
ام اس (MS)
ام اس (MS) یک بیماری خود ایمن است که در آن سلولهای سیستم ایمنی بدن به اشتباه به میلین که غلاف و پوشش سلولهای عصبی است حمله میکنند. این عمل باعث میشود تا ضایعاتی ایجاد شود که انتقال پیامهای عصبی بین مغز و بدن را دشوار میکند.
علائم ام اس
-
بی حسی یا ضعف در یک یا چند اندام که به طور معمول در یک سمت بدن اتفاق می افتد.
- احساس برق گرفتگی که با حرکات خاصی در گردن ایجاد میشود به خصوص خم شدن گردن به جلو
- لرزش در بدن و عدم تعادل در راه رفتن
- ضعف در بینایی و تاری دید
- خستگی و سرگیجه
- لکنت زبان و اختلالات بیان
انواع بیماری ام اس
-
ام اس عود کننده بهبود یابنده
این نوع ام اس با دورههای التهاب فعال در سیستم عصبی مرکزی مشخص میشود که طی آن علائم قدیمی بدتر میشوند و ممکن است علائم جدیدی ظاهر شوند. زمانهایی که علائم بدتر میشوند، به عنوان عود، شعلهور شدن یا تشدید بیماری شناخته میشوند. با پایان یافتن دوران عود، شدت علائم کاهش مییابد اما علائم جدید و دائمی میتوانند همیشه باقی بمانند.
بهبودی ممکن است ماهها یا سالها طول بکشد تا عود بیماری رخ دهد. ام اس عودکننده بهبودیابنده رایجترین نوع ام اس است. تقریباً بین ۸۰ تا ۹۰ درصد از افراد مبتلا به این بیماری، دوره عودکننده بهبودیافته را طی میکنند. اکثر افراد مبتلا به این نوع MS در نهایت به نوع پیشرونده ثانویه مبتلا میشوند.
-
ام اس پیشرونده ثانویه
این نوع ام اس عموما فاز دوم، ام اس عودکننده بهبود یابنده محسوب میشود که در آن پیشرفت علائم و افزایش ناتوانی وجود دارد. افراد مبتلا به MS پیشرونده ثانویه ممکن است همچنان دوره عود را داشته باشند، اکثر افرادی که دارای عودکننده بهبود یابنده هستند، در نهایت به ام اس پیشرونده ثانویه مبتلا میشوند اما تجربه هر فرد متفاوت از دیگری است.
-
ام اس پیشرونده اولیه
در ام اس پیشرونده اولیه هیچ عود اولیهای وجود ندارد که نشانه شروع بیماری باشد. در عوض، علائم ام اس به تدریج با گذشت زمان ظاهر میشوند. کسانی که ام اس پیشرونده اولیه دارند، معمولا بهبودی مشخصی ندارند اما میتوانند علائم خود را کاهش دهند. درصد کمی از مبتلایان به ام اس به نوع خوش خیم این بیماری مبتلا هستند.
درمان ام اس
درمان بیماری ام اس اغلب شامل مصرف داروهای تعدیل کننده بیماری است. این داروها تعداد و شدت بیماری را در کسانی که به این عارضه مبتلا هستند کاهش میدهند؛ اما اگر بیماری در حال پیشرفت است، به کاهش عود کمکی نمیکنند. درمان ام اس به طور کلی شامل یک رویکرد چند درمانی به شرح زیر است:
- استفاده از استروئیدها و پلاسمافرزیس برای کوتاه کردن عودها
- استفاده از درمانهای تعدیلکننده بیماری برای جلوگیری از عود و پیشرفت بیماری
- درمان علائم بیماری با استفاده از دارو، فیزیوتراپی، سایر انواع درمانهای توانبخشی، شیوه زندگی سالم و درمانهای مکمل
- ارائه مشاوره و پشتیبانی برای افسردگی، اضطراب و سایر اختلالات خلقی
- فیزیوتراپی، کاردرمانی و گفتاردرمانی برای بهبود علائم و عوارض ناشی از بیماری ام اس
در این سرویس زیر نظر متخصص مغز و اعصاب بدون نیاز به مراجعه حضوری علائم شما بررسی میشود و در صورت تشخیص پزشک درمانهای بعدی آغاز میشود در بیماری ام اس تشخیص سریع و به موقع در جلوگیری از پیشرفت بیماری بسیار مهم است.
اگر مبتلا به ام اس هستید و پزشک در شما ام اس را تشخیص داده است بدون مراجعه حضوری میتوانید با متخصص مغز و اعصاب در ارتباط باشید و داروهای لازم را دریافت کنید.
ویزیت آنلاین همراه با تضمین رضایت
ارتباط تلفنی و متنی با پزشک متخصص
سوالات متداول
-
در حال حاضر خیر. داروهایی وجود دارد که میتوانند سیر بیماری را تغییر داده و باعث کاهش پیشرفت بیماری گردند. همچنین هر سال پیشرفتهای جدیدی در زمینهی درمان آن در دنیا صورت میگیرد و احتمال دستیابی به درمان کامل آن در آینده وجود دارد.
-
خیر. اکثر بیماران مبتلا به ام اس طول عمر طبیعی یا نزدیک به طبیعی دارند. بندرت ممکن است در یک بیمار که عوارض پیشگیری نشده اند طول عمر کاهش یابد.
-
هیچ تست مشخصی برای تشخیص این بیماری وجود ندارد.روشهاي مختلفي براي تشخیص بيماري ام اس وجود دارد ولي هيچكدام از اين روشها نميتوانند به تنهايي تشخيص بيماري را مسجل نمايند بلكه اين روشها تنها تائيد كننده علائم و نشانههايي كه از طريق صحبت با بيمار و معاينه وي بدست ميآيد.اصلی ترین آزمایشات:MRI (عکس برداری مغناطیسی) مهم ترین روشVep ( آزمایش برانگیختگی اعصاب چشم)آزمایش مایع نخاع
-
ام اس یک بیماری پیچیده و غیر قابل پیشبینی است که اثراتش روی هر شخص متفاوت است. در کل کسانی که در سن کمتر از ۳۰ سالگی شروع به بروز علائم ام اس کردهاند، میتوانند با کمی مشکل تا ۲۰ سال یا بیشتر به فعالیتها روزانه خود ادامه دهند. با این حال گاهی در ادامه، حملات بیشتر و شدیدتر میشوند و بدن بعضی افراد به صورت تدریجی از کار میافتد.
نظرات
چطور مشاوره آنلاین بگیرم؟
پزشک و یا تخصص مورد نظر خود را انتخاب کنید..
بر اساس نوع ویزیت ارائه شده از سمت پزشک که شامل “ویزیت متنی” و “ویزیت تلفنی” انتخاب کنید.
به سوال های ارسال شده در صفحه چت پاسخ دهید
ویزیت خود را از بین روش های پرداخت “آنلاین” یا “کارت به کارت” یا “ارزی” پرداخت کنید.
بر اساس نوع ویزیت انتخاب شده، پزشک به شما پاسخ میدهد یا با شما تماس میگیرد.

سلام من یه دختر ۲۰ ساله هستم چن وقته گزگز نوک انگشت دست و پا داشتم ک سردرد همراه تاری دید و بشدت آدم استرسی هستم و یه سنگینی سر همراه دارم رفتم دکتر گفت از اعصابته قرص داد یه مدت دیگه این علائم رو نداشتم اما دوماه بعد دوباره ناگهانی چشم چپم کمی تار شده اونجوری ک نتونم چیزیو ببینم نیس فقط انگار ۲۰ درصد تاری خیییلی کم و انگشت اشاره و میانی صبح بعد از خواب که بیدار میشم گزگز میکنه همش خستم ینی باید ام ار ای بدم ؟ و اینم بگم استرس شدید دارم و همش تپش قلب میگیرم و لرزش بدن همش به مرگ و بیماری فکر میکنم واقعا داغونم از لحاظ روحی لطفا یه چیزی بگین بخدا از نگرانی دارم نابود میشم

سلام دوست عزیز،علایم فوق میتوانداز یک سردرد میگرنی،کم خونی، ضعف بینایی، استرس،کمبود برخی ریزمغذی ها و ..هم ناشی شود لذا تنها با معاینه وشرح خال دقیق میتوان کمک کرد ازمایش ویک دوره درمان دارویی بسیارکمک میکند تا بتوان افتراق داد که ایا MRIلازم است یانه؟

یه مورد دیگه که میخواستم به اشتراک بزارم، در مورد بارهنگ هست، من از بچگی تعریقم زیاد بود و دستم چک چک عرق میکرد.خیلی مراجعه کرده بودم ولی نتیجه نداشت. ولی به طور اتفاقی شبها بارهنگ خوردم. و بعد از حدودا ده روز دیدم تعریقم خیلی خیلی کم شده و دستم دیگه عرق نمیکرد.ولی شبهایی که بارهنگو نمیخورم بازم فرداییش همونطوره.البته حدودا ۲۰ روزه که بارهنگو شروع کردم ولی توی این ۲۰ روز دیگه راحت بودم به خصوص توی محل کارم دیگه دستم عرق نمیکنه. و گوارشم خیلی بهتر شده.
ازتون ممنونم.

سلام زهرای عزیز.از اینکه تجریتون را با دیگران در میون گذاشتید ازتون تشکر می کنم.

هر خوراکی هم تعداد داره خوردنش.که برای بدن با اون تعداد مفیده. مثلا خرما ، انجیر ، زیتون رو میگن روزی ۷ عدد یا به تعداد فرد خورده بشه.و انگور روزی ۱۹ عدد یا ۲۱ عدد باید خورده بشه.همه چیز باید اندازه و به تعداد استفاده بشه.واگرنه مضر میشه
ممنونم ازتون.امیدوارم سلامت باشید.

به نظر من بیشتر این بیماریهایی که به بیماریهای خودایمنی معروف شده، به علت خوردن یه چیز مضرره
من اگه پخت و پز دست خودم بود اصلا هیچ چیز فریزری نمیخوردم
شاید یخچالهای طبیعی خیلی با فریزرهای ما متفاوتن
ولی متاسفانه انگار بعدش ارثی میشه ینی اثر اون غذای مضر تا چند نسل ممکنه در فرد بمونه. مثل الکل که تا ۴ نسل باقی میمونه
ولی بازم اگه در ازدواج به علم ژنتیک توجه بشه و مثلا به موهای روی انگشتان دست زن و مرد توجه بشه یه پزشک ژنتیک خوب میتونه تشخیص بده که این زن از چه نسل مرد کروموزوم برمیداره. و اون مرد از چه نسل زن کروموزوم برمیداره

ولی الان پزشکا برعکسش عمل میکنن متاسفانه داروهایی میدن که سیستم ایمنی کمتر کار کنه
شاید اگه بتونن قسمتی که بدکارمیکنه رو از بدن خارج کنن مشکل بهتر حل بشه.اگه امکان درمان اون ارگان نباشه
ولی هنوز تشخیص نمیدن که دقیقا کدوم ارگان بد کار میکنه و چرا اینطوری شده.به جاش سیستم ایمنی رو سرکوب میکنن.این به نظر واقعا اشتباه میاد

من نمیدونم چرا ولی فکر میکنم این به علت بیش از حد کار کردن سیستم ایمنی نیست که بیماریهای خودایمنی اتفاق میافته. احتمالا شاید به علت بد کارکردن قسمتی یا ارگانی از بدن هست که بعدش سیستم ایمنی به اون واکنش نشون میده. حتی ممکنه خوردن یه فضله تو برنج یا دستشویی گربه توی برگه زردالو مثلا یا لواشک یه همچین اتفاقایی بیفته.یا خوردن بیش از حد غذاهای فریزری.بیشتر از همه گوشت یخ زده و فریزری.خیلی تاثیر بدی داره. حتی یه مستند دیدم، که کسایی که گوشت گربه میخورن موشا سمتشون نمیان و اونایی که موش میخورن واقعا به طور واقعی گربه ها دنبال سرشون راه میفتن

سلام.ببخشید من یه ایده به ذهنم میاد در مورد بیماریهای به اصطلاح خود ایمنی.من پزشک نیستم.برق خوندم.ولی به نظرم ایده درستی هست.میخواستم با شما به اشتراک بزارم.ممنونم

سلام زهرای عزیز. بیشتر بیماریها و از جمله بیماریهای خودایمنی با اصلاح مزاج درمان میشند.خوشحال میشیم نظرات شما را بشنویم.

سلام داداشم چندساله ام اس داره و ازسال ۹۷تا ۱۴۰۱ آمپول سینووکس مصرف ولی از ابتدای سال جدید آمپول شش ماه یکی شروع که این سه ماه تقریبا ۶کیلو کاهش وزن داشته و از نظر راه رفتن مثل همان ابتدای ام اس به کندی راه میره و فرقی نکرده ولی حمله جدیدی نداشته و متوقف شده