
اوتیسم
اوتیسم (ADS)چیست؟
اختلال عصبی- رشدی است که مادام العمر است و معمولا طی سه سال ابتدای زندگی مشخص میشود. اتیسم جزء دسته بیماریها محسوب نمیشود که نیاز به دارو درمانی داشته باشد. نسبت آن در پسران 4 برابر دختران است. بروز اختلال اوتیسم به صورت طیف است یعنی از حالات خفیف تا شدید دارد.
افراد مبتلا به اوتیسم درک متفاوتی از دنیا و تعاملات با اطرافیان دارند. برخی از افراد مبتلا دارای اختلالات دیگری نیز هستند از جمله کمتوانی ذهنی، اختلال بیش فعالی، صرع و برخی مشکلات گوارشی. در اوتیسم افراد با کسب توانبخشی میتوانند زندگی مستقلی داشته باشند.
علائم اوتیسم
بین یک تا دو سالگی اوتیسم قابل تشخیص است اما ممکن است علائم زودتر یا دیرتر نیز بروز کنند. بیشتر رفتارهای کودکان مبتلا به اوتیسم شامل موارد زیر است:
- عدم برقراری ارتباط چشمی با اطرافیان
- عدم واکنش نسبت به اسم خود
- عدم توانایی لبخند زدن در پاسخ به لبخند دیگران
- تکرار طوطیوار کلمات و جملات
- داشتن حرکات تکراری بیهدف مثل تکان دادن دستها یا پاها
- عدم درک مفاهیمی مثل ضرب المثل، شوخی و سوال پرسیدن
- ترس از موقعیتها و شرایط جدید مثل تغییر دکوراسیون
- استفاده نادرست از ضمایر(مثلا به جای من میگوید تو)
- داشتن هوش پایین یا هوش موردی(مثلا فقط در یک زمینه مثل نقاشی توانایی دارد)
- برقراری ارتباط بهتر با اشیا به جای انسان
- داشتن لحن غیرمعمول در سخن گفتن
- عدم تناسب حالات چهره با حرکات بدن
پیشنهاد مطالعه مقاله:
انواع روشهای درمان
درمان اوتیسم بستگی به عوامل متعددی از جمله شدت این بیماری، محل زندگی و غیره دارد. اوتیسم سه سطح دارد سطح یک که خفیفترین و سطح سه شدیدترین علائم را دارد و نیاز به کنترل و پشتیبانی بیشتری دارد. برای کنترل اوتیسم روشهای زیادی وجود دارد مثل:
- گفتار درمانی
- بازی درمانی
- آموزش مهارتهای اجتماعی
- کاردرمانی
- فیزیوتراپی
- درمان انسجام حسی
نکته بسیار مهم این است که هر چه زودتر اوتیسم تشخیص داده شود و درمان آغاز شود شانس بیشتری برای کنترل و بهبودی وجود دارد. زیر 5 سالگی بهترین دوران برای تشخیص و آغاز درمان است. اما ضروری است که بدانیم درمان کامل برای این اختلال وجود ندارد بلکه ترکیبی از روشهای فوق باعث کنترل و کاهش علائم آن میشود.
در این سرویس بهترین متخصصین روانپزشکی و گفتار درمانی آماده ارائه جدیدترین روشهای درمانی به کودکان و افراد مبتلا به اوتیسم هستند.
ویزیت آنلاین همراه با تضمین رضایت
ارتباط تلفنی و متنی با پزشک متخصص
سوالات متداول
-
هیچ رژیم غذایی خاصی برای افراد مبتلا به ASD طراحی نشده است. با این وجود ، برخی از مشاوران اوتیسم در حال بررسی تغییرات رژیم غذایی به عنوان راهی برای کمک به به حداقل رساندن مسائل رفتاری و افزایش کیفیت کلی زندگی هستند.
-
اوتیسم یک اختلال و ناتوانی در رشد است. با توجه به اینکه هر اختلال در رشدی به عنوان معلولیت شناخته میشود. بنابراین میتوان گفت اوتیسم نیز در گروه معلولیتها جای دارد.
-
کسانی که در مهارتهای اجتماعی ناتوان هستند و رفتار تکراری و محدودی از خود نشان میدهند، دچار اختلال آسپرگر هستند. اگر چه سندرم آسپرگر دیگر در دسته رسمی تشخیص اوتیسم قرار ندارد. اما امروزه هنوز هم باور بر این است که کسانی که علائم اوتیسم در آنها خفیفتر است دچار اختلال آسپرگر هستند.
نظرات
چطور مشاوره آنلاین بگیرم؟
پزشک و یا تخصص مورد نظر خود را انتخاب کنید..
بر اساس نوع ویزیت ارائه شده از سمت پزشک که شامل “ویزیت متنی” و “ویزیت تلفنی” انتخاب کنید.
به سوال های ارسال شده در صفحه چت پاسخ دهید
ویزیت خود را از بین روش های پرداخت “آنلاین” یا “کارت به کارت” یا “ارزی” پرداخت کنید.
بر اساس نوع ویزیت انتخاب شده، پزشک به شما پاسخ میدهد یا با شما تماس میگیرد.