برای معرفی یک دکتر خوب

شایع‌ ترین بیماری‌ های مغز و اعصاب

تهیه شده زیر نظر : تیم علمی تحقیقاتی ایزوویزیت


6 دقیقه

0 نظر

بروزرسانی 1403/06/26

شایع‌ ترین بیماری‌ های مغز و اعصاب | تیم علمی تحقیقاتی ایزوویزیت

    مرکز کنترل و نظارت تمامی اعضا و اندام‌های بدن ما مغز است و همین موضوع باعث شده که بیماری‌های مغز و اعصاب تاثیر بسیاری بر روی کل بدن ما بگذارند. وظیفه مغز رشد و تنظیم عملکرد‌، افکار و احساسات ما است. بیماری‌های مغز و اعصاب، اختلالات و حالت‌هایی هستند که عضلات، رگ‌ها و سیستم عصبی مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بیماری‌های مغز و اعصاب در قسمت‌های مختلف مغز و نخاع علائم و عوارضی را به وجود می‌آورند.

    تشخیص زود هنگام بیماری‌های مغز و اعصاب می‌تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی درمان و کنترل هر چه بهتر و سریع‌ترعلائم آن بگذارد. این بیماری‌ها می‌توانند بر رفتار و یا شخصیت و همچنین میزان توانایی و ظرفیت افراد جهت انجام کارهای روزمره تاثیر بسزایی بگذارد. علت به وجود آمدن این بیماری‌ها در افراد گاه ریشه در ژنتیک آن‌ها دارد و در مواردی هم به دلیل بالا رفتن سن، ضربه و آسیب‌های روحی، روانی است. برای درمان بیماری های مغز و اعصاب می‌توانید از بهترین متخصص مغز و اعصاب آنلاین مشاوره دریافت کنید. 

    هماتوم

    هماتوم یکی از بیماری‌های مغز و اعصاب به شمار می‌رود. هنگامی که مجموعه‌ای از خون در داخل جمجمه بیمار به وجود می‌آید به آن هماتوم مغزی گفته می‌شود که معمولا در اثر ترکیدن یک رگ خونی در مغز افراد ایجاد می‌شود. علاوه بر آن ضربات ناشی از تصادفات رانندگی و یا سقوط سبب ایجاد این بیماری می‌شود و خون ممکن است در زیر جمجمه تجمع یابد و باعث ایجاد فشار بر روی مغز شود.

    لخته شدن خون در مغز

    یکی از عواملی که می‌تواند منجر به سکته‌های مغزی در افراد شود، لخته‌های خونی ایجاد شده در مغز است. این لخته‌ها ممکن است در رگ‌های مغز و یا گاها در قلب ایجاد شده و سمت مغز افراد حرکت کند. در نتیجه این اختلال باعث قطع فرآیند خون‌رسانی و اکسیژن‌رسانی به مغز شده و باعث ایجاد آسیب‌های جدی برای قسمت‌های مختلف مغز می‌شود.

    ضربه مغزی

    ضربه‌ها یا آسیب‌های تروماتیک مغزی نیز شامل بخشی از بیماری‌های مغز و اعصاب می‌شود. صدمات تروماتیک مغزی مثل، ضربه‌های مغزی و آسیب‌های مغزی شدیدتر مانند جراحات ایجاد شده در اثر گلوله است. آسیب مغزی ممکن است در اثر افتادن، صدمات ورزشی و تصادفات رانندگی به وجود آید. ضربه‌های پی در پی به سر باعث به وجود آمدن اسکار مغزی می‌شود که منجر به آنسفالوپاتی تروماتیک مزمن خواهد شد.

    سکته های مغزی

    سکته مغزی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مغز و اعصاب در دنیاست که به عنوان یکی از اصلی‌ترین دلایل مرگ و میر نیز از آن یاد می‌شود. هنگامی که رگ‌های خونی که وظیفه آن‌ها تامین مواد مغذی مورد نیاز مغز است مسدود شده و یا می‌ترکد، سکته مغزی اتفاق می‌افتد. اثرات سکته مغزی کاملا ناگهانی است و به قسمتی از مغز آسیب می‌رساند. این آسیب می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در گفتار، درک، بینایی، قدرت، احساس یا هماهنگی شود. همچنین اگر قسمت زیادی از مغز در اثر یک یا چند ضربه آسیب‌دیده باشد، می‌تواند باعث زوال عقل شود. در مواردی نیز تشنج در اثر سکته مغزی اتفاق می‌افتد.

    پارکینسون

    پارکینسون به عنوان یکی از بیماری‌های مغزی بسیار خطرناک به شمار می‌رود. این بیماری وضعیتی است که در آن، قسمت‌هایی از مغز به مرور زمان آسیب می‌بینند. از علائم اصلی این بیماری می‌توان به لرزش غیرارادی قسمت‌های خاصی از بدن، حرکات آهسته و آرام و عضلات سفت و غیرقابل‌ انعطاف اشاره کرد. از دیگر عوامل آن افسردگی و اضطراب و مشکلات تعادل هستند. بیماری پارکینسون اغلب در سنین بالا و در افراد مسن اتفاق می‌افتد.

    تومورهای مغزی

    تومورهای مغزی زمانی ایجاد می‌شوند که سرطان از سایر قسمت‌های بدن شما مثل ریه، سینه یا روده بزرگ به قسمت‌های دیگر گسترش یابد. همچنین تومورهای مغزی می‌توانند در خود بافت مغز یا پوشش‌های آن ایجاد شوند. برعکس تومورهایی که از سایر نقاط بدن شما گسترش می‌یابند، تومورهایی که در خود مغز یا پوشش‌های مغزی ایجاد می‌شوند، اگر آرام رشد کنند و به بافت مغز اطراف حمله نکنند، جز تومورهای خوش‌خیم دسته‌بندی می‌شوند.

    اما اگر به‌ سرعت رشد کنند و گسترش یابند و به بافت اطراف مغز حمله کنند، بدخیم در نظر گرفته می‌شوند. از شایع‌ترین تومورهای مغزی می‌توان به آستروسیتوما که در خود مغز و مننژیوم که در پوشش‌های مغز به وجود می‌آید، اشاره کرد.

    میگرن

    یکی از بیماری‌های مغز و اعصاب رایج که افراد بسیاری با آن درگیر هستند، سردردهای میگرنی است. شدت میگرن و الگوی سردردهای میگرنی در افراد مختلف، متفاوت است و معمولا با احساس ضربان یا تپش در سر مشخص می‌شود. اکثر سردردهای میگرنی یک‌ طرفه هستند، اما ممکن است در هر نقطه‌ای از سر، گردن و حتی صورت نیز گسترش داشته باشند. حالت تهوع شدید یکی از اصلی‌ترین نشانه‌های سردردهای میگرنی است. اگر در زمان مبتلا به بیماری میگرن فعالیت بدنی نیز داشته باشید، باعث تشدید این سردرد‌ها می‌شود که در نهایت می‌تواند باعث ناتوانی بیماران شود.

    نوروپاتی

    نوروپاتی یکی دیگر از بیماری‌های مغز و اعصاب است که اشاره به آسیب اعصاب در اندام‌های مختلف بدن مثل دست‌ها، بازوها و پاها دارد‌. در بیماری نوروپاتی، نشانه‌های بیماران به اینکه بیماری کدام یک از اعصاب بدن را درگیر کرده است ربط دارد. با تشخیص به موقع نوروپاتی شانس شما برای محدود کردن آسیب و جلوگیری از عوارض بیشتر افزایش می‌یابد. یکی از شایع‌ترین دلایل بیماری نوروپاتی، دیابت‌های نوع یک و دو هستند. همچنین ایجاد هرگونه صدمات فیزیکی به مغز یا بیمارهایی مثل عفونت‌های ویروسی از جمله زونا می‌تواند از عوامل به وجود آمدن بیماری نوروپاتی باشد.

    آلزایمر

    آلزایمر یکی دیگر از بیماری‌های مغز و اعصاب است. بیماری آلزایمر یک بیماری است که قابلیت گسترش دارد و تخریب‌ کننده عصبی است. این بیماری هنگامی اتفاق می‌افتد که سلول‌های عصبی در مغز می‌میرند. نشانه‌های آلزایمر معمولا رفتارهایی مانند گیجی، بی‌قراری، اختلال در حافظه، تفکر و رفتار و تغییر شخصیت و اختلال در ارتباط است.

    مالتیپل اسکلروزیس (ام اس)

    ام اس جز بیماری‌های خود ایمنی و فلج کننده مغز و نخاع است. این بیماری‌ زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم دفاعی بدن شما به قسمتی از مغز به نام محافظ یا میلین حمله می‌کند و باعث بروز اختلال در ارتباطات بین مغز و بقیه‌ی اندام‌های بدن می‌شود. بیماری ام اس به دو صورت خفیف یا شدید اتفاق می‌افتد و می‌تواند اثرات منفی بسیاری بر روی زندگی عادی افراد بگذارند. منطقه بروز اختلالات بیماری ام اس وسیع است. از علائم این بیماری می‌توان به خستگی و احساس ضعف، ناتوانی در حرکت و یا مشکل دید و اختلالات حرکتی اشاره کرد.

     

    برچسب‌ها
    دکتر های مرتبط با این مطالب

    دکتر حامد آذر متخصص مغز و اعصاب (نورولوژی)

    تهران

    4.9 (89 نظر)

    پاسخگویی تقریبا:کمتر از 1 ساعت

    تجربه
    7 سال
    پوشش بیمه
    دارد

    خدمات:

    مغز و اعصاب (نورولوژی), کمر ...

    دکتر حسام قدیریان فلوشیپ جراحی قاعده جمجمه

    5

    پاسخگویی تقریبا:1 ساعت

    تجربه
    13 سال
    پوشش بیمه
    دارد

    خدمات:

    مشاوره آنلاین عمل تومور مغزی ...

    دکتر محمد جواد خادم رزیدنت مغز و اعصاب (نورولوژی)

    قم

    5

    تجربه
    5 سال
    پوشش بیمه
    دارد

    خدمات:

    مغز و اعصاب (نورولوژی), مشاو ...

    سحر عابدی متخصص مغز و اعصاب (نورولوژی)

    اسفراین

    5 (27 نظر)

    پاسخگویی تقریبا:کمتر از 1 ساعت

    تجربه
    9 سال
    پوشش بیمه
    دارد

    خدمات:

    مغز و اعصاب (نورولوژی), مشاو ...

    دکتر عاطفه سپهری راد متخصص مغز و اعصاب (نورولوژی)

    تهران

    5 (4 نظر)

    پاسخگویی تقریبا:کمتر از 1 ساعت

    تجربه
    6 سال
    پوشش بیمه
    دارد

    خدمات:

    مغز و اعصاب (نورولوژی), کمر ...

    سوالات متداول
    نظرات
    نظر/سوال خود را وارد نمایید:
    چطور مشاوره آنلاین بگیرم؟
    1 تعیین تخصص

    در مرحله اول به صفحه پزشکان سایت ایزو ویزیت مراجعه و با کمک فیلترها نوع تخصص پزشک را مشخص کنید.

    2 انتخاب پزشک

    در مرحله دوم بعد از بررسی متخصصین فیلتر شده، پزشک موردنظر خود را انتخاب کنید.

    3 انتخاب موضوع و نوع ویزیت

    در این مرحله وارد پروفایل پزشک شده و نوبت به انتخاب موضوع ویزیت آنلاین رسیده است. بعد از انتخاب موضوع ویزیت، نوع ویزیت (تلفنی، متنی) را تعیین کنید.

    4 مکالمه امن با پزشک

    در مرحله چهارم بعد از ورود به صفحه چت امن با پزشک به سوالات پاسخ دهید.

    5 پرداخت و شروع مشاوره

    در مرحله آخر بعد از پاسخ به سوالات، ویزیت را پرداخت کرده و مشاوره آنلاین خود را با پزشک شروع کنید.