ویزیت فوری با پزشک آنلاین

خواندن 6دقیقه | به روز رسانی 1401-03-12

25057 بازدید

ارتباط ریزش مو با کم خونی و روش های درمان

تهیه شده زیر نظر : پشتیبان ارشد ایزو ویزیت

    ارتباط ریزش مو با کم خونی و روش های درمان | پشتیبان ارشد ایزو ویزیت

    کم خونی و ریزش مو:

    ریزش مو دلایل زیادی دارد که می تواند بزرگسالان، کودکان و هر دو جنسیت را تحت تاثیر قرار دهد. ریزش مو تنها به علت طاسی یا الکوی ریزش موی مردانه نیست یکی از دلایل آن می تواند ناشی از کمبود مواد مغذی باشد. وقتی بدن شما آهن کافی ندارد نمی تواند هموگلوبین تولید کند. هموگلوبین حامل اکسیژن برای رشد و ترمیم سلول های بدن شما از جمله سلول هایی که رشد مو را تحریک می کنند.

     یک مطالعه معتبر که در یکی از مجلات علوم پزشکی کره منتشر شد نشان داد که آهن نه تنها ممکن است در ریزش مو نقش داشته باشد بلکه ممکن است باعث ریزش مو به روشی مشابه طاسی با الگوی مردانه و زنانه شود.

    چگونه کمبود آهن و ریزش مو را درمان کنیم:

    ریزش مو که ناشی از کمبود آهن است موقتی است.

    بهترین راه برای درمان ریزش مو، رسیدگی به علت اصلی مشکل است. اگر فکر می کنید ریزش موی شما به کمبود آهن مربوط می شود برای مشخص شدن میزان آهن خونتان با پزشک مشورت کنید و پزشک شما به احتمال زیاد میزان آهن و فریتین خون شما را می سنجد( فریتین پروتئینی است که به ذخیره آهن کمک می کند) اگر نتایج آزمایش شما سطوح پایین آهن را نشان دهد می توانید آن را با مکمل های آهن درمان کنید. ممکن است عارضه جانبی آهن اضافی، تغییر در حرکات روده باشد و اگر مستعد ناراحتی معده هستید با پزشک مشورت کنید پزشک می تواند به شما کمک کند تا رژیم غذایی خود را تغییر دهید ومقدار مناسب آهن مورد نیاز خود را تامین کند.

    سعی کنید که رژیم غذایی سالم و متعادلی داشته باشید و حتما از غذاهای غنی از آهن مانند اسفناج، نخودفرنگی، پروتئین های بدون چربی(مانند گوشت گوساله و ماهی قزل آلا ) و میوه های خشک استفاده کنید. غذاهای سرشار از ویتامین C را به رژیم غذایی خود اضافه کنید ویتامین C باعث می شود که آهن به شکل موثرتری جذب شود. پرتقال، توت فرنگی، خربزه، کلم بروکلی و گوجه فرنگی ویتامین C بالایی دارند.

    فریتین و ریزش مو:

    مقداری فریتین در فولیکول های مو ذخیره می شود.

    فرض بر این است که از دست دادن فریتین بدن زمانی رخ می دهد که فرد موهای خود را از دست بدهد اما روند کاهش فریتین قبل از اینکه فرد مشکلات ریزش مو را تجربه کند اتفاق می افتد. هر زمانیکه میزان آهن بدن شما کم می شود اساسا می تواند فریتین را از فولیکول های مو و سایر منابعی که برای بدن ارزش حیاتی کمتری دارند بگیرد.

    دریافت آهن کافی از غذاها یا مکمل ها بسیار مهم است تا فریتین کافی در بدن وجود داشته باشد کمبود آهن و فریتین ممکن است ناشی از موارد زیر باشد:

    1. از دست دادن قابل توجه خون از بدن
    2. بیماری سلیاک
    3. عدم تحمل گلوتن غیر سلیاک
    4. داشتن رژیم های گیاهخواری
    5. کم کاری تیروئید
    6. قاعدگی بانوان
    7. بارداری

    علائم فریتین پایین:

    اگر فریتین بدن پایین باشد، بدن برای ساخت گلبول قرمز با مشکل مواجه می شود. گلبول های قرمز برای انتقال اکسیژن در بدن مهم هستند. بدون گلبول قرمز کافی، اندام ها و سیستم های اصلی بدن شما به خوبی کار نمی کنند. علائم فریتین پایین شبیه کمبود آهن است و ریزش مو تنها یکی از علائم آن است علائم دیگر ممکن است شامل موارد زیر باشد:  

    • سرگیجه،
    • خستگی مفرط،
    • ناخن های شکننده،
    • تنگی نفس،
    • سردرد و مشکل در تمرکز است.

    فریتین و تیروئید:

    ریزش مو اغلب یکی از اولین نشانه های کم کاری تیروئید است. در برخی از موارد ریزش مو، ممکن است ریزش مستقیما با کمبود هورمون های تیروئید مرتبط نباشد بلکه مرتبط با کمبود آهن باشد به این صورت که وقتی فریتین کافی در بدن ذخیره نباشد تیروئید شما قادر به تولید هورمون تیروئید کافی نیست. یکی دیگر از موارد این است که بدن شما علائم کم کاری تیروئید را نشان می دهد اما در آزمایش میزان تیروئید شما نرمال است، اگر این اتفاق افتاد میزان فریتین خونتان را بررسی کنید.

    درمان ریزش مو با فریتین:

    • بهترین راه درمان ریزش مو ناشی از کمبود فریتین، افزایش سطح آهن است.
    • اگر غذاهای غنی از آهن مانند جگر و گوشت گاو به اندازه کافی مصرف نکنید ممکن است پزشک شما مصرف مکمل ها را برای شما تجویز کند. اگرچه که گوشت دارای سطوح آهن بالاتری نسبت به غذاهای گیاهی است اما می توانید مقداری از آهن خود را با خوردن غلات کامل، آجیل و حبوبات دریافت کنید.
    • مصرف غذاهای غنی از ویتامین C و آهن نیز به جذب بهتر آهن در بدن کمک می کند.

    اگر ریزش موی شما به دلیل کمبود فریتین باشد پس از درمان کمبود آهن موهای شما مجددا باید رشد کنند اما ممکن است چندین ماه طول بکشد تا موهایتان مجددا رشد کنند. یک مطالعه معتبر روی زنان غیریائسه نشان داد که 59 درصد از کسانیکه ریزش مو بیش از حد را تجربه می کنند کمبود آهن دارند.

    خطرات و اقدامات احتیاطی:

    در حالیکه میزان صحیح دریافت آهن برای سلامت کلی شما مهم است، آهن بیش از حد نیز می تواند اثر معکوس داشته باشد میزان نرمال فریتین در زنان 20-200 نانوگرم در میلی لیتر و برای مردان 20-500 نانوگرم در میلی لیتر است. حتی اگر میزان فریتین پایینی دارید مصرف بیش از حد آهن می تواند مشکل ساز باشد همچنین ممکن است میزان آهن نرمال باشد اما میزان فریتین سرم کم باشد.

    علائم مصرف بیش از حد آهن شامل دردهای شکمی، مدفوع سیاه یا خونی، استفراغ، تحریک پذیری، افزایش ضربان قلب و کاهش فشار خون است. مصرف بیش از حد آهن می تواند منجر به نارسایی کبد شود بنابراین برای درمان فریتین پایین نباید هیچ مکمل آهنی را بدون مشورت با پزشک مصرف کنید.

    اگر با وجود تغییرات در رژیم غذایی خود میزان ریزش موی غیرعادی شما ادامه دارد حتما با پزشک مشورت کنید. حداقل باید سه ماه صبر کنید تا نتایج مربوط به مصرف مکمل ها و تغییرات رژیم غذایی خود را مشاهده کنید.

    منابع:

    www.healthline.com

    تیم تحریریۀ ایزو ویزیت

    تیم تحریریۀ ایزو ویزیت از پزشکان و روانشناسان باتجربه و همچنین کارشناسان تولیدمحتوا با تحصیلات آکادمیک در زمینۀ سلامت جسم و روان تشکیل شده‌است. تیم تحریریۀ ایزو ویزیت در تلاش است تا براساس به‌روزترین مقالات و یافته‌های علمی در حوزۀ درمان پاسخی دقیق برای تمامی سوالات پزشکی و روانشناسی ارائه کند و مطالبی جامع و معتبر را در اختیار مخاطبین خود قرار دهد.

    نویسنده مقاله :

     پشتیبان ارشد ایزو ویزیت
    پشتیبان ارشد ایزو ویزیت

    نظرات
    نظر/سوال خود را وارد نمایید:
    مریم حاجی بور
    کاربر مهمان 1402/09/21

    سلام دکتر من ۵ سال درگیر ریزش مو شدم ۵ سالی یک ماه یک بار میرم دکتر دکتر بهم میگه کم اهن ای هفتی یک امیول اهن با سورم میزنم ولی ریزم خوب نمیشه تمام دارو های زینگ بیاریی زدم مزون زدم نمام قظر های سرو زدم تمام شامیو های ریزشو استفاد کردم ولی ریزش دارم چکار کنم تا الان هم ۸ بار مو هامو با تیق زدم تا در میاد میریز دکتر چرا مو های بلندم نمیریزی مو های ریزی که در میاد میریزی

    چطور مشاوره آنلاین بگیرم؟
    1 تعیین تخصص

    در مرحله اول به صفحه پزشکان سایت ایزو ویزیت مراجعه و با کمک فیلترها نوع تخصص پزشک را مشخص کنید.

    2 انتخاب پزشک

    در مرحله دوم بعد از بررسی متخصصین فیلتر شده، پزشک موردنظر خود را انتخاب کنید.

    3 انتخاب موضوع و نوع ویزیت

    در این مرحله وارد پروفایل پزشک شده و نوبت به انتخاب موضوع ویزیت آنلاین رسیده است. بعد از انتخاب موضوع ویزیت، نوع ویزیت (تلفنی، متنی) را تعیین کنید.

    4 مکالمه امن با پزشک

    در مرحله چهارم بعد از ورود به صفحه چت امن با پزشک به سوالات پاسخ دهید.

    5 پرداخت و شروع مشاوره

    در مرحله آخر بعد از پاسخ به سوالات، ویزیت را پرداخت کرده و مشاوره آنلاین خود را با پزشک شروع کنید.