مشاوره آنلاین بیماریهای قلبی
در این صفحه لیست پزشکانی که مشاوره آنلاین بیماریهای قلبی در سایت ایزوویزیت ارائه می دهند، مشاهده می کنید.
خدمات:
مشاوره دارویی, قلب و عروق
خدمات:
قلب و عروق, تفسیر اکو و نوار ...
خدمات:
مشاوره عمومی, قلب و عروق
خدمات:
قلب و عروق, تفسیر اکو و نوار ...
خدمات:
مشاوره عمومی, مشاوره دارویی
خدمات:
قلب و عروق, تفسیر اکو و نوار ...
5
خدمات:
قلب و عروق, تفسیر اکو و نوار ...
5
خدمات:
قلب و عروق, تفسیر اکو و نوار ...
خدمات:
قلب و عروق, تفسیر اکو و نوار ...
اولین علت مرگ و میر در دنیا، بیماری های قلبی عروقی هستند. به بیان دیگر، انسانها در سرتاسر جهان، بیشتر از هر علت دیگری، به دلیل بیماریهای قلبی-عروقی جان خود را از دست می دهند.
حدود سه چهارم مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای قلبی، در کشورهایی با سطح اقتصادی پایین یا متوسط اتفاق میافتد.
قلب حیاتی ترین عضو در بدن است که لازم است انسان همواره سلامتی و وضعیت قلب خود را تحت کنترل داشته باشد. قلب در واقع بیش از یک پمپ است که خون را به قسمتهای مختلف بدن هدایت میکند. در نتیجه هر گونه اختلال در قلب، منجر به آسیب به سایر اندامهای بدن خواهد شد که بدترین عارضه، بروز ناهنجاری در مغز است.
شایعترین بیماریهای قلبی-عروقی
واژه بیماری قلبی، معمولا برای اشاره به حمله قلبی به کار برده میشود؛ با این حال بیماری قلبی شامل سایر بیماری های قلب نیز میشود.
بیماریهای قلبی و عروقی که به اختصار به آنها "بیماری قلبی" نیز گفته میشود، به دستهای از مشکلات اطلاق میشود که اغلب آنها به پروسهای با عنوان "آترواسکلروزیس" مرتبط هستند.
آترواسکلروزیس زمانی ایجاد میشود که کانونهای تجمع چربی یا پلاک، در دیواره سرخرگها ایجاد شود. ایجاد این پلاکها باعث تنگ شدن عروق شده و موجب میگردد که خون به سختی در آنها جریان یابد. با تشکیل لخته خون در نقطه تنگ شده، جریان خون به طور کامل قطع میشود. به این حالت سکته میگوییم که ممکن است در مغز یا قلب اتفاق بیفتد.
در ادامه به انواع شایع بیماری های قلبی و عروقی خواهیم پرداخت:
- سکته قلبی یا حمله قلبی
- نارسایی قلب
- آریتمی (اختلالات ریتم قلب)
- بیماریهای دریچهای قلب
سکته قلبی یا حمله قلبی
سکته یا حمله قلبی زمانی اتفاق میافتد که جریان خون در قسمتی از قلب به علت ایجاد لخته قطع میشود. اگر این قطع جریان به طور کامل رخ دهد، بخشی از عضله قلب که توسط آن شریان خون رسانی میشود، شروع به مردن میکند.
نارسایی قلب
نارسایی قلب که گاهی به آن نارسایی احتقانی قلب نیز گفته میشود، بدان معناست که قلب، خون را آن گونه که باید پمپ نمیکند. نارسایی قلب به معنای کم شدن توان انقباضی قلب است. در این شرایط هم، قلب به کار خود ادامه میدهد، ولی نمیتواند نیاز اکسیژن بدن را تامین کند.
آریتمی یا اختلالات ریتم قلب
آریتمی به معنای ریتم غیرطبیعی قلب است. انواع مختلفی از آریتمی وجود دارد. در شرایط آریتمی، ضربان قلب کند، تند و یا نامنظم میشود.
آریتمی میتواند راندمان کار قلب را تحت تاثیر قرار دهد. با ضربان قلب نامنظم، ممکن است قلب شخص توانایی کافی برای پمپ خون جهت برطرف کردن نیازهای بدن را نداشته باشد.
بیماریهای دریچهای قلب
هنگامی که دریچه های قلب به اندازه کافی باز نمیشوند و در نتیجه، خون به طور طبیعی از آن عبور نمیکند، شرایطی ایجاد میشود که به آن تنگی دریچه میگوییم.
زمانی که دریچه ی قلب به طور طبیعی بسته نمیشود، خون از طریق این دریچه نشت میکند که به آن پس زدن خون از دریچه گفته میشود.
پرولاپس دریچه به حالتی گفته میشود که در آن، لتهای دریچه به سمت محفظه بالای قسمتی که دریچه در آن قرار دارد، برآمده شوند. (لت های دریچه: اعضای تشکیل دهنده دریچه قلب که به طور طبیعی در سمت چپ، دو عدد و در سمت راست، سه عدد هستند).
علائم بیماریهای قلبی و عروقی
مهمترین علت پیدایش بیماریهای قلبی و عروقی، تصلب شرایین میباشد. تصلب شرایین سبب میشود که سرخرگهای گوناگونی که به سمتهای مختلف بدن خون میرسانند، به تدریج، سخت و تنگ گردند و توانایی آنها برای انتقال اکسیژن و موادغذایی به سلولهای بدن کاهش مییابد. بعضی از عوامل موجب سریع تر شدن تصلب شرایین میگردند و در صورت وجود آنها، احتمال پیدایش بیماری قلبی عروقی افزایش پیدا میکند. بنابراین دانستن علائم بیماریها و مشکلات قلبی، در تشخیص زود و به موقع آنها کمک بسیاری میکند. در ادامه علائم بیماریهای قلبی را میبینیم:
1-احساس ناراحتی در قفسه سینه
البته هرگونه ناراحتی در قفسه ی سینه، الزاما ناشی از مسائل قلبی نیست. بلکه باید این مشخصات را داشته باشد:
- در اغلب موارد به صورت فشارنده و در ناحیه پشت جناغ میباشد.
- با فعالیت، افزایش و با استراحت کاهش مییابد.
- ممکن است به بازوی دست چپ، گردن و یا فک انتشار یابد.
- با مصرف قرصهای زیرزبانی نیتروگلیسیرین در طی 3 الی 5 دقیقه قطع میشود.
- معمولا ارتباطی با وضعیت بدن(خوابیدن یا نشستن) ندارد.
- درصورتی که درد شدید قفسه سینه، همراه با علائمی نظیر تعریق سرد، تهوع و استفراغ باشد و یا به مدت طولانی(بیشتر از سی دقیقه) طول بکشد، با توجه به احتمال حمله قلبی، مراجعه به اورژانس الزامی است.
- در صورتی که این درد به صورت متناوب و در حالت استراحت ایجاد میشود، احتمال بروز حملههای قلبی زیاد بوده و مراجعه فوری به اورژانس الزامی است.
2-ضغف و خستگی زودرس
3-تنگی نفس
- تنگی نفسی که با فعالیت، تشدید میشود.
- در حالت خوابیده نسبت به حالت نشسته افزایش مییابد.
- همراه با تورم پاها میباشد.
- با حملات تنگی نفس شبانه همراه میباشد.
4-سرگیجه:
اگر با این علائم همراه باشد:
- احساس سبکی سر
- تاری دید
- عدم تعادل
- عرق سرد
- تپش قلب
5-تپش قلب:
- اگر شخص با فعالیت کم دچار تپش قلب شود.
- اگر در حالت استراحت به صورت ناگهانی دچار تپش قلب شود و پس از چند دقیقه تپش قلب به صورت خودبخود و ناگهان قطع شود.
6-تعریق:
تعریق سرد به همراه:
- درد قفسه سینه
- تپش قلب و سرگیجه و بیحالی
- تنگی نفس و احساس خستگی زیاد
روشهای درمان بیماریهای قلبی
هدف از درمان بیماری های قلبی عروقی، به حداکثر رساندن کمیت و کیفیت زندگی بیمار است. پیشگیری، کلید اصلی در جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی و بهینه سازی درمان است. میتوان با داشتن سبک زندگی سالم از طریق ورزش، رژیم غذایی و کنترل فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت، از تشکیل و پیشرفت پلاک در عروق قلبی جلوگیری کرد. درمان بیماریهای قلبی در هر فرد متفاوت است.
به طور کلی درمان بیماریهای قلبی معمولا شامل موارد زیر است:
1-احیای قلبی ریوی
با وقوع حمله قلبی، یکی از راههای خرید زمان تا رسیدن اورژانس، تامین تنفس و گردش خون مصنوعی با انجام احیای قلبی ریوی است.
2-دارو درمانی برای بیماریهای قلبی
انواع داروهایی که در درمان بیماران قلبی استفاده می شوند عبارتند از:
مهار کنندهها، مسدود کنندههای گیرنده ی آنژیوتانسین، داروهای بتابلاکر، داروهای مسدود کننده ی کانال کلسیم، داروهای حل کننده ی لخته ی خون، داروهای دیورتیک یا ادرار آورها، داروهای حاوی نیترات، آسپرین.
3-آنژیو پلاستی
در هنگام انجام آنژیوگرافی، در صورت وجود تنگی در عروق کرونر، پزشک ممکن است از برخی روشها برای از بین بردن این تنگی یا باز نگه داشتن عروق استفاده کند. این روشها عبارتند از: بالون، استنت و تخلیه لخته.
4-دستگاه دفیبریلاتور
در موارد آریتمی و ضربان قلب نامنظم استفاده میشود.
5-دستگاه ضربان ساز یا پیس میکر
قلب طبیعی و سالم، ضربان ساز مخصوص به خود را دارد که میزان ضربان قلب را تنظیم میکند. با این حال بعضی از مواقع، قلب منظم نمی تپد. یک ضربان ساز میتواند این مشکل را اصلاح کند.
6-اقدامات جراحی
اگر داروها برای درمان کافی نباشند، ممکن است پزشک روشهای خاص یا جراحی را به شما پیشنهاد کند. نوع عمل به نوع بیماری قلبی و میزان آسیب به قلب بستگی دارد.
جراحی بای پس عروق کرونر، تعویض یا تعمیر دریچه قلب، جراحی ترمیمی دریچههای قلب، کاشت دستگاه ضربان ساز قلب و پیوند قلب، از گزینههای جراحی قلب هستند.
تستهایی که توسط متخصص قلب و عروق برای تشخیص بیماریهای قلبی استفاده میشود.
به جز آزمایش خون، پزشک قلب و عروق باید تست هایی را از بیمار بگیرد تا بتواند در مورد این عضو حیاتی بدن تصمیم گیری کرده و دلیل بیماری را به صورت دقیق تشخیص دهد. این تست ها عبارتند از:
-
تست ورزش
این تست کمک میکند تا دکتر قلب و عروق بتواند ریتم قلب را در وضعیت استراحت و ورزش تعیین کند و از این طریق عملکرد و محدودیت های قلب مشخص شود.
-
تست الکتروکاردیوگرام
با کمک این تست می توان قدرت الکتریکی قلب را تعیین نمود که به صورت امواجی ثبت خواهد شد.
-
تست ای سی جی
یکی از تستهای دقیقی که به متخصص قلب و عروق کمک میکند تا وضعیت واقعی قلب را بررسی کند این است که وضعیت و عملکرد قلب را در یک دوره روزمره بیمار ثبت کند. برای این کار یک سری الکترود بر روی سینه بیمار قرار گرفته و بیمار باید آن ها را در مدت معین (مثلا یک هفته) با خود به همره داشته باشد.
-
تست اکوکاردیوگرام
اکوکاردیوگرام نوعی تصویربرداری از قلب است که ساختمان قلب و نحوه ی کارکرد آن را نشان می دهد. این تست میتواند التهاب بافتهای قلب، پمپاژ خون، ناهنجاریهای ساختاری و عفونتهای داخلی قلب را به خوبی نشان دهد.
-
کاتتریزاسیون قلب
در این تست متخصص قلب و عروق باید یک لوله کوچک را از طریق رگ وارد بدن کرده و تا نزدیکی قلب ببرد. این کار کمک میکند تا دکتر قلب و عروق دادههایی را از مسیر انتقال لوله و قلب به دست بیاورد. البته از این روش برای رفع انسداد عروق هم استفاده میشود.
-
روش رادیواکتیو
این تست نوعی روش غیرتهاجمی است که مواد رادیواکتیو وارد بدن شده و با تصویربرداری هستهای از قلب و عروق، میتواند بیماریها و ناهنجاریهای مربوط به قلب و عروق را برای پزشک نمایان کند.
چه کسانی در خطر ابتلا به بیماریهای قلبی میباشند؟
هرچند خطر ابتلای مردان به بیماریهای قلبی بیشتر از زنان است، با این حال در هر دو جنس، بیماری قلبی اولین بیماری کشنده میباشد. افرادی که در خانوادههای سیگاری و چاق هستند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماریها قرار دارند. سایر عوامل خطرزا شامل:
- کلسترول بالای خون
- فشار خون بالا
- دیابت
- فعالیت بدنی پایین
- سیگار کشیدن
سیگار کشیدن خطر ابتلای افراد به بیماری قلبی را دو تا چهار برابر افزایش میدهد. افرادی که سیگار نمیکشند اما در معرض دود سیگار قرار دارند، حتی از افراد سیگاری هم بیشتر در خطر هستند.
پیشگیری از بیماریهای قلبی:
با تغییر سبک زندگی به یک سبک سالم، میشود از خطر بیماریهای قلبی پیشگیری نمود. عوامل اساسی یک سبک زندگی سالم شامل موارد زیر است:
- سیگار نکشیدن و یا ترک سیگار
- رژیم غذایی مناسب شامل سبزی و میوه زیاد، چربی و قند و گوشت کم
- حداقل 30 دقیقه ورزش در روز
- اجتناب از مصرف الکل
- کنترل بیماریهایی از قبیل دیابت، فشار خون بالا و کلسترول
- کنترل وزن
- پرهیز از استرس
با اینکه بیماری قلبی قابل درمان است، پیشگیری از بیماری قلبی با تغییرات سبک زندگی منطقیتر از هر عمل دیگری میباشد.
اثرات ورزش در کاهش بیماریهای قلبی و عروقی
- ورزش منظم و مداوم باعث افزایش قطر عروق کرونر قلب میشود.
- ورزش باعث میشود عضله ی قلب قوی شده و پمپاژ آن افزایش یابد.
- میزان چربیهای مضر خون کاهش مییابد.
- در صورت تنگی در عروق کرونر اصلی قلب، عروق فرعی افزایش مییابد.
- تعدا ضربان قلب در حالت استراحت کاهش مییابد.
نکات بسیار مهم ورزشی برای بیماران قلبی
- بهترین ورزش پیاده روی است. ابتدا با 2 تا 5 دقیقه شروع کرده و سپس روزانه، 1 تا 2 دقیقه به آن اضافه کنید تا به 30 تا 45 دقیقه در روز برسد.
- شدت ورزش به حدی باشد که دچار احساس تنگی نفس، خستگی شدید، سرگیجه و درد سینه نشوید.
- از ورزش در آب و هوای گرم و مرطوب پرهیز شود.
- همیشه بیماران قلبی باید نیتروگلیسیرین زیر زبانی همراه داشته باشند و درصورت بروز مشکل قلبی، زیر زبان قرار دهند.
- از انجام فعالیتهای قدرتی جدا خودداری شود. مانند وزنه برداری، هل دادن ماشین، شنا رفتن، دمبل زدن و...
- درصورت بروز سرگیجه، تنگی نفس، درد سینه در هنگام ورزش یا بعد از آن، بلافاصله به پزشک مراجعه شود.
- از شرکت در ورزشهای مسابقهای که فشار روحی و فیزیکی زیادی دارند اکیدا خودداری شود.
- در صورت ابتلا به بیماریهای شایع نظیر سرماخوردگی و...، تا زمان بهبودی از انجام فعالیتهای ورزشی خودداری شود.
- از دوش گرفتن یا شنا کردن در آب سرد و گرم خودداری شود.
- بیمارانی که از داروهای ضد انعقادی (مانند وافارین، کومادین، آسپرین) استفاده میکنند باید از انجام فعالیتهای ورزشیای که خطر خونریزی دارند، خودداری کنند.
استرس و حمله ی قلبی
استرس میتواند موجب هیجان، افزایش فشار خون، خستگی، افسردگی، سردرد میگرنی، اختلالات تنفسی و عضلانی، مشکلات جنسی، اشکال در خواب و ضایعات پوستی شود.
ضمنا افراد دچار استرس فاقد زندگی توام با شادی و خوشحالی هستند. مطالعات زیادی نشان داده است که استرس یک عامل خطرناک برای بیماریهای عروق کرونر میباشد. هم چنین استرس میتواند سبب اسپاسم عروق کرونر نیز شود.
همان طور که می دانید وظیفه ی یک متخصص قلب و عروق، رسیدگی به وضعیت قلب و عروقی است که خونرسانی در بدن را انجام میدهند. تعیین هرگونه نارسایی در سیستم قلب و عروق، علت بیماری و ... در حیطه تخصص دکتر قلب و عروق قرار دارد. لازم به ذکر است که پزشک قلب و عروق، عمل جراحی را انجام نمیدهد بلکه اگر لازم بداند که قلب بیمار تحت عمل جراحی قرار گیرد، باید از یک جراح خبره و ماهر در این زمینه کمک بگیرد.
اگر شما نیاز دارید به یک متخصص قلب و عروق مراجعه کنید، به راحتی میتوانید از سایت ایزوویزیت استفاده کنید و به صورت آنلاین از بهترین پزشکان قلب و عروق نوبت مشاوره بگیرید.
بهترین راه تشخیص بیماری قلبی چیست؟
آیا در این صفحه تست های مربوط به شناسایی مشکلات قلبی انجام می شود؟
سلام ونوس عزیز.ویزیت آنلاین با متخصص قلب وعروق بگیرید تا دارو براتونتجویز کنند.
آیا قرص آسپرین ۸۰در دوره بارداری
اشکال داره مصرف شود
ممنونم راهنمایی بفرمایید.
وقت بخیر.
مصرف آسپرین در دوران بارداری با عوارض زیادی به همراه می باشد مخصوصا سه ماهه اول و سوم و مصرف آن با صلاحدید پزشکتان در صورتی تجویز می شود که فواید بر مضرات برتری داشته باشد
نزدیک ب س هفته هس ک بر اثر ی اتفاقی قلبم درد گرف بلافاصله دست و پاهام یخ شدن قفسه سینم برام سنگینی میکنه سمت چپم ب شدت سر میشه مخصوصن پاهام نبضم نامنظم میزنه انگار قلبم بزور داره خون رسانی میکنه
صبح هم ک باز عصبی شدم از صب تا همین الان پای سمت چپم سر شده و نمیتونم عادی راه برم
سلام کاربر عزیز.میتونید ویزیت آنلاین با متخصص قلب و عروق بگیرید تا شرح حال کاملتری از شما بگیرند و درمان بشید.سلامت و پایدار باشید.
بله قرص آسپرین به صورتصرف روزانه ولی محدود و در خد نیاز مشکلی نداره که استفاده کنید. و اعتیاد و عادت در این قرص نیست. ولی پیشنهاد میکنم از مقطر شلیور استفاده کنید این محصول با تقویت کبد کمک میکنه که خون بهتر تصفیه بشه و مشکل داغی کف پا و سایر مشکلات احتمالی با مصرف شلیور حل میشه. در پناه خدا سالم و سلامت باشید
شما باید حتما با پزشک مشورت کنید.حتما توی همین صفحه یک مشاوره با پزشک بگیرید تا راهنماییتون کنن.
اگر در این حد حال شما خوب نیست ما نمیتونیم کمکی کنیم و اصلا صلاح نیست که خدمات انلاین دریافت کنید شما باید سریعا به ارژانس مراجعه کنید.
در قوانین سایت درج شده که از خدمات دادن به افراد با حال ارژانسی معذوریت داریم
با ارزوی سلامتی برای شما. در پناه حق
سلام دوست عزیز
معمولا افراد بعد از ترک سیگار دچار نوسانات روحی می شوند. روزانه 30دقیقه نرمش کنید و یا حتی پیاده روی
به موقع و به اندازه کافی بخوابید تا دیر وقت بیدار نمانید
ویتامین های خانواده B رو بیشتر مصرف کنید میتونید هفته ای یک نوروبیون بزنید به مدت یک ماه
به اندازه کافی آب و مایعات بنوشید
در مورد اتفاقات مثبت بیاندیشید و از افراد منفی فاصله بگیرید
بیشتر با خانواده وقت بگذرانید و تفریحات دسته جمعی مثل سینما رفتن و ... انجام بدید