مشاوره آنلاین لکنت زبان
در این صفحه لیست پزشکانی که مشاوره آنلاین لکنت زبان در سایت ایزوویزیت ارائه می دهند، مشاهده می کنید.
لکنت زبان اختلالی است که فرد حین صحبت کردن کلمات، صداها و هجاها را بی اختیار تکرار کند یا بکشد. در واقع فرد میداند که میخواهد چه بگوید ولی ادای کلمات برایش دشوار میشود.
حدود 5 تا 10 درصد کودکان در بخشی از زندگیشان با این مشکل مواجه میشوند اما در حدود 75 درصد از آنها این مشکل برطرف میشود ولی در مابقی آنها تا سنین بزرگسالی باقی میماند.
در کودکان 2 تا 6 ساله، اضطراب، افسردگی، ترس شدید و مشکلات عصبی و خانوادگی باعث بروز لکنت میشود.
گفتاردرمانگران میتوانند به شما در یادگیری نحوه سرعت بخشیدن به کلمات خود، حذف وقفه و قطع آن کمک کنند. یک گفتاردرمانگر میتواند به شما یاد دهد چگونه شرایطی را که باعث لکنت زبان می شوند مدیریت کنید.
درمان لکنت کودکان در منزل
درمان لکنت در کودکان به آسانی درمان در بزرگسالان نیست و خانواده و اطرافیان در این زمینه باید نهایت همکاری را با کودک داشته باشند. بنابراین:
- کودک را در معرض استرس و موقعیتهای اضطرابی قرار ندهید.
- با دقت به حرفهای کودک گوش کنید و با او تماس چشمی برقرار کنید.
- به هیچ وجه سخن کودک را قطع و یا تکمیل نکنید
- اگر در مدرسه چیزی باعث آزار یا استرس در او میشود با معلمش در آن مورد صحبت کنید.
- کودک را مجبور به صحبت کردن طولانی در جمع نکنید.
تکنیکهای تنفس، آرام سازی ذهن، آرام صحبت کردن و مدیریت کنترل اضطراب برای درمان لکنت زبان استفاده میشود.
درمان لکنت زبان
آهسته و شمرده صحبت کردن را تمرین کنید
موثرترین راه برای درمان لکنت آهسته و آرام صحبت کردن است. هنگام سخن گفتن به هیچ عنوان عجله نکنید و کلمات را شمرده و آهسته بیان کنید. بین جملات مکث کنید و اینکار را تمرین کنید تا ملکه ذهن شود و همیشه شمرده صحبت کنید.
تمرین ذهن آگاهی داشته باشید
ذهن آگاهی به این معنا است که شما از افکار و احساستی که در لحظه دارید آگاه هستید و نوعی مراقبه است و به شما کمک میکند تا هر لحظه به خود و افکارتان مسلط باشید، آرامش خود را حفظ کنید و روی یک موضوع تمرکز کنید به این ترتیب از بروز لکنت جلوگیری خواهید کرد.
جلو آینه صحبت کنید
روزی نیم الی یک ساعت جلو آینه باستید و با صدای بلند با خود صحبت کنید. میتوانید یک کتاب را انتخاب و با صدای بلند جلو آینه بخوانید. این تکنیک به شما کمک میکند تا با خود بیشتر ارتباط برقرار کنید و از کلمات بیشتری استفاده کنید.
صدای خودتان را ضبط کنید
این تکنیک به شما کمک میکند تا کلماتی را که باعث لکنت میشوند شناسایی کنید. اگر احساس میکنید این کار باعث بروز اضطراب در شما میشود آرام آرام اینکار را انجام دهید و هر موقع که احساس خوبی داشتید انجام دهید.
هر چقدر سریعتر برای درمان لکنت زبان اقدام کنید زودتر و بهتر به نتیجه خواهید رسید. صحبت روان و سلیس یکی از راههای برقراری ارتباطات اجتماعی است و اگر فرزند شما از این مشکل رنج میبرد این امر میتواند منجر به گوشه گیری و دوری از جمع در او شود و مشکلات اجتماعی دیگری نیز برای او به وجود آورد.
اگر فرزندتان یا خودتان از مشکل لکنت زبان رنج میبرید در این سرویس شما به صورت آنلاین و غیرحضوری میتوانید با متخصص گفتاردرمانی در ارتباط باشید و از جدیدترین شیوهها برای درمان استفاده کنید و گزارش بهبودی خود را ثبت کنید. بدیهی است پیشرفت درمان مرحله به مرحله است و شما با بکارگیری تمرینات و آموزشهای لازمی که داده میشود به مرور میتوانید مشکل خود را حل کنید.