مشاوره آنلاین درمان جوش صورت
در این صفحه لیست پزشکانی که مشاوره آنلاین جوش صورت در سایت ایزوویزیت ارائه می دهند، مشاهده می کنید.
خدمات:
بیماری های پوستی بدن, پوست و ...
5
خدمات:
بیماری های پوستی بدن, پوست و ...
5
خدمات:
بیماری های پوستی بدن, پوست و ...
خدمات:
مشاوره عمومی, مشاوره دارویی
خدمات:
مشاوره عمومی, مشاوره دارویی
خدمات:
مشاوره عمومی, مشاوره دارویی
خدمات:
مشاوره عمومی, مشاوره دارویی
خدمات:
بیماری های پوستی بدن, آلرژی ...
خدمات:
مشاوره عمومی, مشاوره دارویی
خدمات:
بیماری های پوستی بدن, پوست و ...
5
خدمات:
بیماری های پوستی بدن, پوست و ...
5
خدمات:
بیماری های پوستی بدن, پوست و ...
خدمات:
مشاوره عمومی, مشاوره دارویی
به چه علت جوش صورت به وجود میآید؟
جوش صورت که با عنوان آکنه (acne) نیز شناخته میشود در واقع چربی، سبوم و سلولهای مردهٔ پوستی هستند که در انتهای منافذ انسدادیافتهٔ پوست تجمع یافتهاند. سبوم (sebum) سبوم مادهای است که به رطوبترسانی به پوست و محافظت از آن کمک میکند. این ماده از غدد چربی که در لایهٔ میانی پوست و در مجاورت فولیکولهای مو قرار دارند؛ ترشح میشود.
از مهم عوامل شناختهشدهای که موجب ایجاد جوشهای صورت میشود؛ تغییرات هورمونی است که در واقع دلیل اصلی جوش صورت در نوجوانی است. هورمونها با تأثیرگذاری بر غدد پوستی میتوانند موجب ترشح بیشتر چربی توسط آنها شوند. در نتیجه جوشهای بیشتری ظهور پیدا میکنند.
این تغییرات هورمونی مخصوصاً در بانوان در سایر مراحل زندگی مانند قاعدگی، دوران بارداری و دوران شیردهی نیز اتفاق میافتد و میتواند اثرات خود را بر پوست نشان دهد. ژنتیک و وراثت عامل دیگری است که نقشی اساسی در داشتن جوشهای صورت ایفا میکند. همچنین مصرف یک سری از داروهای خاص نیز میتواند در به وجود آمدن جوشهایی در صورت و سراسر بدن میشود.
گفته میشود رژیم غذایی و کیفیت بهداشت فردی نیز در این امر اثرگذار است اما به تحقیقات و شواهد علمی محکمتری در این موارد مورد نیاز است. از جمله مواردی که به صورت ناگهانی میتواند جوش صورت را به وجود آورد؛ داشتن اضطراب و استرس و همچنین به دام افتادن موی درحال رویش در زیر پوست اشاره کرد.
انواع جوشهای صورت
جوشهای صورت انواع مختلفی دارند و شناخت و تشخیص نوع جوش میتواند در رفع و درمان آن تأثیرگذار باشد. در ادامه به مهمترین نوع از جوشهای صورت اشاره میکنیم:
۱. آکنه کومدونال: جوش کومدونال که با وجود دانههای سر سیاه و سر سفید مشخص می شود، اغلب به دلیل تجمع سبوم اضافی، سلولهای مرده پوست و باکتریها در فولیکولهای مو ایجاد میشود. این نوع آکنه معمولا در افرادی با پوست چرب مشاهده میشود.
جوش سرسیاه: جوشهای سرسیاه که به عنوان کومدونهای باز نیز شناخته میشوند، به صورت لکههای کوچک و تیره روی سطح پوست ظاهر میشوند. آنها زمانی رخ میدهند که منافذ پوست با سلولهای مرده پوست، باکتریها و سبوم اضافی مسدود میشوند. جوشهای سرسیاه اغلب به عنوان شکل خفیف آکنه در نظر گرفته میشوند.
جوش سر سفید: از طرفی دیگر جوشهای سرسفید یا کومدونهای بسته، برجستگیهای کوچک و شیریرنگی هستند که در زیر پوست ایجاد میشوند. برخلاف جوشهای سرسیاه، جوشهای سرسفید زمانی ایجاد میشوند که منافذ کاملا مسدود شده باشد و از اکسید شدن محتویات آن جلوگیری میکند. آنها هم در دستهٔ آکنههای خفیف قرار میگیرند.
۲. آکنه التهابی:
آکنه التهابی شامل ضایعات مختلفی از جمله پاپول، پوسچول، ندول و کیست است. این مورد زمانی اتفاق میافتد که فولیکولهای مو به دلیل تکثیر باکتریهایی مانند پروپیونی باکتریوم آکنه، عفونی و ملتهب میشوند. عدم تعادل هورمونی، استرس و ژنتیک میتواند در ایجاد این گونه از آکنهها نقش داشته باشد.
۳. آکنه هورمونی:
آکنه هورمونی که اغلب در دوران نوجوانی و در زنان با نوسانات هورمونی تجربه می شود، عمدتاً به دلیل افزایش تولید سبوم ناشی از عدم تعادل هورمونی ایجاد میشود. نوسانات سطح آندروژن می تواند منجر به ایجاد ضایعات آکنه مانند جوش سرسیاه و سرسفید، عمدتا در امتداد خط فک و چانه شود.
بهترین و سریعترین راه درمان و رفع جوش صورت چیست؟
به طور کلی درمان قطعی برای جوش صورت وجود ندارد اما با توجه به نوع آکنه و انجام برخی از راهکارها میتوان این عارضه را مدیریت کرد و بهبود بخشید. مراقبت از پوست و مرطوب نگه داشتن آن اهمیت زیادی دارد. پوست شما در حالت خشکی بسیار آسیبپذیرتر است و این خشکی میتواند بستر را برای ایجاد انواع عارضههای پوستی فراهم کند. از طرفی دیگر رطوبت کافی در پوست نهتنها میتواند از آکنهها جلوگیری کند بلکه حتی به بهبود زخم و رد جوشهای صورت نیز کمک میکند.
کاهش استفاده از مواد آرایشی روغنی نیز تأثیرگذار است. باقی ماندن طولانیمدت آرایش بر روی صورت موجب بسته شدن منافذ پوست میشود که تأثیرات نامطلوبی را برای پوست شما به همراه دارد. رفع اضطراب و استرس، فعالیت ورزشی منظم، دوری از آلودگیهای محیطی و به طور کلی اصلاح سبک زندگی میتوان نتایج بسیار مثبت را در کوتاهمدت و بلندمدت بر روی پوستتان داشته باشد.
در مواردی که جوشهای پوستی خفیف نباشند میتوان با مشورت از متخصص پوست از یک سری داروهای خوراکی و یا روشهای درمانی خاص مانند لایهبرداری شیمیایی، میکرودرم ابریژن، لیزر درمانی یا درمان فوتودینامیک در جهت از بین بردن جوشها استفاده کرد.
سلام عرفان عزیز.ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید و عکس برای پزشک ارسال کنید تا داروهای مناسب تجویز کنند.