برای معرفی یک دکتر خوب

درمان رفلاکس معده

تهیه شده زیر نظر : محمد سبحانی - فوق تخصص گوارش و کبد


9 دقیقه

45 نظر

بروزرسانی 1401/09/20

درمان رفلاکس معده | محمد سبحانی

    رفلاکس اسید معده (GERD) یک نوع سندرم است که باعث بازگشت محتویات معده به مری، حفره دهان و حتی ریه می‌شود. سوزش معده و سر دل که به صورت سوزش در پشت سینه احساس می‌شود اصلی‌ترین مشخصۀ رفلاکس معده است. به رفلاکس اسید معده بازگشت اسید معده نیز گفته می‌شود.
    عارضۀ مشخص این بیماری ورود محتویات معده به مری و هیپوفارنکس (محل اتصال مری به حنجره) است که برای تشخیص بیماری بدون نیاز به آندوسکوپی کافی است. آندوسکوپی بیشتر برای منظور بررسی آسیب‌های ایجاد شده به بافت مری انجام می‌شود. آسیب وارد شده به مری در اثر رفلاکس معده ممکن است منجر به تنگی مری، گرفتگی صدا، سرفۀ مزمن، آسم و فرسودگی دندان‌ها شود. شیوع رفلاکس اسید معده در جوامع غربی حدود 20-10 درصد است درحالی‌که در آسیا شیوع آن حدود 5 درصد است. اگر شما هم به رفلاکس معده مبتلا شدید و می‌خواهید در کمترین زمان درمان شوید به شما پیشنهاد می‌کنیم در سایت ایزو ویزیت با متخصص گوارش آنلاین ویزیت و مشاوره دریافت کنید. 

    متخصصین گوارش و کبد

    درمان رفلاکس معده در خانه

    بهترین راه برای برطرف شدن همیشگی رفلاکس اسید معده تغییر سبک زندگی است. تغییر سبک زندگی اغلب برای درمان اولیه و تسکین خفیف و ملایم علائم است. این توصیه‌ها شامل موارد زیر است:

    کم و آهسته غذا بخورید

    هنگامی که معده بسیار پر است، احتمال ایجاد رفلاکس معده بیشتر است. برای این منظور بهتر است به جای سه وعده‌غذایی با حجم زیاد، وعده‌های غذایی کم‌حجم در دفعات بیشتر را انتخاب کنید. سعی کنید به آهستگی و با آرامش غذا بخورید لقمه‌ها را به خوبی بجوید و طی غذا‌خوردن از نگاه‌کردن به تلویزیون و صحبت کردن خودداری کنید.

    استرستان را کنترل کنید

    استرس و فشار روانی باعث افزایش ترشح اسید معده می‌شود به همین دلیل لازم است به کمک تکنیک های تنفسی و مدیتیشن اضطراب و استرستان را کنترل کنید. 

    زیر سر خود را هنگام خواب بلند کنید

    در حالت ایده‌آل، سر شما باید حدود 20 سانتی‌متر بالاتر از پاهایتان باشد. به این شکل، معده در حالتی قرار می‌گیرد که امکان بازگشت محتویاتش به مری کمتر می‌شود.

    بلافاصله بعد از صرف غذا دراز نکشید

    هنگامی که ایستاده یا حتی نشسته‌اید، جاذبه به تنهایی به حفظ اسید در معده کمک می‌کند. ظهرها بعد از ناهار و شب‌ها تا دو ساعت بعد از صرف غذا به رخت‌خواب نروید.

    لباس تنگ نپوشید

    پوشیدن لباس تنگ باعث فشار به زیر معده و روده‌ها شده و سوزش معده ایجاد می‌کند. افرادی که لباس تنگ می‌پوشند رفلاکس اسید معده را با شدت بیشتری تجربه می‌کنند. 

    پس از صرف غذا تحرک زیاد نداشته باشید

    تا چند ساعت پس از صرف غذا از ورزش شدید خودداری کنید. قدم زدن بعد از شام خوب است، اما انجام تمرین‌های سخت، به خصوص اگر شامل خم شدن باشد، می‌تواند اسید معده را به مری وارد کند.

    نوشابه‌های گازدار ننوشید

    گاز موجود در نوشابه‌ها هنگام خروج از معده می‌تواند با خود مقداری از محتویات معده را به مری براند. پس مصرف این نوشیدنی‌ها را محدود کنید.

    اگر مشکل اضافه وزن دارید وزن خود را کم کنید

    افزایش وزن، ساختار عضلانی را که از اسفنکتر تحتانی مری حمایت می‌کند؛ و فشاری را که اسفنکتر را بسته نگه می‌دارد، را کاهش می‌دهد. این امر منجر به رفلاکس و سوزش سر دل می‌شود.

    سیگار کشیدن را ترک کنید

    نیکوتین، اسفنکتر تحتانی مری را شل کرده و باعث رفلاکس معده می‌شود. سیگار کشیدن بر روند بهبود زخم معده تاثیر دارد و سرعت بهبود زخم معده را آهسته‌تر می‌کند. برگشت یا رفلاکس اسید معده نیز از دیگر عوارض سیگار کشیدن است. 

    داروهای مصرفی خود را بررسی کنید

    برخی از داروها از جمله مصرف استروژن در دوران یائسگی، برخی از داروهای ضدافسردگی و مسکن‌های ضد‌التهاب (مانند آسپرین، ایبوبروفن) و داروهای فشار خون، می‌توانند اسفنکتر را شل کنند، در حالی که برخی دیگر به‌ویژه بیس فسفونات‌ها مانند آلندرونات (فوساماکس)، ایباندرونات (بونیوا)، یا ریزدرونات (آکتونل) که برای افزایش تراکم استخوان مصرف می‌شوند، می‌تواند مری را تحریک کنند.

    برخی از مواد‌غذایی هستند که بیشتر از سایرین باعث ایجاد رفلاکس می‌شوند، از جمله نعناع، غذاهای چرب، غذاهای تند، گوجه‌فرنگی، پیاز، سیر، قهوه، چای، شکلات و الکل. اگر هر یک از این غذاها را به طور منظم مصرف می‌کنید، بهتر است مصرف آنها را کم و یا حذف کنید و ببینید آیا انجام این کار رفلاکس شما را کنترل می‌کند یا خیر و اگر احساس کردید تاثیری در رفلاکس شما ندارد می‌توانید آنها را یکی یکی دوباره اضافه کنید.

    درمان رفلاکس معده در طب سنتی

    درمان رفلاکس با داروهای گیاهی مفید برای معده

    «برای درمان رفلاکس معده بهتر است چه بخوریم؟» این سوال در واقع رایج‌ترین سوال در ذهن افرادی است که به این سندرم دچار شده‌اند. مصرف گیاهان دارویی موثر بر درمان رفلاکس معده با کاهش ترشح میزان اسید معده باعث بهبود سوزش معده و سردل می‌شوند. از جمله این گیاهان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    شیرین بیان

    مصرف شیرین بیان برای درمان زخم معده، سوزش معده، کولیک و ورم معده موثر است. ماده موثره آن گلیسیریزین است که در درمان زخم‌های گوارشی موثر است. می‌توانید یک قاشق چای‌خوری شیرین بیان را حدود 20 دقیقه قبل از صرف غذا میل کنید تا از رفلاکس معده جلوگیری کنید.

    رازیانه

    یکی از کاربردهای رازیانه در طب سنتی درمان سوء‌هاضمه و نفخ است، اگر بعد از صرف غذا یک قاشق مرباخوری پودر دانه‌های رازیانه را مصرف کنید، کمک زیادی در پیشگیری از رفلاکس معده می‌کند.

    بادرنجبویه

    ماده موثره گیاه بادرنجبویه (نام علمی: ملیسا) تاثیر بسیاری برای آرام کردن دردهای معده با منشا عصبی، درمان رفلاکس معده، درمان نفخ‌های معده و روده و حالت تهوع‌های دوران بارداری دارد. می‌توانید بادرنجبویه را دم کنید و یا به صورت پودر شده یا مقطر مصرف کنید.  

    بابونه

    گیاهی موثر بر درمان ناراحتی‌های گوارشی، بهبود زخم و ورم معده و کاهش التهابات ایجاد شده در معده است. مصرف یک استکان عرق یا دم کرده گیاه بابونه نیم ساعت قبل از غذا برای بهبود علائم رفلاکس معده موثر است.

    درمان رفلاکس معده

    درمان دارویی

    اگر این مراحل مؤثر نبودند یا اگر درد شدید یا مشکل در بلع دارید، به پزشک مراجعه کنید. همچنین ممکن است برای کنترل رفلاکس، علاوه بر تغییر در سبک زندگی به دارودرمانی نیز نیاز داشته‌باشید.

    بهترین داروها برای رفلاکس اسید معده

    انواع مختلفی از داروها با مکانیسم اثرهای مختلف برای درمان رفلاکس اسید معده وجود دارند که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • آنتی‌اسیدها شامل نمک‌های کلسیم، آلومینیوم، منیزیم، سدیم
    • آلژینات‌ها
    • مسدود‌کننده‌های گیرنده هیستامین-2
    • مهارکننده‌های پمپ پروتون

    آنتی‌اسیدها

    آنتی‌اسیدها اسید معده را خنثی می‌کنند و با این کار سوزش معده، ترش‌کردن معده، سوء‌هاضمه اسیدی و ناراحتی معده را کاهش می‌دهند. برخی از آنتی‌اسیدها حاوی سیمتیکون هستند، ماده‌ای که به بدن شما کمک می‌کند تا از شر گاز خلاص شود. برخی از آنتی‌اسیدها حاوی موادی هستند که که گاهی می‌توانند باعث اسهال شوند (مانند منیزیم) ، یا باعث یبوست شوند. (مانند آلومینیوم)  
    از آنتی‌اسیدها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    آنتی‌اسیدها را دقیقا طبق دستور پزشک یا بر اساس برچسب بسته، مصرف کنید. اگر از قرص‌های آنتی‌اسید استفاده می‌کنید، برای اثربخشی سریع‌تر، آن‌ها را قبل از قورت دادن خوب بجوید.

    حتما دستورالعمل‌های روی برچسب را دنبال کنید تا از مصرف بیش از حد آنتی‌اسیدها خودداری کنید. از جمله عوارض جانبی آنتی‌اسیدها یبوست، اسهال، تغییر رنگ مدفوع، حرکات روده و گرفتگی معده است.

    آلژینات‌ها

    ماده موثره آلژینات به طور طبیعی در جلبک قهوه‌ای یافت می‌شود. آلژینات در معده به صورت یک فوم ژل مانند درآمده و یک مانع فیزیکی در برابر اسید معده ایجاد می‌کند و حتی اگر رفلاکسی هم رخ دهد مانع برخورد اسید معده به مری و محافظت از آن می‌شود. از داروهای حاوی سدیم آلژینات می‌توان به شربت گاویسکون اشاره کرد.  

    مسدود کننده‌های گیرنده هیستامین-2

    این داروها باعث کاهش ترشح اسید معده می‌شوند. هیستامین در معده باعث تحریک ترشح اسید در معده می‌شود و این داروها با مهار هیستامین مانع ترشح اسید معده می‌شوند و به این ترتیب علائمی مانند سوزش معده و زخم معده را کاهش می‌دهند. از این داروها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    رانیتیدین هم یکی از مسدود کننده‌های گیرنده هیستامین است، که در سال 2020 پس از اینکه مشخص شد یک عامل سرطان‌زا است حذف شد.

    مهارکننده‌های پمپ پروتون

    مانع از رسیدن پروتون معده به سلول‌های معده می‌شود و با این مکانیسم ترشح اسید را در معده کاهش می‌دهد، از این داروها می‌توان به امپرازول و لانسوپرازول اشاره کرد.

    شربت اکسیر مقوی معده نیاک

    شربت اکسیر مقوی معده نیاک توسط شرکت دارویی نیاک تهیه شده و دارویی مفید و موثر برای معده و هاضمه به شمار می‌رود. این دارو ترکیبی از عصاره‌های گیاهی همچون: هل، دارچین، کاسنی، زرشک، زنیان، رازیانه و زنجبیل و... است. 

    کلام آخر

    همه این راهکارها و داروهای بدون نسخه، به درجات مختلف، می‌توانند علائم سوزش معده (سوزش سردل) را تسکین دهند. اگر علائم سوزش معده شدیدتری دارید که این درمان‌ها آن را تسکین نمی‌دهند، یا اگر بیش از 2 هفته از این داروها استفاده می‌کنید و تغییری احساس نمی‌کنید پزشک خود را در جریان قرار دهید. شما می‌توانید از طریق سایت ایزوویزیت از پزشکان متخصص برای درمان و مشورت پزشکی نوبت بگیرید. ممکن است به دارو و آزمایشات قوی‌تری مثل آندوسکوپی نیاز داشته باشید تا ببینید چه چیزی باعث ایجاد این علائم در شما می‌شود.

    دکتر های مرتبط با این مطالب

    دکتر راحله درفشی فوق تخصص گوارش و کبد

    گناباد

    5 (3 نظر)

    پاسخگویی تقریبا:کمتر از 1 ساعت

    تجربه
    21 سال
    پوشش بیمه
    ندارد

    خدمات:

    مشاوره عمومی, مشکلات کودک و ...

    دکتر محبوبه میرهاشمی فوق تخصص گوارش و کبد

    تهران

    4.7 (35 نظر)

    پاسخگویی تقریبا:1 ساعت

    تجربه
    13 سال
    پوشش بیمه
    ندارد

    خدمات:

    مشاوره عمومی, روده بزرگ

    دکتر محمد سبحانی فوق تخصص گوارش و کبد

    گرگان

    4.7 (187 نظر)

    پاسخگویی تقریبا:1 ساعت

    تجربه
    29 سال
    پوشش بیمه
    ندارد

    خدمات:

    مشاوره عمومی, مشکلات کودک و ...

    سوالات متداول
    نظرات
    نظر/سوال خود را وارد نمایید:
    خانم یاراحمدی کاربر مهمان | 31 مرداد 1403
    ورم معده درد سورزش معده دارم بعداز وعده نهار بیشتر میشه
    پشتیبان شماره۵ پشتیبان سایت | 01 شهریور 1403

    سلام خانم یاراحمدی عزیز.ویزیت آنلاین با متخصص گوارش بگیرید تا علت مشکلتون مشخص بشه و داروی مناسب تجویز کنند.

    لیلا داوری کاربر مهمان | 29 مرداد 1403
    من چند ساله قسمت بالای نافم درد می‌کنه همیشه گلو درد دارم ودهنم مزه بد میده مدفوعم سیاهه چشمم درد دارم
    پشتیبان شماره۵ پشتیبان سایت | 29 مرداد 1403

    سلام لیلای عزیز. ویزیت آنلاین با متخصص گوارش بگیرید. مشکل شما گوارشی است.

    حسین قلیزاده کاربر مهمان | 12 مرداد 1403
    سلام ، آیا درد و سوزش پشت سمت چپ در اثر رفلاکس معده است ؟ آیا آسیب به مری می‌تواند باعث این درد باشد ؟
    پشتیبان شماره۵ پشتیبان سایت | 13 مرداد 1403

    سلام حسین عزیز.محل دقیق درد و سایر علائم گوارشی در تشخیص مشکل موثرند.لطفا ویزیت آنلاین با متخصص گوارش بگیرید تا پزشک شرح حال کافی از شما داشته باشه و بتونه تشخیص درست بده.

    قاسمي کاربر مهمان | 20 تیر 1403
    همسر با برداشتن معده وبخشي از روده كوچك باز هم رفلاكس شديد دارد چكار بايد بكند ممنون
    پشتیبان شماره۵ پشتیبان سایت | 20 تیر 1403

    سلام کاربر عزیز.برای بررسی مشکلشون ویزیت آنلاین با متخصص گوارش بگیربد.

    محسن محمدی کاربر مهمان | 07 اردیبهشت 1403
    تغذیه برای رفلکس معده
    فضل الله عبدی کاربر مهمان | 06 اردیبهشت 1403
    پسرم رفلاکس معده‌ داره در موقعیتی هستیم که دکتر نیست
    در منزل چه داروی خانگي بخوره تا سرفه نکنه
    پشتیبان شماره۵ پشتیبان سایت | 06 اردیبهشت 1403

    سلام فضل الله عزیز.دم کرده آویشن تا حدودی موثره.اگر افاقه نکرد میتونید در همین سایت و بدون مراجعه حضوری به مطب پزشک ویزیت آنلاین بامتخصص گوارش بگیرید و شرح حال کامل پسرتون را بگید تا دارو براشون تجویز بشه.

    داود
    داود کاربر عضو | 11 بهمن 1402
    عالی خوب است ممنون مرسی
    مجید
    مجید کاربر عضو | 11 دی 1402
    خوب
    احسان
    احسان کاربر عضو | 01 آذر 1402
    سلام دکتر ریفلاکس شدید معده دارم نفس تنگی وقلب درد حتی بعضی وقت ها به پشت کتفم میزنه زبونم سفی میشه احساس باد کردن سمت چپ معدمو میشم دهنم بو میده آندوسکوپی رفتم چند سال پیش گفتن ورم معده با عفونت معده داری الآنم قرص امپرازول .بیسموتان.فاموتیدین ومترونیدازول مصرف میکنم ولی بهتر نشدم ممنون میشم راهنماییم کنید
    دکترمحمد سبحانی فوق تخصص گوارش و کبد | 02 آذر 1402

    سلام احتمالا عود میکروب هست باید آزمایش میکروب معده بدید

    نازنین ناظری کاربر مهمان | 31 تیر 1402
    سلام
    من خیلی وقته بوی دهان دارم و دندونام همش درسته ومرتب مسواک میزنم
    ولی بیشتز وقتا روی زبانم سفیده
    و قرص پنتوپرازول 20 و 40 خوردم هیچی تاثیری روم نداشت به مدت 2ماه
    صبا حالت تهوع دارم بدم میاد صبحانه بخورم میلی درس به غذا ندارم
    نمیدونم چیکار کنم خوب بشم
    زهرا کاربر مهمان | 07 شهریور 1402
    آزمایش هلیکو باکتری پیلوری بدین. احتمالا میکروب معده دارین
    رحیم صادقی کاربر مهمان | 01 مهر 1402
    شما به‌ احتمال زياد میکروب معده‌ دارید
    پریسا کاربر مهمان | 05 بهمن 1402
    شایدم نداشته باشم میکروب معده ، منم همین حالت های ایشون رو دارم چندین ماهه و خیلی اذیتم آزمایش میکروب معده و آندوسکوپی دادم مشخص شد ریفلاکس معده و التهاب معده دارم دوره های داروییم تموم شد یه مدت خوب شدم و دوباره شروع شده حالت تهوع هام ، همه ی پرهیزها ام تا حدودی زیادی انجام میدم اما مثل اینکه تا آخر عمر نباید خیلی چیزها بخورم مثل گوجه، قهوه، فلفل دلمه و....
    م.خ کاربر مهمان | 14 مرداد 1403
    ببخشید میشه داروهایی که مصرف کردید رو بفرمایید
    ارش علی زاده کاربر مهمان | 18 تیر 1402
    خوب
    حکمعلی اسدی کاربر مهمان | 01 خرداد 1402
    باسلام وقت بخیر.بنده۵۹سالمه .ودچار نفخ فشار تولیدبادو چنین بزرگی شکم وپیچش عجیب وجابجاعی همراه سروصدایی مانند آب .بخصوس زمانیکه به پشت دراز میکشم بسارمشخص است .سپاسگذارم.
    پشتیبان شماره۵ پشتیبان سایت | 08 شهریور 1402

    سلام حکمعلی عزیز.پیشنهاد می کنم برای بررسی دقیق ویزیت آنلاین با متخصص گوارش بگیرید.

    الماس زاده هستم کاربر مهمان | 20 مهر 1402
    رفلاکس معده دارم انتسکوبی دادم ایرادندارم ولی رفلاکس معده خوب نمی شود چکارکنم وقرص تنتوپرازول وفاموتدین استفاده می کنم وخوب نمی شوم ممنون پاسخ بدید
    دکترمحمد سبحانی فوق تخصص گوارش و کبد | 20 مهر 1402
    سلام عمده درمان ریفلاکس با دستورات غذایی و تغییر استایل تغذیه هست
    علی لشگری کاربر مهمان | 29 مهر 1402
    سلام دکتر من خیلی دهنم بو میده و بلافاصه بعد از خوردن هر جیزی دوباره شروع میکنه به بو دادن.مواقعی هم که استرس دارم حالت تهوع بهم دست میده.الانم ۱۰ روزه قفسه سینم درد میکنه هیچ دارویی هم استفاده نمیکنم.ممنون میشم کمکم کنید
    پشتیبان شماره۵ پشتیبان سایت | 30 مهر 1402

    سلام علی عزیز.برای ارائه شرح حال بیشتر و تجویز دارو با دکتر سبحانی ویزیت آنلاین بگیرید.

    نوراللهی کاربر مهمان | 07 آبان 1402
    سلام امکانش هست دستور غذایی مناسب رو برای ما بگین چی هست چون منم 5 سال درگیرم پدرم در امده ممنون میشم راهنمایی کنین
    پشتیبان شماره۵ پشتیبان سایت | 07 آبان 1402

    سلام کاربر عزیز.اگر اضافه وزن دارید باید با رژیم غذایی اصولی کاهشش بدید.



    موقع خواب سرتون با بدنتون زاویه ۳۰ تا ۴۵ درجه داشته باشه و هم سطح بدنتون نباشه.۱ الی ۲ ساعت بعد از خوردن غذا دراز نکشید و پیاده روی آرام داشته باشید.سیگار و دخانیات مصرف نکنید.



    برای تغذیه بهتره غذاهایی با فیبر بالا بخورید تا احساس سیری طولانی تری داشته باشید و ریزه خواری نکنید.مواد غذایی با خاصیت قلیایی بخورید تا باعث افزایش ترشح اسید معده نشند مثل گلابی موز ملون سیب خربزه دانه های گیاهی و آجیلی مخصوصا بادام .گوشت بدون چربی مصرف کنید و سعی کنید به صورت آبپز بخارپز یا کبابی مصرف کنید و سرخش نکنید.زرده تخم مرغ به خاطر چربی بالایی که داره بهتره مصرف نشه و فقط سفیده اش را مصرف کنید.شیر و ماست کم چرب مصرف کنید.شیر کم‌چرب با پدید آوردن یک سد مخاطی از دیواره مری و معده در برابر اسید معده محافظت می کنه.



    غذاهای مضر برای رفلاکس معده: شکلات و انواع فرآورده های کاکائویی، ادویه های تند و سیر و پیاز،نعنا و محصولاتی که عصاره نعنا توشون هست، میوه ها و سبزیجات اسیدی مثل پرتقال ،لیموترش، گریپ فروت، آناناس و گوجه فرنگی،غذاها و لبنیات و تنقلات پرچرب

    ذبیح الاه خبازی کاربر مهمان | 19 آبان 1402
    دکتر جان سلام من خیل وقت ها پشت قفسه سینه که مربوط به رفلاکس هست سوزش داره کمی هم زبانم سفیدی میزنه که با مسواک تمیز میشه لطفا راهنمایی فرمایید،، ممنونم
    دکترمحمد سبحانی فوق تخصص گوارش و کبد | 20 آبان 1402
    سلام احتمال ریفلاکس زیاد هست البته نیاز به شرح حال کامل تری داریم درمان ریفلاکس با دارو و تغییر استایل زندگی و تغذیه میسر میباشد
    دکترپریسا علیمی دکترای حرفه ای پزشک عمومی | 20 آبان 1402

    سلام. ذبیح عزیز،قدرت هضم معده وحرکات دودی روده شما بخاطر افزایش اسیدمعده کم شده مصرف نان به حداقل برسد. غذای مصرفی سبک وکم حجم باشد تعداد وعده های غذایی به دوبار درروز برسد یعنی فقطصبح وعصر با پیاده روی عمل هضم ودفع سموم  خیلی بهترمیشود مصرف موادنشاسته ای با گوشت اصلا توصیه نمیشود

    یاسرگوهری کاربر مهمان | 14 آذر 1402
    سلام دکتر محترم
    من 22سال سن دارم و تقریبا 1سال و نیم درگیر رفلاکس معده و نفخ هستم که به راحتی نمیتونم آروغ بزنم و دهانمم بو میگیره لانزو15میخورم ولی دیگه واقعا خسته شدم از قرص خوردن ممنون میشم راهنماییم کنید
    پریسا کاربر مهمان | 05 بهمن 1402
    تا کی نباید این مضرات رو استفاده کرد برای ریفلاکس؟
    پشتیبان شماره۵ پشتیبان سایت | 05 بهمن 1402

    سلام پریسای عزیز.تا بهبودی کامل.و اینکه کلا سبک زندگی و خورد و خوراک باید برای همیشه اصلاح بشه.نه فقط برای شخص بیمار بلکه افراد سالم هم باید سبک زندگی سالمی داشته باشند تا درگیر بیماری نشند.

    احسان محمدی کاربر مهمان | 20 اسفند 1402
    سلام دکتر من خیلی سرفه میکنم مخصوصا موقع خواب یا بعداز غذا خوردن پنتپپرازول مصرف کردم با کلنیوم سی خوب نشدم
    مقدم کاربر مهمان | 21 آذر 1401
    رفلاکس معده خیلی بده ! خیلی
    پیمان کاربر مهمان | 18 مهر 1402
    اره خیلی بده
    احسان راستگو کاربر مهمان | 21 آذر 1401
    من که قرص میخورم خوبم ولی نخورم همش رفلکس معده دارم
    منم کاربر مهمان | 08 مهر 1402
    چ قرضی
    رضاذوالفقاری کاربر مهمان | 21 مهر 1402
    چ قرصی میخوری
    سوما ویسی کاربر مهمان | 17 آذر 1402
    من هم سرفه میکنم هم اروغ زیاد و وقتی اروغ میزنم ترشی میاد تو دهنم
    پشتیبان شماره۵ پشتیبان سایت | 18 آذر 1402

    سلام سومای عزیز.پیشنهاد می کنم ویزیت آنلاین با متخصص طب سنتی بگیرید و اصلاح مزاج انجام بدید.

    بهار کاربر مهمان | 21 فروردین 1403
    سلام چه قرصی میخوری منم خیلی اذیت میشم
    پشتیبان شماره۵ پشتیبان سایت | 21 فروردین 1403

    سلام بهار عزیز. تجویز دارو بر حسب سن، بیماریهای دیگر بیمار، حساسیت ها و شرایط بدنی و داروهای مصرفی و تشخیص دقیق بیماری انجام میشه.از خود درمانی و استفاده از تجربه بیماران با شرایط مشابه بپرهیزید.در صورت تمایل میتونید ویزیت آنلاین با متخصص گوارش بگیرید و شرح حال ارائه بدید تا داروی مناسب براتون تجویز کنند و یا به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه بفرمایید.

    چطور مشاوره آنلاین بگیرم؟
    1 تعیین تخصص

    در مرحله اول به صفحه پزشکان سایت ایزو ویزیت مراجعه و با کمک فیلترها نوع تخصص پزشک را مشخص کنید.

    2 انتخاب پزشک

    در مرحله دوم بعد از بررسی متخصصین فیلتر شده، پزشک موردنظر خود را انتخاب کنید.

    3 انتخاب موضوع و نوع ویزیت

    در این مرحله وارد پروفایل پزشک شده و نوبت به انتخاب موضوع ویزیت آنلاین رسیده است. بعد از انتخاب موضوع ویزیت، نوع ویزیت (تلفنی، متنی) را تعیین کنید.

    4 مکالمه امن با پزشک

    در مرحله چهارم بعد از ورود به صفحه چت امن با پزشک به سوالات پاسخ دهید.

    5 پرداخت و شروع مشاوره

    در مرحله آخر بعد از پاسخ به سوالات، ویزیت را پرداخت کرده و مشاوره آنلاین خود را با پزشک شروع کنید.