
مشکلات حنجره و صدا
گرفتگی صدا عارضهای است که ممکن است، به دلایل مختلف ایجاد شود. با توجهبه علت آن، خشن شدن صدا میتواند موقت یا دائمی باشد. یکی از اصلیترین دلایل گرفتگی صدا، فشار آوردن به حنجره و تارهای صوتی است. اما دلایل دیگری هم برای قرار گرفتن در چنین وضعیتی وجود دارد که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- لارنژیت یا تورم تارهای صوتی که به علت عفونت ایجاد میشود
- التهاب حنجره به علت آنفولانزا و سرماخوردگی
- وجود تومور در تارهای صوتی
- ایجاد سرطان حنجره
- مشکلات تیروئیدی
- زیاد صحبت کردن و فریاد زدن
- فلج شدن تارهای صوتی
- رفلاکس اسید معده
- اختلالات عصبی
- مصرف مواد حساسیت زا مثل الکل و سیگار
علائم گرفتگی صدا
- ضعف و خشدار شدن صدا
- مشکل در تنفس
- مشکل در بلع
- زیر و بم شدن صدا
- سرفه زیاد
- گلودرد
- احساس خارش و خشکی در گلو
انواع بیماریهای حنجره
-
لارنژیت یا ورم تارهای صوتی
در حنجره ی شما دو چین صوتی که به عنوان تارصوتی شناخته میشود وجود دارد. این چینهای صوتی صدا ایجاد میکنند و به شما اجازه میدهند که بتوانید راحت صحبت کنید. در کنار این چینهای صوتی و مخاط، چندین غضروف وجود دارد که از این تارها محافظت میکند و به حرکت در آمدن تارها نیز کمک میکند.
مخاط روی تارصوتی باعث انعطاف و نرمی آنها شده و حرکت آنها را تسهیل میکند. این مخاط اجازه میدهد که شما بتوانید صداهای مختلف را ایجاد کنید. التهاب حنجره در واقع این مخاط را درگیر میکند. تارهای صوتی قرمز و تمورم میشوند.
-
پولیپ تارهای صوتی
پولیپها ضایعات تارهای صوتی هستند و معمولا در اثر آسیب (پس از ضربه) یا التهاب ایجاد میشوند. آنها در نتیجه آسیب تارهای صوتی ناشی از استفاده شدید تارهای صوتی یا سرفههای مداوم ایجاد میشوند. افرادی که سیگار میکشند نیز در معرض ایجاد تغییرات پولیپ مانند در تارهای صوتی هستند.
-
ندول تارهای صوتی
ندولها ضایعات یا اجسام رشد یافته کوچک و خوش خیم هستند و باعث ایجاد علائم التهاب حنجره روی تارهای صوتی شما میشوند. ندولها از شایعترین ضایعات صوتی غیر سرطانی هستند. خوانندگان حرفهای و افرادی که استفاده زیادی از حنجره خود دارند مانند معلمان، وکلا یا افرادی که در بخش فروش کار میکنند، اغلب در معرض بیشترین خطر ابتلا به ندولهای تارهای صوتی هستند.
-
فلج تارهای صوتی
این وضعیت زمانی رخ میدهد که یک یا هر دو تار صوتی در حنجره به درستی باز یا بسته نشوند.فلج تارهای صوتی علاوه بر تاثیر بر گفتار میتواند باعث سرفه، احساس خلط در گلو، مشکل در بلع و تنگی نفس در هنگام صحبت شود. اگر چه از علائم بیماریهای حنجره صدای نفسگیر و ضعیف است، اما علائم فلج تارهای صوتی میتواند مهمتر باشد.
-
سرطان حنجره
به سرطان گلو هم معروف است، یک اصطلاح عمومی از این بیماری است. این سرطان در ناحیه حلق به وجود میآید. برای این بیماری عوامل خاصی ذکر نشده است و علت آن به طور دقیق مشخص نیست. گفته شده است برخی جهشهای ژنتیکی موجب میشوند تا سلولها به سرعت در بدن رشد کرده و تبدیل به تومور در قسمت حنجره شود. گاهی ممکن است این سلولهای سرطانی گسترش پیدا کرده و به قسمتهای دیگر بدن نیز انتقال پیدا کنند. مصرف مواد الکلی، تماس بدن با مواد سمی، HPV و کشیدن سیگار از بارزترین عواملی هستند که باعث ایجاد و تشدید علائم سرطان حنجره میشوند.
اگر دچار صدای خشن مداوم و مزمن هستید، ممکن است علت آن یک بیماری جدی باشد و در اینصورت نیازمند مراجعه به پزشک هستید. گرفتگی صدا و مشکلات موجود در حنجره میتواند با برخی بیماریهای جدی مرتبط باشد. اگر گرفتگی صدا بیش از یک هفته در کودکان و بیش از ده روز در بزرگسالان طول بکشد، برای بررسی و درمان باید به پزشک مراجعه کنید.در این سرویس هر گونه مشکل و اختلال در صدا و حنجره را با پزشک متخصص در میان بگذارید.
ویزیت آنلاین همراه با تضمین رضایت
ارتباط تلفنی و متنی با پزشک متخصص
سوالات متداول
-
اگر گرفتگی صدایی که چه ناگهانی و چه تدریجی به وجود آمده است بیش از دو هفته باقی بماند، لازم است به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه و علت گرفتگی صدا مشخص شود. علاوهبر گرفتگی صدا، قطع صدا حین کلام، کاهش زیر و بمی صدا و صدایی تولیدی شبیه به جیغ، لرزش صدا، احساس درد در گلو حین و یا بعد از اتمام کلام نیاز به بررسی دقیق دارد.
-
شکایت بسیاری از بیماران علاوهبر گرفتگی صدا احساس درد و وجود جسم خارجی در گلو میباشد. درد به معنی انقباض غیرطبیعی و ناکار آمد عضلات است. این انقباض نیز به دلیل استفاده غلط از مکانیسم آواسازی حاصل میشود. بازگشت اسید معده میتواند احساس جسم خارجی در گلو را ایجاد کند.
-
چندین راه وجود دارد که میتوانید به منظور جلوگیری از بیماریهای حنجره انجام دهید. این موارد شامل:
حذف عادات مضر سبک زندگی: ترک سیگار و کاهش مقدار الکل میتواند به پیشگیری از سرطان حنجره کمک کند.
فشار نیاوردن به صدا: مراقبت مناسب برای فشار نیاوردن به صدا در اثر استفاده بیش از حد یا استفاده نادرست نیز میتواند از ابتلا به بیماریهایی مانند پولیپ و ندول جلوگیری کند. این حالت به ویژه اگر زمان زیادی را صرف صحبت کردن میکنید بسیار مهم است. خوانندگان، معلمان و وکلا همگی نمونههایی از حرفههایی هستند که میتوانند باعث ضعف صدا ناشی از صحبت کردن یا آواز خواندن مکرر شوند. مهم است که زمانی را برای استراحت صدای خود اختصاص دهید، یک سبک زندگی سالم همراه با آمادگی جسمانی داشته باشید و هر عامل تحریک کنندهای را که میتواند به صدای شما آسیب برساند کنترل کنید. این عوامل میتواند شامل آلرژی یا رفلاکس باشد.
نظرات
چطور مشاوره آنلاین بگیرم؟
پزشک و یا تخصص مورد نظر خود را انتخاب کنید..
بر اساس نوع ویزیت ارائه شده از سمت پزشک که شامل “ویزیت متنی” و “ویزیت تلفنی” انتخاب کنید.
به سوال های ارسال شده در صفحه چت پاسخ دهید
ویزیت خود را از بین روش های پرداخت “آنلاین” یا “کارت به کارت” یا “ارزی” پرداخت کنید.
بر اساس نوع ویزیت انتخاب شده، پزشک به شما پاسخ میدهد یا با شما تماس میگیرد.

سلام خدمت شما انشاالله سلامت باشید حنجره من فک کنمـاسیب دیده تارهای صوتی من جزیره کیش هستم ادرستون کجا هست

سلام عبدالواسع عزیز.هر دو پزشک تهران هستند.میتونید در همین سایت ویزیت آنلاین با یکی از دو بزرگوار بگیرید تا راهنماییتون کنند.

سلام من 16سالمه صدام عین دخترا نازکه نازک خیلی خجالت میکشم پسرای سه شال کوچیک تر من صداشون کلفته چیکار کنم

سلام. از ۵سالگی تعزیه خواندم و آنقدر صدای زیبایی داشتم که در صدا سیما هم اجرا میکردم. بعد بلوغ دیگر صدایم باز نشد و خیلی با فشار و سخت اجرا میکنم. چرخش آهنگ در خواندم طولانی شده و در یک گام میخونم و خسته میشوم. اطراف شکم و پهلوهایم درد میگیرد

سلام مجید عزیز.باید توسط متخصص گوش و حلق و بینی ویزیت بشید.پیشنهاد می کنم ویزیت آنلاین با دکتر لطفی بگیرید.

گلودرد شدیددارم بطوری که آب دهانم رانمی توانم قورت بدم