قرص های ضد بارداری،ممکن است موجب کمبود دی هیدروفولات ردوکتاز شوند و در نتیجه ممکن است در کاربرد فولیک اسید ایجاد اختلال کنند.