قرص تاوانکس ۷۵۰ میلی گرم
قرص لووفلوکساسین (Levofloxacin) با نام تجاری قرص تاوانکس (Tavanex) تولید و عرضه می شود. این دارو متعلق به گروهی از آنتی بیوتیک ها به نام کینولون ها است. این گروه از آنتی بیوتیک ها با توقف رشد باکتری ها باعث درمان عفونت های باکتریایی می شوند.
قرص تاوانکس (لووفلوکساسین) یک آنتی بیوتیک وسیع الطیف است. این دارو بر باکتری های گرم منفی و گرم مثبت هوازی موثر خواهد بود.
لووفلوکساسین، از طریق مهار فعالیت آنزیم DNA gyrase و DNA Topoisomerase 4 در همانند سازی DNA باکتری اختلال ایجاد میکند و در نتیجه سنتز DNA باکتری مهار میشود. به این ترتیب از تکثیر باکتری جلوگیری میشود و اثرات باکتریسیدی ایجاد میکند
موارد مصرف
- درمان عفونتهای باکتریایی پوست(پیچیده و ساده)،
- سینوزیت حاد باکتریایی،
- کلیه، مثانه و پروستات،
- درمان بیماریهای تنفسی با عامل عفونی باکتریال همچون برونشیت و ذات الریه،
- درمان بیماریهای سیاه زخم و طاعون.
موارد منع مصرف
- سابقه حساسیت به لووفلوکساسین و یا هر یک از اجزاء تشکیل دهنده این دارو، سایر فلوروکینولونها و یا سایر ترکیبات وابسته به مشتقات فلوروکینولون.
- التهاب یا پارگی تاندون مربوط به مصرف داروهای گروه کینولون.
مصرف قرص تاوانکس در بارداری و شیردهی:
- همان طور که می دانید مصرف دارو در زمان بارداری فقط زمانی مجاز است که استفاده از آن اجتناب ناپذیر باشد. اگر قصد بارداری دارید حتما پزشک معالج خود را در جریان قرار دهید.
- به طور کلی شیر دهی در دوران مصرف این دارو توصیه نمی شود چرا که ممکن است در شیر مادر ترشح گردد. در صورتی که قصد شیر دهی به نوزاد خود را دارید با پزشک متخصص مشورت کنید. البته گزارشی مبنی بر مضر بودن این دارو برای نوزاد وجود ندارد. قرص تاوانکس (لووفلوکساسین) در رده C قرار دارد.
مقدار مصرف
- طبق دستور پزشک مصرف کنید.
- این دارو را همراه با آب فراوان مصرف نمایید. استفاده از آب فراوان همراه با مصرف دارو به جلوگیری از بروز برخی اثرات ناخواسته دارو کمک می کند.
عوارض جانبی
- مصرف این دارو همانند داروهای دیگر ممکن است با برخی عوارض جانبی همراه باشد. هر چند این عوارض جانبی به ندرت رخ می دهند، اما در صورت بروز، می توانید از مشکلات احتمالی جلوگیری کنید. شایع ترین عوارض جانبی مصرف تاوانکس عبارتند از:
سردرد، حالت تهوع، استفراغ، سبکی سر، دل درد، مشکلات خواب، اسهال، مشکلات تنفسی، گیجی، یبوست، درد قفسه سینه، بثورات پوستی، خارش پوست، عرق کردن زیاد
هشدارها
- قرص تاوانکس می تواند سفتی سرخرگ های مغزی در بیماری صرع و سایر حملات تشنجی، بیماری مغزی و ستون فقرات را افزایش دهد.
- این دارو باعث بروز مشکل در کنترل میزان قند خون می شود.
- کاهش پتاسیم خون (هیپوکالمی) در اثر این دارو می تواند باعث آریتمی قلبی و افزایش فاصله QT می گردد.
- قرص تاوانکس می تواند باعث درد، التهاب و پارگی تاندون شود.
احتیاط مصرف
۱- در صورت عدم بهبودی علایم طی چند روز از شروع مصرف دارو و یا بدتر شدن آن، با پزشک خود مشورت نمایید.
۲- از مصرف همزمان داروهای ضد اسید حاوی آلومینیم، کلسیم یا منیزیم، دیدانوزین، مکمل های آهن، سوکرالفیت و روی با این دارو پرهیز نمایید. این داروها باعث جلوگیری از اثر بخشی مناسب لووفلوکساسین میگردند. لذا بهترین زمان مصرف این داروها حداقل 2 ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از مصرف لووفلوکساسین است.
۳- این دارو ممکن است در برخی افراد باعث حساسیت بیشتر پوست نسبت به نور خورشید شود. تماس با نور خورشید حتی برای دورههای کوتاه زمانی ممکن است باعث بروز آفتاب سوختگی شدید، بثورات جلدی، قرمزی، خارش یا سایر تغییرات رنگی پوست گردد. در صورت مشاهده واکنش شدید به نور خورشید، با پزشک خود مشورت نمایید.
۴- در صورت بروز بثورات جلدی یا سایر علایم واکنشهای آلرژیک، مصرف این دارو را قطع نموده و با پزشک خود مشورت نمایید.
۵- این دارو ممکن است در برخی افراد باعث بروز گیجی، منگی، خواب آلودگی یا کاهش هوشیاری گردد. لذا ضمن درمان از رانندگی و کار با وسایلی که نیاز به هوشیاری کامل دارد، خودداری نمایید.
۶- لووفلوکساسین ممکن است باعث درد، التهاب یا پارگی تاندون شود. در صورت مشاهده این علایم در دستها، شانهها و ساقها، مصرف دارو را قطع نموده و بلافاصله با پزشک تماس حاصل نمایید. از انجام فعالیتهای ورزشی خودداری نمایید، مگر آن که پزشک دستور داده باشد.
۷- مصرف این دارو در برخی بیماران دیابتی تحت درمان با انسولین یا داروهای خوراکی پایین آورنده قند خون، ممکن است باعث هیپوگلیسمی ( اُفت قند خون) گردد. علایم کمی قند خون باید قبل از آن که منجر به بیهوشی گردد، درمان شود. این علایم در افراد مختلف ممکن است متفاوت بوده و شامل خستگی یا ضعف، احساس اضطراب، تاری دید، عرق سرد، اغتشاش شعور، رنگ پریدگی، اشکال در تمرکز، خواب آلودگی، گرسنگی شدید، سردرد، تهوع، عصبانیت، ضربان سریع قلب و لرزش غیر طبیعی میباشد. در صورت مشاهده هر یک از این علایم، مصرف دارو را قطع نموده و بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.
۸- مصرف این دارو در بیماران مبتلا به پایین بودن مقدار پتاسیم خون، ممکن است منجر به ضربان تند، کند یا نامنظم قلب گردد.
احتیاط دارویی
۱- دارو ممکن است با معده خالی یا همراه با غذا مصرف شود.
۲- این دارو را همراه با مایعات فراوان مصرف نمایید. مصرف مایعات فراوان به جلوگیری از بروز برخی اثرات ناخواسته دارو کمک مینماید.
۳- به منظور حفظ مقدار ثابتی از دارو در خون یا ادرار، مصرف هیچیک از نوبتها را فراموش نکنید. همچنین دارو را مطابق با زمانها و فواصل زمانی تعیینشده مصرف نمایید. اگر دارو را یک بار در روز مصرف میکنید، آن را هر روز در یک زمان مشخص میل نمایید.
۴- درصورتی که یک نوبت از مصرف دارو را فراموش کردید، به محض به یادآوردن فوراً آن را میل کنید. ولی اگر تقریباً زمان مصرف نوبت بعدی فرارسیده باشد، نوبت مصرفنشده را فراموش کرده و برنامه عادی خود را از سر بگیرید. از دوبرابرکردن مقدار دارو خودداری کنید.
نوع و دوز مصرفی دارو با توجه به شرایط شما تجویز میشود. به هیچ عنوان بدون مشورت با پزشک اقدام به مصرف دارو نکنید.
سلام حمیدرضای عزیز. ویزیت آنلاین با فوق تخصص ریه بگیرید تا دارو با دوز مناسب تجویز کنند.
عفونتهای ادراری با کشت ادرار ثابت میشوند.در صورتی که آزمایش کشت ادرار انجام ندادند حتما انجام بدهند تا با توجه به جواب کشت ادرار آنتی بیوتیک تجویز شود.البته ممکن هست بزرگ شدن پروستات هم علت علایم ایشان باشد.توصیه میکنم سونوگرافی پروستات هم انجام بدهند.داروی تاوانکس این علایم را ندارد.
با سلام آیا این دارو(تاوانکس) روی ب ث ژ تزریقی به مثانه تاثیر میگذارد؟
محتملا شاید
چون انتی بیوتیک تون ضدباکتریا هستش
بهتره با فاصله از تزریق مصرف شود
سلام حمیده عزیز.با پزشکتون برای جایگزین کردن دارو مشورت کنید ویا ویزیت آنلاین با متخصص دستگاه تنفسی بگیرید تا داروی دیگری براتون تجویز کنند.
باید قطع کنند؟
به دکتر عمومی مراجعه کردم برای خواندن آزمایش.
گفتم سینوسهام چرکی هست و موقع خوابیدن به سمتهای مختلف احساس میکنم که بینی من گرفتگیش باز میشه .
برام ۴ تا دونه تاوانکس ۷۵۰ نوشت.
میخوام ببینم مصرفش اثری داره یا استفاده نکنم
آنتی بیوتیک اگر سینوسهات عفونی شده باشه یعنی ترشحات غلیظ ورنگی باشه (زرد وسبز و...)اثر گذار هست....
سلام امیر عزیز.به هیچ وجه دارو را بدون تجویز پزشک و تعیین دوز مناسب مصرف نکنید.ویزیت آنلاین با متخصص ریه بگیرید تا با توجه به شرح حال شما داروی مناسب براتون تجویز کنند.
سلام کوثر عزیز.اگر بدون تجویز پزشک و سرخود دارید مصرف می کنید مصرفش را قطع کنید و برای تشخیص علت درد، ویزیت آنلاین با ارتوپد بگیرید تا داروی مناسب براتون تجویز کنند.
سلام کاربر عزیز.تجویز دارو به شرایط بیمار بستگی داره و پزشک باید شرح حال کاملی از شما داشته باشه و همچنین در محیط عمومی دارو تجویز نمیشه.ویزیت آنلاین با اورولوژیست بگیرید و با پزشک مشورت کنید.
سلام کاربر عزیز.مصرف دارو را قطع کنید و برای جایگزین کردن دارو با پزشک مشورت کنید.ویزیت آنلاین با پزشک عمومی بگیرید تا داروی جایگزین تجویز کنند و یا دستور به قطع مصرف دارو بدند.
سلام قاسم عزیز.ویزیت آنلاین با متخصص ریه بگیرید تا داروی جایگزین براتون تجویز کنند.
سلام پروین عزیز.درد مفاصل و عضلات از عوارض تاوانکسه.برای جایگزین کردن دارو با پزشکتون مشورت کنید و یا ویزیت آنلاین با متخصص گوارش بگیرید.
سلام مریم عزیز.عفونت در کدام قسمت بدن دارید و چه آمپولی استفاده کردید؟
پدرم مشکل پروستات دارن و دچار باکتری شدن که پزشک اورولوژی یه دوره 3ماهه قرص تاوانکس تجویز کردن روزی یک عدد. با تکرار آزمایش کشت ادرار همچنان باکتری هست که پزشک دوره 4ماهه یک روز در میان یک عدد تاوانکس تجویز کردن. آیا مصرف تاوانکس این دوره طولانی ضرر نداره؟؟ گیج و گمراه شدم
احتمالا عفونت خیلی زیاد بوده که از روز اول تاوانکس برای بیمار شروع شده
اگه با تجویز پزشک باشه یعنی فایده اش از ضررش بیشتره و مصرفش موردی نداره
مصرف خودسر داروعه که مشکل ایجاد میکنه
میتونین از کپسول پروبیوتیک ژریلاکت برای پدرتون در کنار درمانش استفاده کنین که باکتری های مفید بدنشون از بین نره
سلام داوود عزیز. مصرف خودسرانه دارو به هیچ وجه توصیه نمیشه. ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید و عکس براشون ارسال کنید تا داروی مناسب تجویز کنند.
سلام مریم عزیز.اینها عوارض اورژانسی هستند. سریعا باید به پزشک یا اورژانس مراجعه کنید.
سلام حسین عزیز. تجویز دارو در صفحه عمومی امکانپذیر نیست. ویزیت آنلاین با متخصص ریه بگیرید تا با توجه به شرایط شما داروی مناسب تجویز کنند.
سلام ژیلای عزیز.برای چه مشکل و بیماری ایی این دارو براتون تجویز شده؟
سلام مجید عزیز.با پزشکتون برای جایگزین کردن دارو مشورت کنید.مخصوصا اگر شکم درد شدید و ناگهانی دارید.
سلام کاربر عزیز.مصرف خودسرانه دارو اشتباهه و ممکنه بیماری را مزمن و وخیم کنه و درمان را سخت. پیشنهاد می کنم ویزیت آنلاین با متخصص بیماریهای عفونی بگیرید تا با توجه به شرایط شما دارو با دوز مناسب تجویز کنند.
سلام زهارای عزیز.ویزیت آنلاین با متخصص ریه بگیرید.
سلام امید عزیز.مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک اکیدا ممنوعه.داروهای دیگری برای عفونت گوش تجویز میشه.ویزیت آنلاین با متخصص گوش بگیرید تا داروی مناسب براتون تجویز کنند.برای دریافت ویزیت آنلاین روی عبارت آبی رنگ کلیک کنید.
سلام اسفندیار عزیز.تاوانکس آنتی بیوتیک هست و روی عفونتهای باکتریایی تاثیر داره و در عفونتهای ویروسی هیچ اثری نداره.بهتره به پزشک مراجعه کنید تا داروی مناسب براتون تجویز بشه و یا ویزیت آنلاین با پزشک عمومی بگیرید.
وقت بخیر.
باید داروی شما عوض شود.
در دوران شیردهی برای عفونت ادراری داروی مجاز در شیردهی تجویز می شود.
من بچم ب شدت ب شیر شب عادت داره باید شبا حتما شیر مادر بخوره بخوابه الان این قرصو (تاوانکس)میخورم اصلا شیر ندم؟
سلام ابتدا شير بديد بعد قرص رو مصرف كنيد كه تا دفعه بعد شيردهي مقدار قرص در بدنتون دوزش كمتر شده باشه. در كل منعي نداره براي شيردهي