دلایل دل درد چیست؟ درمان های خانگی دل درد
تهیه شده زیر نظر : تیم علمی تحقیقاتی ایزوویزیت
دل درد یا همان دل پیچه دردی است که در عضلات شکم احساس میشود. این درد شاید در ظاهر ساده به نظر برسد اما گاهی اوقات اخطاری برای در کمین بودن مشکل جدی گوارشی است. به همین دلیل بهتر است برای درمان دل درد به دکتر دل درد یعنی متخصص داخلی و یا متخصص گوارش مراجعه کنید تا علت اصلی دل درد شما را بررسی کنند. علل درد شکم ممکن است التهاب رودهها، گرفتگی عضلات معده، زخم معده (اثنی عشر)، اسید معده، سنگ کلیه و عفونت معده و رودهها، ناراحتی معده و... باشد.
ویزیت آنلاین با فوق تخصص ریه (دستگاه تنفسی)
دریافت مشاورهعلت دل درد چیست؟
«چرا دل درد می گیریم؟» برای شناسایی علت دل درد باید بدانیم چه اعضایی در ناحیه شکم قرار گرفته اند. شکم بزرگترین فضا بدن است. بین قفسه سینه و لگن قرار دارد و بسیاری از اندام های بدن را نگه می دارد. این بخشها شامل کبد، معده ، روده کوچک، روده بزرگ، تخمدان ها و رحم، کلیه و... است. وجود درد در سمت چپ یا راست بدن، و نیز زن یا مرد بودن در ریشه یابی علت دل درد تعیینکننده هستند. قبل از هرچیزی باید بتوانید دل درد خودتان را درست و دقیق برای پزشک توصیف کنید، یعنی بگویید کدام قسمت از بدن شما دچار درد شده و شرح حالی بالینی را برای پزشک گوارش شرح دهید. در رابطه با دل درد موارد زیر را به پزشک متخصص دل درد (متخصص گوارش و کبد) اعلام کنید:
- زمان شروع دل دردتان کی بوده است؟
- شدت درد شما چقدر بوده است؟
- ناحیه دقیق محل درد کجاست؟
- آیا با سرفه و یا در حرکت درد شما بیشتر میشود؟
- آیا درد موجدار و پالسی (یعنی کم و زیاد میشود) است؟
- آیا با خوردن غذا درد بیشتر و یا کمتر میشود؟
- از درمانهای خانگی برای تسکین درد استفاده کردید یا خیر؟ نتیجه آن چطور بوده است؟
علت درد زیر شکم چیست؟
چرا زیر شکم من درد میکنه؟ گاهی اوقات درد شما در ناحیۀ زیر شکم است. علت درد در زیر شکم در زنان و مردان متفاوت است و نیاز به بررسی جداگانه دارد. دلایل زیادی وجود دارد که شما ممکن است درد سمت راست شکم را تجربه کنید. این درد میتواند ناشی از گاز، سوء هاضمه یا شرایطی باشد که ممکن است به مراقبت پزشکی نیاز داشته باشد. گاهی دل درد به علت: سنگ کلیه، سنگ کیسه صفرا، آپاندیسیت و بیماری التهابی روده است که نیاز به مراجعه به پزشک متخصص گوارش و کبد دارد. رایج ترین دلایلی که باعث دل درد میشوند چیست؟ موارد زیر رایج ترین دلایل دل درد هستند.
شایع ترین دلایل دل درد:
- ورم معده
- یبوست
- مسمومیت خوراکی
- آپاندیسیت
- سنگ کلیه
- بیماریهای التهابی روده بزرگ
- التهاب مثانه
- عفونت مثانه
- عفونت کلیه
- مشکلات عروق شکمی
- تومورها
- بزرگ شدن طحال
- زونا
درد زیر شکم در زنان
درد زیر شکم در زنان نیز علل مختلفی را شامل میشود. رایج ترین علتی که در ذهن بانوان برای دل دردهای زیر شکم وجود دارد عادت ماهیانه و درد قاعدگی است. موارد زیر شایع ترین دلایل درد زیر شکم در زنان است:
- عفونت و التهاب لگن
- عفونت دستگاه تناسلی
- عفونت واژن
- کیست تخمدان
- درد قاعدگی
- فیبرومهای رحمی
- کیست رحم
- درد ناشی از تخمکگذاری
- دردهای بارداری
- بارداری خارج رحمی
- درد ناشی از سقط جنین
درد زیر شکم در مردان
درد زیر شکم فقط برای خانم ها اتفاق میافتد؟ تصور میشود خانم ها به علت تجربه دوران قاعدگی یا همان پریودی درد زیر شکم را تجربه میکنند، اما در حقیقت این طور نیست! درد زیر شکم در آقایان نیز به دلایلی همچون فتق، پیچ خوردگی بیضه و پروستاتیت پیش میآید که شایع ترین دلایل درد زیر شکم در آقایان هستند.
درمان درد شکم
درمانی برای درد زیر شکم وجود دارد؟ برای درمان درد شکم ابتدا باید دلیل درد مشخص شود. توصیه میشود برای تشخیص علت درد زیرشکم با پزشک مشاوره کنید. بیشترین شکایت از درد شکم مربوط به درد شکم مربوط به معده است. اگر از علت درد شکم که مربوط به معده میشود اطمینان دارید درمانهای خانگی فوری مربوط به معده را میتوانید انجام دهید. اما همیشه درمانهای خانگی دوای معده درد شما نیست به همین خاطر بهتر است با پزشک متخصص داخلی مشورت کنید تا بهترین راه درمان معده درد را به شما پیشنهاد دهد.
درمان خانگی معده درد
معده درد شایع ترین درد ناحیه شکمی است که افراد زیادی درگیر آن میشود. توصیه این است برای استفاده از درمانهای خانگی حتما با پزشک معالج خودتان مشورت کنید. برخی از این درمان های خانگی معده درد:
- درمان خانگی معده درد با عرق نعناع
- درمان خانگی معده درد با زنجفیل
- درمان خانگی معده درد با دارچین
- درمان خانگی معده درد با میخک
- درمان خانگی معده درد با کمپرس گرم
- درمان خانگی معده درد با زیره
دل درد اورژانسی
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟ زمانی که دل درد دارید شاید با خودتان فکر کنید که درد سادهای است و نیازی به مراجعه به پزشک یا متخصص نیست اما گاهی اوقات این تصور اشتباه است و کار از یک دل درد ساده گذشته است. اگر هریک از علائم زیر را همراه با دل درد داشتید نیاز است سریعاً به پزشک مراجعه کنید:
- استفراغ
- کمبود آب بدن
- ادرار دردناک و مکرر
- استفراغ خونی
- ادرار و مدفوع خونی
- تب
علت درد در سمت چپ شکم
بیشتر اوقات علت درد در سمت چپ شکم بیماری جدی و خطرناکی نیست. در بیشتر موارد علت گوارشی داشته و بعد از یکی دور روز رفع میشود. مشکلاتی که باعث درد در سمت چپ شکم میشوند:
- سوء هاضمه
- کشیدگی عضله شکم
- بیماری التهابی لگن
- کیست های تخمدان
- التهاب دیواره داخلی معده
- سنگ های کلیه
- عفونت یا تومور کلیه چپ
- انسداد روده
علت درد در سمت راست شکم
دلایل زیادی وجود دارد که شما ممکن است درد سمت راست در شکم خود داشته باشید. این درد می تواند ناشی از گاز، سوء هاضمه یا شرایطی باشد که ممکن است به مراقبت پزشکی نیاز داشته باشد. سنگ کلیه، سنگ کیسه صفرا، آپاندیسیت و بیماری التهابی روده و مشکلات طحال و پانکراس از بیماریهایی هستند که برای درمان نیاز به مشورت با پزشک متخصص لازم است.
درد سمت چپ شکم در زمان پریودی
علت درد سمت چپ شکم در دوران پریودی (دوران قاعدگی) در درجه اول میتواند ناشی از گرفتگی عضلات باشد که چند روز قبل از پریودی آغاز میشود. این درد میتواند تا 24 ساعت پس از شروع پریود به اوج خود میرسد. به طور کلی درد شکمی ممکن است باعث ایجاد درد در ناحیه چپ شود. دردهای دوره پریود بصورت ضربان دار و یا گرفتگی در قسمت پایین شکم احساس میشود. وجود کمی درد در این ایام طبیعی است با این حال اگر احساس میکنید این درد زندگی شما را مختل کرده و علائم شما با گذشت زمان شدیدتر شده است، توصیه میشود از پزشک متخصص زنان و زایمان آنلاین مشاوره و ویزیت دریافت کنید.
علت درد سمت چپ شکم در بارداری
درد سمت چپ شکم در بارداری در بیشتر مواقع عادی است و جای نگرانی ندارد. در دوران بارداری وجود درد باعث نگرانی زیادی در زنان باردار میشود. اما نگران نباشید تقریبا بیشتر زنان باردار با این درد مواجه میشوند و در موارد بسیار کمی (حدود 3 درصد) سقط اتفاق میفتد. برای اینکه بخاطر درد در زمان بارداری دچار اضطراب نشوید بهتر است مشکل خود را با پزشک متخصص زنان و زایمان یا کارشناسان مامایی درمیان بگذارید.
دردهای شکم عادی در دوران بارداری
درد شکم و دل درد در دوران بارداری برای بانوان به دلایل متعددی اتفاق میافتد که متخص به دوران حاملگی است. از جمله علل که باعث دل درد در دوران بارداری میشود:
- درد در شروع بارداری به علت جایگزینی سلول تخم یا همان تخمک بارور شده در دیوارهی رحم: چسبیدن تخمک بارور شده به دیواره رحم باعث درد و اسپاسم در ناحیه شکم میشود.
- بزرگ شدن رحم به علت رشد جنین: بزرگ شدن رحم به علت رشد جنین باعث درد های گذرا در زنان باردار میشود
- درد رباطهای زیر رحم: این درد به علت رشد جنین و کیسه آب است.
- نفخ و یبوست: نفخ یکی از مشکلات طبیعی مربوط به هضم است که در دوران بارداری برای بانوان معضل به شمار میرود. نفح معمولا از هفته 11 بارداری در خانم ها دیده میشود. این مشکل ممکن است تا زمان زایمان ادامه داشته باشد.
- عفونت ادراری: تغییر شکل جسم بانوان در زمان بارداری یکی از علل مهم عفونت بارداری است. برای درمان عفونت بارداری میتوانید از متخصص زنان و زایمان آنلاین مشاوره فوری دریافت کنید.
- رابطه جنسی: داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری باعث میشود تا دل درد را تجربه کنید و علل آن مواردی چون: تغییرات بدن، خشکی واژن، عفونت واژن و بیماری های مقاربتی است.
- درد کاذب زایمان: درد کاذب در دوران بارداری یا براکستون هیکس همان گرفتگی و شل شدن ریتمیک رحم است. این درد حدود 1 الی 5 دقیقه طول میکشد و سپس آرام میشود. کم آبی یا مثانه پر میتواند علت این درد باشد.
دردهای شکم غیرعادی در دوران بارداری
گاهی اوقات دل درد در دوران بارداری عادی نیست و بسیار خطرناک است. در این مواقع باید به پزشک زنان و زایمان مراجعه کنید.
- بارداری خارج از رحم
- بیماری مسمومیت حاملگی
- زایمان زودرس
- جدا شدن جفت
چه وقت باید به پزشک مراجعه کنیم؟
احساس درد در دوران بارداری تا حدی طبیعی است ولی گاهی اوقات نیاز هست که علت دردهای شما ریشه یابی شود. علائمی که تاحدی خطرناک محسوب میشوند و نیاز به بررسی بیشتر دارند:
- خونریزی
- کمردرد شدید
- دردهای منظم و گرفتگیهای انقباضی
- سرگیجه
کلام آخر
دل درد دلایل مختلفی دارد و در صورت ادامه دار شدن نباید ساده انگاشته شود. اگر به تازگی دچار دردهای زیر شکم شدهاید اما علت آن برایتان مشخص نیست میتوانید برای اطمینان خاطر از سلامتی خود با پزشک متخصص داخلی و یا پزشک متخصص گوارش آنلاین ویزیت و مشاوره دریافت کنید و مشکلتان را با ایشان درمیان بگذارید.
سلام زهره عزیز
میتونی در کمترین زمان از بهترین متخصص گوارش ویزیت آنلاین دریافت کنی و درمان رو آغاز کنی.
سلام نگین عزیز.ویزیت آنلاین با متخصص گوارش برای بررسی و تجویز دارو بگیرید.