
مشاوره با متخصص مشاوره تغذیه با شیر مادر
تغذیه با شیر مادر روش بینظیر تامین غذای ایده آل برای رشد و نمو سالم شیرخواران میباشد. مطابق توصیههای جهانی بهداشت عمومی، شیرخواران در6 ماه اول عمر به منظور تامین رشد و تکامل و سلامتی مطلوب باید تغذیه انحصاری با شیر مادر داشته باشند.
مزایای تغذیه با شیر مادر
- به پیوند عاطفی بین مادر و کودک کمک میکند.
- حاملگی مجدد را به تاخیر میاندازد.
- از سلامت مادر محافظت میکند.
- بهترین الگوی رشد و تکامل را برای کودک فراهم میکند.
- سبب افزایش ضریب هوشی کودکان میشود.
- باعث افزایش سطح آنتی بادیهای بدن نوزاد و محافظت در برابر عوامل بیماریزا میشود.
- برای نوزاد سهمالهضم است و همه مواد مغذی لازم را داراست.
شیرهای مصنوعی یا شیرهای خشک از مواد مختلفی شامل شیرهای دام، سویا و روغنهای نباتی ساخته میشوند. گر چه برای این که این محصولات هر چه بیشتر شبیه شیر مادر شوند تلاش زیادی صورت گرفته است، اما هنوز فاصله زیادی وجود دارد تا بتوان از آنها به عنوان یک غذای کامل برای شیرخواران استفاده کرد.
شیرهای دام پروتئین بیشتری نسبت به شیر مادر دارند و برای کلیههای تکامل نیافته شیر خوار دفع این مقادیر زیاد پروتئین بسیار دشوار است. شیر مادر هم چنین حاوی اسیدهای چرب ضروری مورد نیاز برای رشد مغز و چشم و سلامت عروق خونی میباشد. این اسیدهای چرب در شیرهای دام موجود نبوده ولی ممکن است به شیر مصنوعی اضافه شده باشند.
کودکانی که با شیر مصنوعی تغذیه میشوند، ممکن است نسبت به پروتئینهای شیر گاو عدم تحمل پیدا کنند و حتی وقتی با شیرهای حاوی پروتئینهای مختلف تغذیه میشوند، ممکن است اسهال، دل درد، بثورات جلدی و علائم دیگر پیدا کنند.
شیر مادر حاوی گلبولهای سفید و عواملی بر ضدعفونتها میباشد که به حفاظت شیرخوار در مقابل بسیاری از عفونتها کمک میکند. تغذیه با شیر مادر، شیرخوار را در مقابل بسیاری بیماریها از جمله بیماریهای اسهالی و تنفسی، عفونت گوش، مننژیت و عفونت مجاری ادراری حفاظت میکند.
مزایای روانی تغذیه با شیر مادر
تغذیه با شیر مادر به ایجاد رابطه عاشقانه و صمیمی میان مادر و شیرخوار کمک میکند و باعث میشود که مادر از لحاظ عاطفی ارضاع شود. تماس نزدیک بین مادر و نوزاد بلافاصله پس از زایمان به استحکام این رابطه کمک میکند. این رابطه پیوند عاطفی (Bonding)نامیده میشود.
اگر شیرخوار با شیر مادر تغذیه شود، کمتر گریه میکند و امنیت روانی بیشتری خواهد داشت. برخی مطالعات نشان دادهاند که تغذیه با شیر مادر به ارتقاء ضریب هوشی کودکان کمک میکند. نوزادان کم وزن که در هفتههای اول زندگی با شیر مادر تغذیه میشوند، در سالهای بعد نسبت به کودکانی که با شیر مصنوعی تغذیه شدهاند، از بهره هوشی بالاتری برخوردارند.
پیشنهاد مطالعه مقاله:
گاهی به علت شرایط مادر نمیتواند برای مراجعه حضوری مراجعه نماید به همین منظور این سرویس جهت راحتی کار مادران ویزیت آنلاین ارائه میدهد و تمام نکات لازم به مادر گفته میشود. در این سرویس به نگرانیهای زیر پاسخ داده میشود.
- درد پستان موقع شیرخوردن
- بیقراری نوزاد موقع شیر خوردن
- نگرفتن سینه مادر
- تغذیه مادر هنگام شیردهی
- هر گونه سوال در مورد شیردهی
سوالات متداول
-
بهتر است بانوان از اواخر دوران بارداری اطلاعات خود را در زمینه اهمیت تغذیه با شیر مادر افزایش دهند. و از این زمان میتوان اقدام به دریافت مشاوره کرد.
-
پايان 2 سالگي زمان مناسبي جهت از شيرگرفتن شيرخوار است. براي تسهيل در انجام اين كار بايد به تدريج دفعات غذادهي كودك افزايش يافته و سعي شود تا با دادن غذاهاي مورد علاقه كودك، تمايل او را براي تغذيه با شيرمادر كاهش داد. سپس به تدريج برخي از وعدههاي شيردهي را قطع كرده و فاصله بين وعده هاي شيردهي را افزايش داد.
نظرات
چطور مشاوره آنلاین بگیرم؟
پزشک و تخصص مورد نظر خود را انتخاب کنید
به سوال های ارسال شده در صفحه چت پاسخ دهید
در قسمت پرداخت نوع مشاوره خود را که شامل "متنی" ، "تلفنی " و "تصویری" هست را انتخاب کنید
نوع پرداخت خود را از بین "آنلاین" یا "کارت به کارت" انتخاب و پرداخت کنید
بر اساس نوع مشاوره ای که در بخش پرداخت انتخاب کردید پزشک پاسخ شما را میدهد

سلام من یه پسر چهارماهه دارم که سیر مادر میخوره الان چند روزی هست زمانی که بیداره شیر نمیخوره باید بخوابه تا شیر بخوره منم زمانی که بیداره باید شیر و بدوشم باشیشه بخوره علتش چیه

سلام
شرایطی که نوزاد حاضر به خوردن شیر مادر نیست رو اصطلاحا سندروم قهر از شیر مادر می گویند که علت های مختلفی داره مثل
تاخیر در شیر دادن به نوزاد(تاخیر در تغذیه و جدایی از مادر و ...)، بو یا مزه غیرطبیعی(مثلا مادر از یک عطر خاصی استفاده کرده و یا...)، بیماری نوزاد(گرفتگی بینی یا گوش درد)، برفک دهان نوزاد و سایر علت ها
شما باید در ابتدا به یک متخصص نوزادان مراجعه کنید شاید علت بیماری باشه
و سعی کنید حالات مختلف رو امتحان کنید تا علت امتناع از شیر خوردن مشخص بشه
و اینکه مرتبا شیر رو بدوشین تا بعدا دچار کمی شیر سینه نشید