درد قفسه سینه

تهیه شده زیر نظر : عرفان پروانه - متخصص قلب و عروق


9 دقیقه

0 نظر

بروزرسانی 1402/12/01

درد قفسه سینه | عرفان پروانه

    طبق مطالعات حدود یک چهارم افراد جامعه در طول زندگیشان درد قفسه رو تجربه می‌کنند و حدود 1-2 درصد مراجعات به اورژانس های ‍ﭘزشکی را تشکیل می‌دهند. درد قفسه سینه، یک درد یا ناراحتی در هر ناحیه از قفسه سینه است. همچنین، ممکن است به سایر نواحی بالای بدن شما از جمله پایین بازوها یا گردن یا فک گسترش یابد. درد قفسه سینه می‌تواند تیز یا مبهم باشد و احساس سفتی یا درد داشته باشید. یا ممکن است احساس کنید چیزی در حال له کردن یا فشردن سینه شماست. درد در قفسه سینه می‌تواند چند دقیقه یا چند ساعت طول بکشد یا حتی ممکن است شش ماه یا بیشتر طول بکشد. اغلب اوقات در هنگام فعالیت، این درد ممکن است بدتر ‌شود و زمانی که در حال استراحت هستید بهبود می‌یابد. گاهی اوقات هم ممکن است زمانی که در حال استراحت هستید این اتفاق بیفتد. گاهی نیز ممکن است درد در سمت چپ قفسه سینه، درد در وسط قفسه سینه یا درد قفسه سینه سمت راست داشته باشید. در صورت تجربه هرگونه دردی بهتر است از پزشک متخصص مشاوره دریافت کنید و درد خود را جدی بگیرید. 

    مهم ترین دلایل درد قفسه سینه چیست؟

    مهمترین علل درد قفسه سینه شامل موارد زیر می شود:

    • آنژین قلبی
    • سکته قلبی
    • دایسکشن آیورت
    • ریکاردیت (التهاب دیواره خارجی قلب)
    • ورود هوا به حفره ‍لور(پنوموتوراکس)
    • علل گوارشی (رفلاکس و مشکلات بلع)
    • مشکلات کیسه صفرا و انکراس
    • التهاب و آسیب به دنده ها
    • مشکلات ریوی (از جمله افزایش فشارخون ریوی، عفونت ریوی و آمبولی ریوی)
    • پرولاپس دریچه میترال
    • کرونا
    • مشکلات مرتبط با مری (پارگی مری و اسپاسم مری)
    • استرس های روانی
    • دردهای عضلانی

    درد قفسه سینه خطرناک است؟

    درد قفسه سینه یک علامت بسیار شایع است. اما همیشه به قلب شما مربوط نیست. گاهی اوقات درد قفسه سینه ناشی از مشکلات معده یا مشکلات ریوی است.

    درد قفسه سینه ناشی از معده

    این درد می‌تواند به سبب رفلاکس معده و مری باشد. این اختلال گوارشی زمانی ایجاد می‌شود که اسید بیش از حد معده به همراه سایر مواد شیمیایی سوزاننده ، مانند آنزیم گوارشی پپسین و صفرا که از دوازدهه به معده برگشت می‌کند، به مری برمی‌گردد. هنگامی که این مواد شیمیایی از محل اتصال معده به مری بالا می روند، پوشش داخلی مری تحتانی را تحریک و ملتهب می‌کنند.

    درد قفسه سینه ناشی از معده را می‌توان در مرکز قفسه سینه تا گلو احساس کرد. همچنین، می‌تواند به دو طرف قفسه سینه منتقل شود. هنگامی که به قسمت پایین سمت چپ قفسه سینه تابش می‌کند، گاهی اوقات درد به اشتباه از قلب، مانند هنگام آنژین صدری یا حمله قلبی، تعبیر می‌شود. طبق تحقیقات بیمارستان گلنیگلز، برگشت اسید معده می‌تواند باعث گلودرد شود و طعم ترش در دهان باقی بماند. همچنین می‌تواند به قسمت تحتانی مری آسیب برساند. تمامی این اختلالات می‌توانند منجر به مشکلات در بلعیدن و درد شوند.

    درد قفسه سینه هنگام سرفه

    سینه یک فرد ممکن است هنگام سرفه درنتیجه‌ی فشار عضلانی ناشی از سرفه درد بگیرد. درد قفسه سینه گاهی اوقات می‌تواند نشانه یک عفونت جدی قفسه سینه، مانند ذات الریه باشد. در بسیاری از موارد، با از بین رفتن عفونت، درد خود به خود از بین می رود. با این حال، مراجعه به پزشک برای درد قفسه سینه هنگام سرفه مهم است. طبق بررسی‌های Healthline media، درد قفسه سینه می‌تواند علل مختلفی داشته باشد که بعضی از آن‌ها عبارت است از:

    • خستگی عضلانی
    • برونشیت
    • آسم
    • سطح اکسیژن پایین

     

    در واقع درد قفسه سینه در هنگام سرفه کردن اگر در موارد دیگر تکرار نشود احتمالا نشانگر مشکل قلبی نیست و بیشتر بیان کننده علت‌ های ریوی و مشکلات تنفسی است.

     

    درد قفسه سینه به دنبال کشیدگی عضلات

    درد قفسه سینه به دنبال کشیدگی عضلات در افراد جوان شایع تر است و حالت مداوم دارد. ممکن است برای ساعت‌های متوالی درد وجود داشته باشد و ممکن است با تغییر پوزیشن و لمس محل درد کیفیت درد تغییر یابد. همچنین درد بیمار با مسکن‌های روتین و کیسه آب گرم کاهش می‌یابد.

    درد قفسه سینه به دلیل استرس

    درد قفسه سینه به دنبال استرس روانی چه ویژگی هایی دارد؟ درد قفسه سینه به دنبال استرس روحی و روانی معمولا در خانم‌های جوان شیوع بالاتری دارد. درد قفسه سینه از استرس معمولا به دنبال استرس ایجاد می‌شود و ارتباطی با فعالیت، استراحت و تغییر پوزیشن ندارد. درد قفسه سینه ناشی از استرس با داروهای آرام بخش کاهش می‌یابد.

    درد قفسه سینه به دلیل مشکلات قلبی

    رایج‌ترین دردی که هنگام درد قفسه سینه ممکن است به آن فکر کنیم، مشکلات قلبی است. در صورتی که دچار بیماری‌های زمینه‌ای باشید یا به صورت ارثی به این عارضه مبتلا هستید نیازمند است هنگام درد، سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنید. همچنین، اگر درد قفسه سینه به درون دست چپ، کتف‌ها و فک ادامه پیدا کند نشانه از حمله قلبی یا سایر بیماری‌های این چنینی است.

    تشخیص علت درد قفسه سینه بر چه اساسی انجام می شود؟

    تشخیص درست و دقیق درد قفسه سینه به وسیله گرفتن شرح حال بیمار، معاینه فیزیکی و استفاده از روش‌های تشخیصی مناسب انجام می‌شود.

    برخی از روش‌های تشخیصی علل درد قفسه سینه شامل:

    • الکتروکاردیوگرافی یا همان نوار قلب
    • اندازه گیری سطح خونی تروﭘونین
    • آنژیوگرافی یا همان تصویربرداری عروق قلبی
    • اکوکاردیوگرافی یا همان تصویربرداری صوتی قلب
    • آندوسکوپی یا همان بررسی داخلی مجرای گوارشی

    آنژین قلبی چه ویژگی هایی دارد؟

    آنژین قلبی نوعی درد است که ناشی از کاهش خون رسانی به عضله قلب است. آنژین قلبی معمولا به دنبال فعالیت بدنی و یا استرس روانی ایجاد می شود. آنژین قلبی با فعالیت بدنی (راه رفتن) افزایش می یابد و با استراحت و یا قرص زیرزبانی (پرل تی ان جی) کاهش می‌یابد. درد قلبی می‌تواند همراه با تنگی نفس،تعریق سرد و تهوع واستفراغ باشد .درد قلبی می‌تواند به هر دو بازو،گردن و فک انتشار یابد. کیفیت درد قلبی معمولا فشارنده است و بیمار احساس سنگینی در قفسه سینه دارد. درد قلبی حداقل 5 دقیقه طول می‌کشد و درد زیر یک تا دو دقیقه به ضرر درد قلبی است. دردهایی که با تغییر پوزیشن و یا لمس کردن محل درد تغییر می‌یابند به ضرر درد قلبی به شمار می‌رود. همچنین درد قفسه سینه مرتبط با مشکل قلبی معمولا به صورت منتشر و درد نقطه ای به ضرر درد قلبی است. نکته آخر اینکه درد قلبی می تواند با پرل تی ان جی بهبود یابد ولی معمولا با مسکن های روتین کاهش نمی‌یابد.

    درد سکته قلبی چه ویژگی هایی دارد؟

    سکته قلبی یا انفارکتوس میوکارد ناشی از بلوک شدن یکی از عروق قلبی است که باعث قطع عرضه خون به بخشی از عضله قلب می شود. درد سکته قلبی شبیه آنژین قلبی است با این تفاوت که این درد شدیدتر است و معمولا با پرل تی ان جی کاهش نمی یابد. همچنین در صورتی که درد قفسه سینه به صورت شدید بیشتر از یک ساعت طول بکشد به صورت فوری بیمار باید به پزشک ارجاع شود.

    در چه مواردی درد قفسه سینه ناشی از مشکلات قلبی نیست؟

    • احساس ترشی و احساس برگشت غذا در هنگام درد
    • اختلال در بلع مواد غذایی
    • دردی که با تغییر ﭘوزیشن کاهش یا افزایش پیدا کند
    • دردی که با تنفس عمیق یا سرفه افزایش یابد
    • دردی که با لمس کردن محل درد افزایش یابد
    • دردی که برای چندین ساعت ادامه یابد.

    آیا کمپرس یخ در کاهش درد قفسه سینه تاثیر دارد؟

    در صورتی که درد قفسه سینه منشا عضلانی داشته باشد کمپرس آب گرم و یا کمپرس یخ می تواند باعث کاهش درد شود. در صورتی که مشکل قلبی باعث درد قفسه سینه شود، کمپرس یخ برای کاهش درد قفسه سینه موثر نیست.

    برای درد قفسه سینه چه دارویی استفاده کنیم؟

    داروی درد قفسه سینه چیست؟ آسپرین برای درد قفسه سینه خوب است؟ در صورتی که درد قفسه سینه منشا قلبی داشته باشد می تواند با پرل تی ان جی(قرص زیرزبانی) کاهش یابد و در صورتی که منشا عضلانی داشته بشد با مسکن های روتین و کمپرس آب گرم کاهش می یابد. درد های به دنبال استرس با قرص های آرامبخش کاهش می‌یابد. مصرف قرص آسپرین بصورت حاد می تواند بر پیش آگهی بیماران با مشکلات قلبی تاثیر بسیار خوبی داشته باشد ولی تاثیری در کاهش درد قفسه سینه قلبی به صورت حاد ندارد.

    کلام آخر

    درد قفسه سینه می‌تواند نشانه‌ای از شرایط مختلف باشد و نباید نادیده گرفته شود. این درد می‌تواند ناشی از چیزی به سادگی سوء هاضمه یا فشار عضلانی باشد، اما همچنین می‌تواند نشان دهنده وضعیت جدی‌تری مانند حمله قلبی یا آنژین باشد. اگر درد قفسه سینه را تجربه می کنید، مهم است که فورا به دنبال مراقبت های پزشکی باشید و علائم خود را برای یک متخصص قلب شرح دهید. در سایت ایزو ویزیت می‌توانید از بهترین متخصصان قلب و عروق ویزیت آنلاین و مشاوره تلفنی آنلاین دریافت کنید.

    نویسنده مقاله

    عرفان پروانه متخصص قلب و عروق

    خدمات:

    مشاوره عمومی, قلب و عروق

    دکتر های مرتبط با این مطالب
    چطور مشاوره آنلاین بگیریم؟
    انتخاب پزشک و متخصص پزشک و یا تخصص مورد نظر خود را انتخاب کنید. ۱
    انتخاب نوع ویزیت بر اساس نوع ویزیت ارائه شده از سمت پزشک که شامل “ویزیت متنی” و “ویزیت تلفنی” انتخاب کنید. ۲
    پاسخ به سوالات به سوال های ارسال شده در صفحه چت پاسخ دهید. ۳
    پرداخت مشاوره ویزیت خود را از بین روش های پرداخت “آنلاین” یا “کارت به کارت” یا “ارزی” پرداخت کنید. ۴
    پاسخ پزشک به شما بر اساس نوع ویزیت انتخاب شده، پزشک به شما پاسخ می دهد یا با شما تماس می گیرد. ۵
    نظرات
    نظر شما
    نظر خود را در این قسمت وارد کنید...
    نظر شما
    نظر/سوال خود را وارد نمایید:
    نام و نام‌خانوادگی
    شماره موبایل
    کد تصویر