رزیدنت بیماری های پوست (درماتولوژی)
پماد تریامسینولون ان ان
کرم یا پماد تریامسینولون ان ان، ترکیب داروی تریامسینولون با اثر ضد التهاب، نیستاتین با خاصیت ضد قارچ و نئومایسین (آمینوگلیکوزید جلدی) با خاصیت ضد باکتری است که علیه باکتریهای گرم منفی ها عمل می کند.
تریامسینولون ان ان
تریامسینولون ان ان (Triamcinolone NN) یک کورتیکواستروئید موضعی قوی است که برای درمان بثورات پوستی ایجاد شده در عفونت باکتریایی یا قارچی پوست تجویز میشود؛ کورتیکواستروئیدهای موضعی به نام استروئیدهای موضعی نیز خوانده میشوند. پماد تریامسینولون ان ان التهاب، خارش و قرمزی را تسکین میدهد.
تفاوت تریامسینولون ان ان (تریامسینولون + نئومایسین + نیستاتین) با پماد تریامسینولون در عامل ضد باکتری و قارچ اضافی آن است. نئومایسین آنتی بیوتیکی است که برخی از باکتریها را از بین میبرد. نیستاتین نیز یک داروی ضد قارچی است که رشد قارچهای مخمر (کاندیدیایی) را مهار می کند. مصرف ایـن ترکیب دارویی برای درمان کوتاه مدت (کمتر از دو هفته) کاندیدیازیس التهابی (عفونت قارچی پوست)، عفونت باکتریایی پوست و سایر ضایعات پوستی مانند اگزما، درماتیت و پسوریازیس توصیه میشود.
موارد مصرف
- درمان کاندیدیاز پوستی
- درمان التهاب پوست همراه با عفونت کاندیدائی و باکتریایی به خصوص در عفونت های کاندیدایی واژن در زنان
- درمان خارش واژن
موارد منع مصرف
- هرگز پماد تریامسینولون ان ان را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
- یک تیوب پماد تریامسینولون ان ان را به صورت مشترک با فرد دیگری استفاده نکنید، زیرا ممکن است در اثر مالیده شده سر تیوب کرم به زخمها، عفونت بین شما منتقل شود.
- تداخل دارویی پماد تریامسینولون ان ان را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.
- تریامسینولون ان ان در شـیرخواران کمتر از یک سال، نباید مصرف شـود.
- در صورت سابقه حساسیت نسبت به نئومایسین و نیـستاتین نباید از این پماد استفاده کرد.
- در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. داروها میتوانند آثار مخربی روی جنین و یا خودتان داشته باشند. در صورت نیاز جدی به این پماد و با تجویز پزشک میتوانید در دوران بارداری از این دارو استفاده نمایید.
مقدار مصرف
- قبل از شروع درمان با پماد تریامسینولون ان ان، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به طریقه مصرف پماد به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.
- مقدار مصرف پماد تریامسینولون ان ان، ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد اما به طور معمول این پماد 2 بار در روز (صبح و عصر) برای شما تجویز میشود؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید.
- قبل از استفاده از پماد ناحیه آسیب دیده را کاملاً بشویید و خشک کنید و سپس پماد را روی محل آسیب دیده بمالید.
- پماد تریامسینولون ان ان تنها برای استفاده روی پوست است و نباید آن را روی پوست زیر بغل، نزدیک کشاله ران، داخل چشم (استفاده از این پماد نزدیک پوست چشم بیماری گلوکوم را بدتر میکند)، بینی و دهان بمالید.
- مصرف بیش از دو هفته تریامسینولون ان ان (به خصوص در کودکان)، ممکن است باعث افزایش جـذب دارو و عوارض سیستمیک آن گردد.
- اگر 1 هفته بعد از مصرف این پماد بیماری شما بهبود پیدا نکرد و یا بدتر شد، به پزشک مراجعه نمایید.
- برای جلوگیری از گسترش عفونت، قبل و بعد از استفاده از پماد تریامسینولون ان ان دستتان را بشویید و خشک کنید.
عوارض جانبی
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف کنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند. در صورت بروز مستمر هریک از عوارض میبایست به پزشک اطلاع داده شود:
- تغییرات پوستی (جوش، رشد مو)
- سوزش پوست
- خشکی پوست
- ورم و قرمزی پوست
- خارش پوست
- تاول
- نازک شدن و پوسته پوسته شدن پوست
- اگر احساس کردید که فردی در اثر مصرف زیاد این دارو، دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند تنگی نفس، از دست دادن هوشیاری در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.
تداخل دارویی
+تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده میکنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
- قبل از استفاده از تریامسینولون ان ان اگر چنین داروهایی استفاده میکنید ، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید: کورتیکواستروئیدها (به عنوان مثال: پردنیزون)، داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی (مانند سیکلوسپورین).
هشدارها
1- این دارو در صورت ابتلای بیمار به تبخال، اگزما و یا سایر عفونت های ویروسی پوستی باید با احتیاط فراوان تجویز شود.
2- مصرف بیش از دو هفته و یا بیش از یک بار در روز دارو نزد کودکان، ممکن است باعث افزایش جذب دارو و عوارض سیستمیک آن گردد.
3- اگر از این دارو برای کودکتان استفاده میکنید، قد و رشد او را به طور منظم چک کنید، زیرا این دارو ممکن است بر رشد او تأثیر گذارد.
نوع و دوز مصرفی دارو با توجه به شرایط شما تجویز میشود. به هیچ عنوان بدون مشورت با پزشک اقدام به مصرف دارو نکنید.
کپسول بیوتین
موارد مصرف
ضد آفتاب "Cleanance Avene"
موارد مصرف
پماد کلوتریمازول
موارد مصرف
پودر رویش مو
موارد مصرف
پماد ترتینوئین
موارد مصرف
شامپو سلنیوم سولفاید ۲/۵درصد
موارد مصرف
کرم کلوتریمازول
موارد مصرف
سوالات متداول
تریامسینولون ان ان برای چی خوبه؟
عوارض پماد تریامسینولون اِن اِن چیه؟
رزیدنت بیماری های پوست (درماتولوژی)
کدوم مدل درماتیتت صورت منظورتون هست؟درماتیت سبوره؟پری اورال درماتیتت؟درماتیت تماسی؟...
از متخصصان بیماری های پوست (درماتولوژی) مشاوره آنلاین و ویزیت آنلاین متنی دریافت کنید.
چندروزیه که کنار بیصه وکشاله ران ودورگردنم حالت سوزش وخارش هست اکثرمواقع پشت ساق پاوروی سینه هم همین حالت رخ میده لطفا دلیل وراه کارش چی هست
سلام امیر عزیز.ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید.
خیر،تاثیری نداره
سلام کاربر عزیز.در درمان بیماریهای پوستی پزشک باید ضایعه را ببینند تا بتونند نظر قطعی بدند.ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید و عکس برای پزشک ارسال کنید.
سلام اردلان عزیز.پزشک باید ضایعه را ببینند تا ضمن تشخیص بتونند داروی مناسب تجویز کنند.ویزیت آنلاین با متخصص پوست ومو بگیرید و عکس از ضایعه برای پزشک ارسال کنید.
سلام(تریامسینولون ان ان) برای آبله مرغان هم موثره؟
خیر.
داروی راکوتان مصرف میکنم و لب هام و چونه ام به شدت خشک شده امکان داره از این پماد استفاده کنم،مخصوصا برای لب هام
سلام سپیده عزیز.خیر باید از مرطوب کننده های مخصوص پوست چرب و حساس استفاده کنید. برای تجویز مرطوب کننده مناسب ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید و عکس از پوستتون برای پزشک ارسال کنید.
ابتدا باید معاینه بشید و تشخیص مناسب براتون گذاشته بشه، با توجه به شرح حالی که فرمودید اگر واقعا علت استاف باشه احتمالا منظور شما از جوش، فولیکولیت هست
که درمان داره ولی طول میکشه و باید در زمان درمان صبور باشید
از طرف دیگه ممکنه ضایعاتی که مطرح کردید،آکنه باشه که اون هم درمان مناسب داره
به صورت کلی نیاز به شرح حال کامل تر و معاینه هست
موفق باشید
سلام ملیکای عزیز.ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید و عکس برای پزشک ارسال کنید تا ضمن تشخیص عارضه داروی مناسب براتون تجویز کنند.
سلام کاربر عزیز.بله میتونید استفاده کنید ولی فقط ۳ هفته مجاز به مصرف هستید.
دکتر تریا مسینولون ان ان دادن اما نحوه مصرف ندادن
داخل گوش که خارش داره بزنم؟ با گوش پاک کن؟
سلام رضای عزیز.ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید و عکس از ضایعه برای پزشک بفرستید.
من جوش های چرکی زدم و بعد از بین رف اما التهاب و لک هاش رو صورتمه و کاملا مشخصه این پماد کمکی میکنه بهم ؟
چند دقیقه بعد از استفاده بشورمش؟
سلام نازنین عزیز.ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید و عکس برای پزشک ارسال کنید تا بتونند با توجه به نوع جوشها داروهای مناسب تجویز کنتد.
سلام کاربر عزیز.خیر موردی نداره.
سلام عباس عزیز.ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید و عکس از ضایعه برای پزشک ارسال کنید تا ضمن تشخیص عارضه ،داروی مناسب تجویز کنند.
سلام علی عزیز.ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید و عکس برای پزشک ارسال کنید تا با توجه به عارضه داروی مناسب تجویز کنند.
بنده دچار درد و سوزش پوست شدم
به طوری که پس از چند رو بعضی جاها ملتهب شد
ضمنا درگیری فقط درپای راست میباشید
و درد شدیدی دارد
سلام کاربر عزیز. ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید و عکس از ضایعه در صفحه ویزیت بفرستید تا بتونند کمکتون کنند.
سلام نوشین عزیز.ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید و شرح حال کامل ارائه بدید و اگر ضایعات خارش دار و یا قرمزی و هر علامت دیگری که روی بدنتون دارید ازش عکس بگیرید و برای پزشک در صفحه ویزیت ارسال کنید تا ضمن تشخیص عارضه دارو براتون تجویز کنند.
سلام اکبر عزیز. ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید و عکس از ضایعه برای پزشک در صفحه ویزیت ارسال کنید تا داروی مناسب تجویز کنند.
من چند ساله که کنا بینی و کنار گوشم بثورات جلدی میزنه، قرمز میشه و گاهی پوسته پوسته که چند ساله از پماد ترامسینولون ان ان استفاده میکنم ولی هروقت استرس دارم و گاهی بی دلیل در ما یک بار دوباره برمیگرده و حالا دارم از لوسیون کلوبتازول استفاده میکنم که نمیدونم جرا یه لک قرمز ایجاد شده و گاهی تیره میشه و حساس باید چکار کنم؟
سلام آرام عزیز.استفاده طولانی مدت از داروهای کورتونی بدون تجویز پزشک اصلا توصیه نمیشه.ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید و عکس از ضایعات در صفحه ویزیت ارسال کنید تا پزشک ضمن تشخیص عارضه داروی مناسب تجویز کنند.
سلام هستی عزیز. تست حساسیت پوستی یا تست آلرژی در بعضی از آزمایشگاه ها انجام میشه.
اطلاعات بیشتر را باید از آزمایشگاه سوال کنید.
سلام سحر عزیز.ویزیت آنلاین با متخصص بیماریهای عفونی بگیرید و عکس براشون ارسال کنید تا ضمن تشخیص عارضه داروی مناسب تجویز کنند. خود درمانی با آنتی بیوتیک به این ترتیب فقط درمان را طولانی و سخت خواهد کرد.
سلام کاربر عزیز.ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید و عکس از ضایعه براشون ارسال کنید تا داروهای مناسب براتون تجویز کنند.کامل کردن دوره درمان در عود نکردن بیماری نقش بسزایی دارد.
سلام بهاره عزیز.ویزیت آنلاین اصلاح مزاج بگیرید.
سلام اکرم عزیز. کامل کردن دوره درمان و رعایت نکات بهداشتی خیلی مهمه. ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید و عکس براشون ارسال کنید تا داروی مناسب براشون تجویز کنند.
سلام مصطفی عزیز.ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید و عکس براشون ارسال کنید تا بعد از تشخیص داروی مناسب تجویز کنند.
سلام جواد عزیز.ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید و عکس از ضایعه برای پزشک ارسال کنید تا بعد از تشخیص عارضه داروی مناسب تجویز کنند.خود درمانی نکنید. استفاده از داروی اشتباه درمان را سخت خواهد کرد
سلام مریم عزیز.مصرف این دارو به صورت موضعی و خارج از واژن ایرادی نداره.البته که باید با تجویز پزشک و بصورت محدود باشه.
وقت بخیر.
چون آخر بارداری هستید و به صورت موضعی استفاده می کنید موردی ندارد.
در مصرف آن زیاده روی نکنید
سلام سید حسین عزیز.ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید و عکس براشون ارسال کنید تا داروی مناسب تجویز کنند.
سلام علیرضای عزیز.خیر باعث کوچک شدن و آسیب نمیشه ولی مصرف طولانی مدتش توصیه نمیشه.