ویزیت فوری با پزشک آنلاین

مشاوره دارویی

درباره کرم تریامسینولون ۰.۱% می‌توانید پاسخ سوال دارویی خود را از پزشک دریافت کنید.

کرم تریامسینولون ۰.۱%

تریامسینولون یک داروی کورتیکواستروئید قوی می باشد. کورتیکواستروئیدهای موضعی دربسیاری از ضایعات پوستی نقش ضد التهاب را ایفا می کنند. امروزه محصولات موضعی بسیاری در بازار دارویی وجود دارد که در آنها کورتیکواستروئیدهای موضعی در کنار سایر مواد موثره دارویی از جمله ضد باکتری ها (مانند تتراسایکلین) و ضد قارچ ها قرار گرفته است تا به کاهش التهاب ضایعات مختلف در کنار درمان آنها کمک نمایند.

کورتیکواستروئیدهای موضعی مانند تریامسینولون در ترکیب با کرم های مرطوب کننده نیز جهت تسکین ضایعاتی مانند اگزما و حساسیت پوستی استفاده می‌شوند تا التهاب، قرمزی و خارش را درکنار درمان، تسکین دهند.


پیشنهاد مطالعه مقاله:

درمان خشکی و خارش پوست


با وجود اثر مناسب این دارو بر روی ضایعات التهابی، مصرف کورتیکواستروئیدهای موضعی پیش از معاینه توسط پزشک توصیه نمی شود چرا که در بعضی مواقع مصرف این داروها در زمان نامناسب تنها علائم بیماری را به صورت موقت از بین می‌برد اما موجب شعله‌ور شدن آن در آینده می‌شود.

مصرف کورتیکواستروئیدهای قوی مانند تریامسینولون عموماً مناسب نمی باشد. و در صورت نیاز حتما با تجویز پزشک میتوان این محصولات را برای کودکان در سنین بالاتر استفاده نمود.

مکانیسم اثر تریامسینولون-موضعی

این دارو با عبور از غشاء سلولی به گیرنده های خود در سیتوپلاسم متصل شده و کمپلکس دارو-گیرنده وارد هسته سلولی می شود. این کمپلکس با اتصال به نواحی خاصی از DNA موجب تحریک روند رونویسی mRNA و به دنبال آن ساخت آنزیم هایی می گردد که درنهایت مسئول اثرات سیستمیک کورتیکواستروئیدها می باشند. این دارو با جلوگیری از تجمع سلول های التهابی درناحیه التهاب، مهار فاگوسیتوز و آزاد شدن آنزیم های مسئول در التهاب و مهار ساخت و آزاد شدن واسطه های شیمیایی التهاب اثرات ضدالتهابی خود را اعمال می کند.

فارماکوکینتیک تریامسینولون-موضعی

متابولیسم کورتیکواستروئیدها عمدتاً درخود پوست صورت می‌گیرد ولی متابولیسم پوستی این دارو نسبت به سایر کورتیکواستروئیدهای پوستی کمتر می‌باشد و به همین دلیل جذب سیستمیک دارو نسبتاً بالا می‌باشد. متابولیسم دارو کبدی است.

موارد مصرف

- تریامسینولون برای درمان علامتی اختلالات شدید التهابی پوست از قبیل اگزماهایی که به سایر کورتیکواستروئیدهای ضعیف‌تر پاسخ نمی دهند و پسوریازیس به کار می رود.

موارد منع مصرف

-پیش از شروع مصرف این دارو با مراجعه به پزشک مطمئن شوید که مصرف آن برای ضایعات شما مناسب می باشد.
-در صورت سابقه ی ابتلا به آکنه یا روزاسه (ضایعات قرمز خصوصاً روی گونه ها )، پزشک را در جریان قرار دهید.
-در صورت بارداری و شیردهی پزشک ویا داروساز را مطلع نمایید.
-در صورت مصرف اخیر هر گونه دارو(خصوصاً آنتی بیوتیک هایی مانند تتراسایکلین که پوست بدن را به نور حساس مینمایند)، حتما پزشک یا داروساز را در جریان قرار دهید.
-در صورت سابقه حساسیت به این دارو یا داروهای مشابه آن پزشک را مطلع نمایید.

مقدار مصرف

- مقدار کمی از پماد یا کرم را روی محل ضایعات استعمال نمایید، به صورتی که کاملاً روی ضایعه را بپوشاند و جذب پوست گردد.
- به صورت معمول باید یک تا دو مرتبه در روز این دارو را بر روی ضایعات استعمال نمایید مگر اینکه پزشک دستور مصرف متفاوتی به شما داده باشد.
- در صورتی که بیش از یک محصول موضعی که حاوی کورتیکواستروئید است(فرآورده های حاوی تریامسینولون، بتامتازون،هیدروکورتیزون، کلوبتازول و..)استفاده می نمایید، زمان مناسب مصرف هر یک از محصولات را از پزشک خود سوال نمایید و هر یک از داروها را جداگانه و با دستور مناسب آن مصرف نمایید.
- پس از استعمال کرم یا پماد بر روی ضایعات دستهای خود را با آب و صابون بشویید مگر اینکه محل ضایعه بر روی دست ها باشد.
- در صورتی که این دارو را جهت درمان پسوریازیس استفاده می نماید حتماً دارو را طبق دستورالعمل پزشک مصرف کنید. به طور معمول مصرف این دارو برای ضایعات وسیع پسوریازیس یا به صورت طولانی مدت توصیه نمی‌شود. زیرا می‌تواند موجب شعله‌ور شدن علائم بیماری گردد.

عوارض جانبی

-مصرف تریامسینولون موضعی پوست را بیش از پیش (خصوصاً در ابتدای درمان) به نور حساس می نماید. لذا در مدت مصرف این دارو از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خودداری نمایید.
-مصرف کورتیکواستروئیدهای موضعی از جمله تریامسینولون می‌تواند باعث نازک شدن پوست، ایجاد ترک های پوستی، حساسیت پوستی، جوش، قرمزی (رزاسه)و افزایش موهای زائد در محل گردد. به همین علت مصرف طولانی مدت آنها به هیچ وجه توصیه نمی شود.(مگر با تجویز پزشک)
-در شرایطی مانند پانسمان کردن موضع (خصوصا پس از استعمال بر روی ضایعات وسیع )و مصرف بیش ازحد، ممکن است داروی موضعی علاوه بر ناحیه پوست، جذب خونی نیز داشته باشد که در این صورت ممکن است عوارض عمومی نیز در بر داشته باشد.
-در صورت بروز علائم شدید آفتاب سوختگی یا علائم حساسیت، مصرف این فرآورده را قطع و به پزشک مراجعه نمایید.

توصیه های مصرف

- در صورتی که همزمان با مصرف این دارو از کرم‌های مرطوب‌کننده نیز استفاده مینمایید، بهتر است ابتدا مرطوب کننده را استعمال نموده و پس از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه تریامسینولون را به موضع بمالید. این فاصله کمک می‌نماید تا مرطوب کننده جذب پوست شود و سطح ضایعه را برای اثرگذاری بیشتر تریامسینولون آماده نماید.
- از مصرف این دارو بر روی پوست صورت بدون تجویز پزشک متخصص خودداری نمایید و در صورت نیاز به استعمال آن در نواحی صورت مراقب باشید که دارو با نواحی دور چشم تماس پیدا نکند.
- از پانسمان یا پوشاندن ضایعه پس از مصرف این دارو خودداری نمایید مگر اینکه پزشک این توصیه را به شما کرده باشد.زیرا پوشاندن موضع میزان جذب پوستی تریامسینولون را افزایش می‌دهد که می‌تواند عوارض دارویی بیشتری در پی داشته باشد.
- تریامسینولون را تا زمانی که التهاب ضایعات فروکش نماید مصرف نمایید و با برطرف شدن علائم، استعمال کرم را قطع نمایید. به طور معمول دوره ی درمان با این دارو حداکثر تا ۷ روز می باشد. پس از گذشت این مدت در صورتی که علائم رو به بهبودی نرفت یا تشدید شد، حتماً مجدداً به پزشک مراجعه نمایید.
- مصرف کورتیکواستروئیدهای موضعی به مدت طولانی و بر روی ضایعات وسیع مناسب نمی باشد.

نوع و دوز مصرفی دارو با توجه به شرایط شما تجویز می‌شود. به‌ هیچ‌ عنوان بدون مشورت با پزشک اقدام به مصرف دارو نکنید.
کرم تریامسینولون ۰.۱%
سوالات متداول
  • تریامسینولون موضعی برای کمک به تسکین قرمزی، خارش، تورم یا سایر ناراحتی های ناشی از بیماری های پوستی استفاده می شود. این دارو یک کورتیکواستروئید (داروی کورتیزون مانند یا استروئید) است. این دارو فقط با تجویز پزشک در دسترس است.

  • برخی از افراد احساس می کنند که این دارو در عرض 1 روز اثر می کند، اما ممکن است تا 1 هفته طول بکشد تا فواید کامل این دارو تأثیر بگذارد.

  • تریامسینولون موضعی برای درمان خارش، قرمزی، خشکی، پوسته پوسته شدن،  التهاب و ناراحتی بیماری‌های پوستی مختلف، از جمله پسوریازیس (یک بیماری پوستی که در آن لکه‌های قرمز و پوسته‌دار در برخی از نواحی بدن ایجاد می‌شود و اگزما استفاده می‌شود. 

نظرات
نظر/سوال خود را وارد نمایید:
چطور مشاوره آنلاین بگیریم؟
انتخاب پزشک و متخصص پزشک و یا تخصص مورد نظر خود را انتخاب کنید.
انتخاب نوع ویزیت بر اساس نوع ویزیت ارائه شده از سمت پزشک که شامل “ویزیت متنی” و “ویزیت تلفنی” انتخاب کنید.
پاسخ به سوالات به سوال های ارسال شده در صفحه چت پاسخ دهید.
پرداخت مشاوره ویزیت خود را از بین روش های پرداخت “آنلاین” یا “کارت به کارت” یا “ارزی” پرداخت کنید.
پاسخ پزشک به شما بر اساس نوع ویزیت انتخاب شده، پزشک به شما پاسخ می دهد یا با شما تماس می گیرد.
مریم علی زاده کاربر مهمان | 28 شهریور 1403
سلام
ببخشید من پوست صورتم خشک هست و مرطوب کننده و ابرسان مخصوص پوست خشک استفاده میکنم اما روی یک قسمت از پیشانی و یک سمت گونه و حتی نقاطی روی کنار چانه و همینطور به اندازه یک نخود رپشت لب بالا خشکی داره و حتی کرم پودر و ارایش هم ک میکنم خیلی واضح خودش رو نشان میدهد . مدتی هست ک اینجوری شده و اصلا با هیچ نوع کرم ابریان و مرطوب کننده از بین نمیروند . میشه لطفا راهنمایی کنید . اخه خیلی ضایع هست مثلا ی کم ارایش میکنم ک صورتم تمیز نشان داده شود اما کثیف تر میشه چون اون خشکیها بیشتر نمایان میشوند. ممنون میشم
پشتیبان شماره۵ پشتیبان سایت | 28 شهریور 1403

سلام مریم عزیز.ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید و عکس برای پزشک ارسال کنید تا ضمن تشخیص عارضه داروی مناسب براتون تجویز کنند.

حلیمه نگین تاج کاربر مهمان | 24 مرداد 1403
سلام جلوتر لیزر پوست زیبایی انجام دادم بعداز پنج شش ماه صورتم خیلی جوش زد جوشها رفتند شش تا ش موند رفتم دکتر گفت اینا گوشت اضافی هست آمپول باید بزنی آمپول برام نوشت زد توش گفت یکماهه میره حالا نرفته الان من چکار کنم برن؟ ممنونم از پاسخگوییتون
پشتیبان شماره۵ پشتیبان سایت | 25 مرداد 1403

سلام حلیمه عزیز. ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید و عکس از ضایعه در صفحه ویزیت برای پزشک ارسال کنید تا بتونند راهنماییتون کنند.

حمیده
حمیده کاربر عضو | 03 مرداد 1403
سلام من لیکن پلان دارم ۲ سال هست
صورت و دستم دکتر این پماد رو برا صورتم داده و کلوبتازول برا دستم روزی ۱ بار آیا خوبه؟؟؟
پشتیبان شماره۵ پشتیبان سایت | 04 مرداد 1403

سلام حمیده عزیز.بله داروهای خوبی برای لیکن پلان هستند.

صدیقه آخوندی کاربر مهمان | 08 خرداد 1403
سلام
بیماری لیکن پلان داخل دهانم دارم متاسفانه دارو داخل ایران نبود از خارج برام آوردن پماد تریا مسینو لین یک دهم درصد لطفا میگین چطور استفاده کنم ؟
مرجان ولی زاده دکترای حرفه ای داروساز | 08 خرداد 1403
سلام. وقتتون بخیر
روزی ۴ تا ۶ مرتبه باید استفاده بشه. اول دهان رو با یک گاز استریل خشک می کنید. بعد دارو رو می زنید. بعد از استفاده از دارو تا ۳۰ دقیقه خوردن ، آشامیدن و حتی حرف زدن ممنوعه.
کم کم که علائمتون بهتر شد تعداد دفعات استفاده از دارو رو کم کنید.
نکاتی که باید رعایت کنین:
۱) رعایت بهداشت دهان و دندان: روزی ۲ بار مسواک زدن، روزی یک بار نخ دندان کشیدن
۲) استفاده از مسواک نرم و خمیردندان ملایم
۳) عدم استعمال دخانیات
۴) پرهیز از غذاهای اسیدی ، تند ، شور و کلا هرچیزی که ممکنه باعث تحریک بشه
محمد کاربر مهمان | 29 فروردین 1403
سلام من دهانم افت سفید زده وسطش هم گاهی قرمز میشه منظورم چند تا افت سفید دکتر رفتم میگن حساسیت هست .ژل افتین زدم .دهان شویه زدم.پرسیکا زدم .تریامسینولون یک در صد زدم ولی خوب نمیشه لطفآ راهنماییم کنید ممنون میشوم
دکترعبدالرضا فقیه نصیری متخصص بیماری‌های عفونی | 30 فروردین 1403
سلام لطفاً یک عکس از ضایعات بفرستید
الهام سادات حسینی کاربر مهمان | 03 اردیبهشت 1403
سلام دکتر من صورتم پوسته پوسته میشه براثر خشکی زیاد.. چون با ماسکای خونگی یکم بهم ریخته این پماد توصیه میکنید؟
پشتیبان شماره۵ پشتیبان سایت | 04 اردیبهشت 1403

سلام الهام سادات عزیز.از کرمهای آبرسان و مرطوب کننده مخصوص پوست خشک مرتب استفاده کنید.بهترین کرم برای درمان سریع خشکی پوست کرم آتو است.

حسین
حسین کاربر عضو | 22 بهمن 1402
باسلام وخسته نباشید من در سرم یک دانه زده بود که براثر کندن زخم شد وچندبار شانه گیر کردن زخم بزرگتر شد و برجسته حدود یک یا دو سال میگذره هیچ درد یا خارش یا قرمزی یا اثری در سرم نداره به دکتر پوست مراجعه کردم گفت براثر کندن کلوئید اگه اشتباه نکنم تشکیل شده عامیانه اش فکر کنم گوشت بالا آمده به من پماد تریامسینولون یک درصد داد دو هفته است روزی یکبار میزنم تاثیری ندیدم لطفا راهنمایی کنید ممنونم
دکتراحسان رستمی متخصص بیماری های پوست (درماتولوژی) | 05 مهر 1403

سلام

 

لطفا عکس بفرستید 

علیرضا کاربر مهمان | 07 آذر 1402
سلام ببخشید این پماد برای پسورازیس خوبه ؟
پشتیبان شماره۵ پشتیبان سایت | 07 آذر 1402

سلام علیرضای عزیز.بله خوبه.ولی بیشتر از دو هفته مجاز به مصرفش نیستید.

علیرضا
علیرضا کاربر عضو | 26 شهریور 1402
پسرم ۴ ماهه بود که برای رفع التهاب پوست لپش از تریامیسیلون یک دهم استفاده کردیم متاسفانه پوستش سفید شده چکار باید کرد؟
دکتراحسان رستمی متخصص بیماری های پوست (درماتولوژی) | 26 شهریور 1402

نباید جهت لب اونم تو شیرخوار تریامسینولون استفاده می‌شد...باید یه کورتون بسیار خفیف مث هیدروکورتیزون استفاده می‌شد و یا فقط امولینت کافی بود..



درهرحال الان فقط پماد ویتامین A-D بزنید

علیرضا کاربر عضو | 29 شهریور 1402
جناب دکتر این رنگ سفیدی بر میگرده به حالت اولش؟ چکار باید کرد ؟
دکتراحسان رستمی متخصص بیماری های پوست (درماتولوژی) | 30 شهریور 1402

به آرومی...حوصله میخواد

زهرا رزمخوا کاربر مهمان | 11 اسفند 1402
ببخشید دخترم 5ماهه هس بعضی قسمت بدنش مثل ران و زانوهاش و شکمش حالت خشکی پولکی شده دکتر بهش تریامسینولون استوناید داده اشکال نداره 1درصد
دکتراحسان رستمی متخصص بیماری های پوست (درماتولوژی) | 12 اسفند 1402

خیر مشکلی نداره

خوب هم هست

ارزو رسولی کاربر مهمان | 04 مهر 1403
سلام من حدود یکماه ویش پنبه پشم قالی استفاده کردم برا متکا از اون روز ب بعد خارش کل بدنم گرفته نمیدونم چطور خوب بشم ستیریزین مثرف کردم خوب نشد الان ی قرصلوذیمین گرفتم ببینم چطوره و ی امپولacetonide دادن بهم نمیدونم ک خوب هس یا ن میترسم استفاده کنم اثری داره یعنی؟ بزنم یا پماد چیزی بگیرم ممنون
مرضیه قاسمی کاربر مهمان | 05 اردیبهشت 1402
سلام. از این پماد برای از بین بردن جای جوش میشه استفاده کرد؟
پشتیبان شماره۵ پشتیبان سایت | 05 اردیبهشت 1402

سلام مرضیه عزیز.نه این پماد برای درمان جای جوش تجویز نمیشه.میتونید با متخصص پوست ویزیت آنلاین بگیرید تا داروی مناسب براتون تجویز بشه.سلامت و شاد باشید.

مریم قهرمانی کاربر مهمان | 06 اسفند 1401
سلام. عمل گوش کردم دکتر پماد تریمیزان تجویز کرده چطور استفاده کنم. آیا باید به زخم پشت گوش استفاده کنم یا برای جلوگیری از اب رفتن داخل گوش قبل حمام استفاده کنم؟
ممنون
اسامه ریکی کاربر مهمان | 14 بهمن 1401
سلام ببخشید پسر من روی پاش قارچ در اومده یک سالی میشه ب خاطر مشکلاتی نشد ببرمش دکتر ، حالا روی دستش در اومده این پماد خوبه استفادش کنم از بین میبره خارش و سوزن هم داره ۴ سالشه
اپراتور شماره 8 پشتیبان سایت | 16 بهمن 1401

سلام
خیر فقط با تجویز پزشک مصرف کنید این دارو برای رفع التهاب هست نه درمان قارج پوستی. 
لطفا حضوری تشریف ببرید یا یک ویزیت در سرویس مشکلات پوستی ثبت کنید تا با ارسال عکس پزشک پوست رو معاینه کنه

آمنه بادسار کاربر مهمان | 04 بهمن 1401
اگزما پوستی گرفتم
نسترن کاربر مهمان | 10 دی 1401
سلام من بینی ام رو عمل زیبایی کردم. دکترم بعد یک ماه کرم ترمیم کننده گفتند ژل آدکورتیل استفاده کن پیدا نمیکنم. آیا ژل آدکورتیل همون تریامسینولون هست ؟؟
سمیه نظری کاربر مهمان | 07 دی 1401
سلام خسته نباشید
پمادتریامسینولون فقط برای خارش استفاده میشه؟
آخه مشکل من شقاق خیلی هم درد سوزش وخارش دارم
آیا جواب گو هست؟
اپراتور شماره 8 پشتیبان سایت | 08 دی 1401

سلام
خیر برای شقاق استفاده نمیشه
پماد تتراسایکلین 3 درصد
پماد آنتی فیشر باریج
پماد شقاق شیفار
همه اینا خوبن برای شقاق

محمدی کاربر مهمان | 07 فروردین 1403
دکتر بعداز عمل هیدروسیل گفته جای بخيه ها بزنم ولی این باعت شده ترشحات بیشتر بشه وجاي عمل که می خواست خوب بشه باز شده
بازم استفاده بکنم؟
بهار صبوری کاربر مهمان | 14 آذر 1401
سلام پماو تریامسینولون ۱ درصد برای خارش سوزش واژن چند بار در شبانه روز استفاده کرد شب یا روز
منصوره ملائی کندلوسی کارشناسی مامایی | 15 آذر 1401
سلام عزیزم۰حتمابایدمعاینه شویدوعلت سوزش وخارش مشخص شود۰شایدضایعات قارچی باشدکه مصرف تریامسینولون بانازک وحساس کردن پوست باعث تشدیدقارچ میشود۰اگرالتهاب پوستی بودوباتشخیص پزشک مصرف میکنید۲باردرروز۰وپس ازنیمساعت باآب ولرم موضع راشستشودهید۰
باران حسامی کاربر مهمان | 24 اسفند 1401
۳بار استفاده کن صبح ظهر شب برا من دکتر همین جوری گفته
امنه حسین زاده کاربر مهمان | 13 آبان 1401
برای سوختگی ران پا هم این پماد استفاده میشه؟
اپراتور شماره 8 پشتیبان سایت | 14 آبان 1401

سلام
اگر منظور از سوختگی عرق سوز شدن هست از پماد کالامین استفاده کنید
اگر سوختگی پوست منظورتون هست از پماد آلفا استفاده کنید

طاهره کرمی کاربر مهمان | 06 مهر 1401
دکتر این پماد رو برای خارش واژن به من داده و با دوسه بار زدن کاملا خارش و التهاب بیرونی واژن خوب شد
مریم رضایی کاربر مهمان | 12 شهریور 1401
سلام پماد تریامسینولون یک درصد پزشک داده فقط یادم‌نیست گفتن داخل گوش استفاده کنم یا نه
اپراتور شماره 8 پشتیبان سایت | 13 شهریور 1401

سلام
اگر برای خارش و سوزش گوش مراجعه کردید استفاده کنید فقط خیلی داخل نریزید 
پماد رو به سرانگشت بزنیدو با سرانگشت مجرای داخلی رو چرب کنید

Hadi کاربر مهمان | 26 مرداد 1401
آیا از دارو برای سوزش و خارش مقعدی میشه استفاده کرد؟
اپراتور شماره 8 پشتیبان سایت | 27 مرداد 1401

خیر توصیه نمیشه

محمد سلطانی کاربر مهمان | 08 آذر 1402
سلام برای خارش سینه هم میشه استفاده کرد
پشتیبان شماره۵ پشتیبان سایت | 08 آذر 1402

سلام محمد عزیز.خارش سینه یعنی چه؟ مشکلتون را واضحتر بیان کنید.

نگارنده کاربر مهمان | 06 تیر 1401
باسلام پماد تریا میسینولون بهترین پماد مخصوص حساسیت پوستی خارش حرف نداره دست سازنده اش درد نکنه من بسیارراضیم البته من چندسال پیش استفاده کردم اگه اصلش باشه حرف نداره پیشنهاد میکنم به عزیزانی که دچارمشکلات پوستی هستن این پماد امتحان کنن.....