مشاوره آنلاین سکته مغزی
در این صفحه لیست پزشکانی که مشاوره آنلاین سکته مغزی در سایت ایزوویزیت ارائه می دهند، مشاهده می کنید.
خدمات:
مغز و اعصاب (نورولوژی), مشاو ...
خدمات:
مغز و اعصاب (نورولوژی), مشاو ...
خدمات:
مغز و اعصاب (نورولوژی), مشاو ...
خدمات:
مغز و اعصاب (نورولوژی), کمر ...
خدمات:
مغز و اعصاب (نورولوژی), کمر ...
خدمات:
مغز و اعصاب (نورولوژی), مشاو ...
اگر خونرسانی به مغز دچار اختلال شود فرد دچار سکته مغزی میشود. در صورت کاهش و قطع خونرسانی، اکسیژن و مواد لازم به سلولهای مغزی(نورونها) نمیرسد و مواد زائد مثل دی اکسید کربن دفع نمیشود. در این حالت سلولهای مغزی ظرف چند دقیقه از بین میروند و دیگر مغز قادر نیست تا این سلولها را بازسازی کند. سکته مغزی دومین علت مرگ و میر در جهان و ایران است. یک چهارم از بیماران دچار سکته مغزی جان خود را از دست میدهند و نیمی دچار معلولیتهای درازمدت میشوند. سکته مغزی میتواند در هر فردی و در هر سنی اتفاق افتد. اما لازم است بدانیم که سکتههای مغزی قابل پیشگیری و درمان است.
علائم سکته مغزی
نشانهها و علائم سکته مغزی به سرعت بروز میکند و شامل موارد زیر است:
- بیحسی در بازو، پاها و صورت که معمولا در یکطرف ایجاد میشود
- گیجی ناگهانی
- مشکل در صحبت کردن
- کج شدن لبخند
- مشکل ناگهانی در دید
- عدم تعادل
- سردرد شدید و بیعلت
چگونه از سکته مغزی پیشگیری کنیم؟
-
رژیم غذایی سالم
تغذیه مناسب از بهترین راهها برای پیشگیری از سکته مغزی است. مصرف نمک و قند را کاهش دهید. از مصرف چربیهای اشباع(روغنهای بازاری) خودداری کنید. روغنهای طبیعی مثل روغن زیتون، روغن هسته انگور، کنجد و ... را جایگزین روغنهای جامد کنید. از میوهها و سبزیجات به طور روزانه استفاده کنید.
-
ورزش منظم یا پیادهروی
روزانه به طور منظم و یا حداقل سه بار در هفته به مدت 30 دقیقه ورزش کنید و یا پیادهروی داشته باشید.
-
دخانیات مصرف نکنید
مصرف سیگار و دیگر دخانیات منجر به سفت شدن رگها و لخته شدن خون میشود. علاوه بر این با سیگار کشیدن اکسیژن لازم برای سلولهای مغزی کاهش مییابد. نیکوتین سیگار باعث افزایش فشار خون میشود که در بروز سکتههای مغزی تاثیر دارد.
-
کنترل فشار خون و کلسترول
فشار خون و کلسترول بالا دو عامل مهم در ایجاد سکتههای مغزی هستند. رژیم غذایی سالم در جلوگیری از فشار خون و کلسترول موثر است. پس از مصرف زیاد نمک و غذاهای آماده فست فودی خودداری کنید. بعضی افراد به صورت ژنتیکی کلسترول بالایی دارند پس سطح کلسترول خود را چک کنید.
-
آرامش روان داشته باشید
استرس و اضطرابهای بیمورد و مکرر تاثیر سوئی بر بدن دارد. استرس باعث افزایش قند خون شده و سیستم عصبی و سمپاتیک را در حالت آماده باش نگه میدارد. در این حالت فشار خون بالا میرود و خطر بروز سکته مغزی افزایش مییابد.
درمان سکته مغزی
نوع و مدت زمان سکته دو فاکتور اصلی هستند که شیوه درمان را مشخص میکنند. هر چقدر درمان پس از سکته مغزی زودتر شروع شود، به همان میزان بیمار شانس بیشتری برای بهبودی خواهد داشت. در همه شیوههای درمانی سعی پزشک بر این است تا تنفس، ضربان قلب و فشار خون را به حالت طبیعی بازگردانند. متخصص ممکن است برای کاهش فشار مغز از دارو استفاده کند.
درمان این بیماری شامل دارو، جراحی و توانبخشی است. اینکه کدام درمان را دریافت میکنید به نوع سکته مغزی و مرحله درمان آن بستگی دارد. درمان اغلب با مصرف داروهایی آغاز میشود که فشار را در مغز کاهش میدهند و فشار خون کلی را کنترل میکنند و همچنین از تشنج و هرگونه انقباض ناگهانی رگهای خونی جلوگیری میکنند.
علاوه بر این با جراحی میتوان برخی از مشکلات رگهای خونی را که منجر به سکتههای هموراژیک شده یا میتوانند منجر شوند را ترمیم کرد. اگر خونریزی رخ داده باشد، جراح میتواند آن را حذف کند.
سکته مغزی در برخی افراد میتواند سبب معلولیتهایی شود با انجام برخی اعمال توانبخشی از جمله گفتار درمانی، فیزیوتراپی و کاردرمانی توسط متخصص میتوان تا حدود زیادی این معلولیتها را بهبود بخشید.
در این سرویس به صورت غیرحضوری میتوانید با متخصص مغز و اعصاب در ارتباط باشید و خدمات زیر را دریافت کنید:
- اگر در گذشته یا به تازگی دچار سکته مغزی شدهاید و دارو مصرف میکنید، پس از بررسی وضعیت داروهای شما تجدید و یا تغییر مییابند.
- راهکارهای لازم برای انجام تمرینات فیزیوتراپی را دریافت میکنید.
- راهکارهای لازم برای پیشگیری از سکته مغزی را دریافت میکنید.
- تشخیص اولیه بروز سکته مغزی
- تجویز دارو و انواع روشهای غیرتهاجمی توسط متخصص
سوالات متداول
آیا مصرف قرصهای ضدبارداری باعث ایجاد سکته مغزی میشود؟
چرا سکته مغزی غالبا تنها یک سمت از بدن را تحت تأثیر قرار می دهد؟
آیا دارویی جهت بهبود وضعیت و یا عملکرد مغز و یا ترمیم بافت آسیب دیده وجود دارد؟
توانبخشی سکته مغزی چگونه است؟
چرا پس از سکته دچار تکرار و کاهش کنترل ادرار میشویم؟