
تیروئید
تیروئید غدهای پروانهای شکل است که در جلو گردن قرار دارد تیروئید بخشی از غدد درون ریز است و کارش ساخت و ذخیره هورمونهای T3و T4است. هورمون TSH که توسط هیپوفیز ساخته میشود باعث تحریک تیروئید و ترشح این هورمونها میشود. اگر غده تیروئید کمتر از حالت معمول هورمون ترشح کند فرد دچار کمکاری تیروئید شده و اگر بیشتر از حالت معمول هورمون تولید کند فرد پرکاری تیروئید دارد.
کم کاری تیروئید
کم کاری تیروئید معمولا شایع تر از پرکاری است. یکی از شایعترین علتهای کم کاری تیروئید، یک بیماری خود ایمن به نام هاشیموتو است که یک بیماری ارثی است و در آن سیستم ایمنی بدن به تیروئید حمله کرده و به آن آسیب میرساند این امر از تولید و ترشح کافی هورمونهای تیروئیدی به جریان خون جلوگیری میکند.
علائم کم کاری تیروئید
- افت میزان متابولیسم پایه به حدود 40 درصد
- افزایش وزن
- داشتن موهای زبر و خشن
- کاهش تحمل سرما
- افزایش کلسترول خون
- یبوست
- احساس خستگی
- حافظه ضعیف
- داشتن خلق و خوی افسرده
- در زنان احتمالا عدم تخمکگذاری
پرکاری تیروئید
شایع ترین علت آن بیماری گریوز است که مسئول ۸۰-۶۰ درصد موارد است. این بیماری به علل ناشناختهای در میان زنان شایع تر است و یک بیماری خود ایمنی است که در آن، آنتی بادیهایی بر علیه گیرنده TSH ساخته میشود و گیرنده را تحریک میکند این عمل منجر به ترشح چشمگیر هورمونهای T4,T3 و بزرگی غده تیروئید میشود.
علائم پرکاری تیروئید
- اضطراب و بدخلقی
- خستگی یا ضعف
- حساسیت به گرما
- از دست دادن وزن بدون علت
- لرزش دست و انگشتان
- تپش قلب
- اسهال
- نازک شدن پوست و مو
- تغییر چرخه قاعدگی
- مشکلات چشمی
- مشکل در خوابیدن
اگر دارای علائم نامبرده برای کمکاری و پرکاری تیروئید هستید میتوانید از ویزیت آنلاین سرویس تیروئید استفاده کنید پزشک با توجه به علائم شما ابتدا آزمایش تجویز میکند و پس از مشخص شدن نتیجه آزمایش داروهای لازم برای شما تجویز میشود.
علاوه بر این اگر دارای سابقه کم کاری یا پرکاری تیروئید هستید بهتر است به صورت دورهای تحت نظر پزشک باشید زیرا بسیاری از مشکلات دیگر مثل ریزش مو، جوشهای صورت، تغییر در عادات ماهیانه، یبوست و غیره میتواند ناشی از اختلالات در غده تیروئید باشد.
ویزیت آنلاین همراه با تضمین رضایت
ارتباط تلفنی و متنی با پزشک متخصص
سوالات متداول
-
در سال اول هر شش ماه یکبار مراجعه شود و پس از دریافت و مصرف دارو سالی یکبار برای چک کردن هورمونهای تیروئید در خون اقدام شود.
-
بله. هورمونهای تیروئید برای رشد جنین در دوران بارداری مهم هستند این هورمونها به رشد مغز و سیستم عصبی کمک میکنند. بنابراین در دوران بارداری حتما باید تحت نظر پزشک باشید.
-
شیر، تخم مرغ، ماهی، نمک یددار، میگو و تربچه دارای ید هستند.
-
مصرف نمک را کمتر کنید علاوه بر این مصرف زیتون بدون نمک، عسل، سیب زمینی و میوههای تازه در افراد مبتلا به پرکاری تیروئید توصیه میشود.
نظرات
چطور مشاوره آنلاین بگیرم؟
پزشک و یا تخصص مورد نظر خود را انتخاب کنید..
بر اساس نوع ویزیت ارائه شده از سمت پزشک که شامل “ویزیت متنی” و “ویزیت تلفنی” انتخاب کنید.
به سوال های ارسال شده در صفحه چت پاسخ دهید
ویزیت خود را از بین روش های پرداخت “آنلاین” یا “کارت به کارت” یا “ارزی” پرداخت کنید.
بر اساس نوع ویزیت انتخاب شده، پزشک به شما پاسخ میدهد یا با شما تماس میگیرد.