عرق کاسنی؛ سپر دفاعی بدن در برابر بیماری‌ها

تهیه شده زیر نظر : تیم علمی تحقیقاتی ایزوویزیت


6 دقیقه

0 نظر

بروزرسانی 1403/08/29

عرق کاسنی؛ سپر دفاعی بدن در برابر بیماری‌ها | تیم علمی تحقیقاتی ایزوویزیت

    آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که از داروها و عرق‌های گیاهی مانند عرق کاسنی استفاده می‌کنید؟ شاید یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های شما فهمیدن این موضوع است که فواید و مضرات عرق کاسنی چیست. در این مقاله قصد داریم به بررسی عرق کاسنی، خواص و مضرات آن برای سلامتی بپردازیم. 

    عرق کاسنی چیست؟

    کاسنی یک گیاه دارویی با خواص متعدد است که به رنگ آبی می‌باشد که در آب و هوای متنوع، رشد می‌کند و این گیاه در طب سنتی ایرانی و دیگر فرهنگ‌ها به علت خواص زیادش برای سلامتی شناخته شده است. ازاین گیاه، عرق آن را گرفته که به آن عرق کاسنی می‌گویند. شما این نوع نوشیدنی گیاهی را می‌توانید از عطاری‌ها خریداری کنید. عرق کاسنی دارای ویتامین زیاد و ترکیبات معدنی است که می‌تواند برای بدن و سلامتی شما مفید باشد.

    خواص عرق کاسنی

    عرق کاسنی یکی از پرکاربردترین عرقیات گیاهی در طب سنتی است که به دلیل خواص متعددش برای سلامتی مورد توجه قرارمی‌گیرد. در ادامه مهم‌ترین خواص عرق کاسنی را نام می‌بریم:

    تقویت سیستم ایمنی بدن

    وجود آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌ها در عرق کاسنی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و مقاومت در برابر بیماری‌ها را افزایش می‌دهد. همچنین عرق کاسنی باعث ازبین بردن باکتری‌ها می‌شود.

    پاکسازی و تقویت کبد

    عرق کاسنی یکی از بهترین گیاهان برای پاکسازی کبد و سم‌زدایی بدن است. این عرق به دفع سموم از کبد کمک کرده و در پیشگیری از بیماری‌های کبدی مانند کبد چرب موثر است. با بهبود عملکرد کبد که یکی از اعضای مهم در تولید هورمون‌های بدن است، ارتباط عرق کاسنی و قاعدگی درزنان اثبات می‌شود. عرق کاسنی به تنظیم هورمون‌ها کمک می‌کند و باعث تنظیم سیکل عادت ماهانه در خانم‌ها می‌شود.

    تقویت سیستم گوارش

    عرق کاسنی با بهبود ترشح صفرا و تنظیم عملکرد معده و روده به هضم بهتر غذا کمک می‌کند. همچنین مصرف این نوع عرق از مشکلاتی مانند یبوست، نفخ و سوء‌هاضمه جلوگیری می‌کند. اگر مشکل گوارشی دارید شما می‌‌توانید با مصرف عرق کاسنی آن را درمان کنید.

    کاهش حرارت بدن

    عرق کاسنی به عنوان یک ماده طبیعی برای کاهش حرارت بدن و خنک کردن آن شناخته می‌شود و در فصول گرم سال برای پیشگیری از گرمازدگی بسیار مفید است. اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که در تابستان با خوردن گرمی دچار کهیر می‌شوید، می‌توانید از عرق کاسنی برای درمان آن استفاده کنید.

    بهبود سلامت پوست

    عرق کاسنی در بهبود مشکلات پوستی مانند جوش، آکنه، اگزما و التهابات پوستی موثر است. خواص خنک کنندگی و پاکسازی این عرق باعث شادابی و شفافیت پوست می‌شود.

    تنظیم قند خون

    اگر شما دچار دیابت هستید می‌توانید از عرق کاسنی به عنوان کاهش دهنده دیابت استفاده کنید. اما به یاد داشته باشید با پزشک خود مشورت کنید و همچنین از آن زیاد  استفاده نکنید چراکه باعث افت قند خون می‌شود.

    حفظ سلامت قلب و عروق

    عرق کاسنی با کاهش سطح کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب به بهبود سلامت قلب و عروق شما کمک می‌کند. همچنین این نوع عرق با خاصیت ضدالتهابی که دارد در کاهش فشار خون مفید است.

    کاهش استرس

    امروزه بسیاری از افراد دارای استرس و اضطراب زیادی هستند. با توجه به ترکیبات آرام‌بخش موجود در عرق کاسنی به کاهش استرس، اضطراب و بهبود کیفیت خواب کمک می‌کند.

    تقویت عملکرد کلیه‌ها

    این عرق به بهبود عملکرد کلیه‌ها، دفع سنگ کلیه و جلوگیری از عفونت‌های ادراری کمک می‌کند. اگرشما کلیه‌های شما سنگ ساز هستند و شما دارای سنگ کلیه هستید با مصرف این نوع عرق می‌توانید آن را کاهش دهید.

    مضرات عرق کاسنی

    عرق کاسنی همان‌طور که دارای خواص زیادی است دارای مضرات هم می‌باشد که باید درست و به اندازه مصرف گردد. در ادامه به بررسی مضرات آن می‌پردازیم.

    • کاهش فشار خون: مصرف بیش از حد عرق کاسنی می‌تواند باعث کاهش فشار خون شود. اگر شما فشارخون پایین دارید مصرف عرق کاسنی باعث افت فشار و باعث سرگیجه و ضعف شود.
    • مشکلات گوارشی: مصرف زیاد عرق کاسنی منجر به بروز مشکلات گوارشی مانند نفخ، اسهال و دل درد شود.
    • تداخل با داروها: ممکن است با مصرف عرق کاسنی با بعضی از داروها تداخل پیدا کند و وضعیت شما را بدتر کند.
    • تداخل با بارداری و شیردهی: اگر شما باردارهستید بهتراست بدون تجویز پزشک به صورت خودسر از آن استفاده نکنید. زیرا ترکیبات موجود در عرق کاسنی ممکن است بر سلامت جنین تاثیرگذار باشد.
    • ایجاد واکنش‌های آلرژیک: بعضی از افراد ممکن است به عرق کاسنی حساسیت داشته باشند. پس به این نکته توجه کنید.
    • ایجادتعادل هورمونی مناسب: مصرف زیاد عرق کاسنی ممکن است بر روی هورمون‌ها اثر بگذارد.
    • افزایش خطر خونریزی

    عرق کاسنی برای لاغری

    اگر شما از آن دسته از افرادی که دارای اضافه وزن هستید و از آن رنج می‌برید می‌توانید با مصرف عرق کاسنی وزن خود را کاهش دهید. عرق کاسنی با طبع خنک و سرشاراز فیبر، اشتها را به شدت کم می‌کند. بهتر است این عرق را با آب مصرف کنید. بهترین زمان مصرف برای عرق کاسنی برای لاغری قبل از وعده صبحانه است. با مرور زمان شما شاهد کاهش وزن خود هستید. اما به این نکته توجه کنید که نباید به صورت افراطی مصرف شود.

    تاثیر عرق کاسنی بر اضطراب

    همان‌طور که در مطالب بالا گفته شد عرق کاسنی می‌تواند باعث کاهش استرس و اضطراب شود. به این نکته توجه کنید که زیاده‌روی در مصرف عرق کاسنی باعث ایجاد مشکلات در سلامت بدن می‌شود.

    کلام آخر

    عرق کاسنی یک داروی گیاهی است که با وجود خواص زیاد، دارای مضراتی هم می‌باشد. اما با مصرف درست و به اندازه آن می‌توانید بهترین نتیجه را بگیرید. همانطور که یکی از خواص سرکه سیب کاهش وزن و اشتها است عرق کاسنی هم با خواصی که دارد می‌تواند درکاهش وزن به شما کمک‌ کند. اگر شما به صورت حضوری امکان رفتن به طب سنتی را ندارید می‌توانید به صورت ویزیت آنلاین با دکتر طب سنتی صحبت کنید و درمورد مشکلات خود با آن صحبت کنید تا بتوانید مشکلات خود را رفع کنید.

     

    دکتر های مرتبط با این مطالب

    دکتر سید احمد موسوی نژاد دکترای حرفه ای گرایش طب سنتی

    مشهد

    4.5 (90 نظر)

    دریافت مشاوره

    دکتر مهسا حکمت دکترای حرفه ای گرایش طب سنتی

    تهران

    4.7 (78 نظر)

    دریافت مشاوره
    چطور مشاوره آنلاین بگیریم؟
    انتخاب پزشک و متخصص پزشک و یا تخصص مورد نظر خود را انتخاب کنید. ۱
    انتخاب نوع ویزیت بر اساس نوع ویزیت ارائه شده از سمت پزشک که شامل “ویزیت متنی” و “ویزیت تلفنی” انتخاب کنید. ۲
    پاسخ به سوالات به سوال های ارسال شده در صفحه چت پاسخ دهید. ۳
    پرداخت مشاوره ویزیت خود را از بین روش های پرداخت “آنلاین” یا “کارت به کارت” یا “ارزی” پرداخت کنید. ۴
    پاسخ پزشک به شما بر اساس نوع ویزیت انتخاب شده، پزشک به شما پاسخ می دهد یا با شما تماس می گیرد. ۵
    نظرات
    نظر شما
    نظر خود را در این قسمت وارد کنید...
    نظر شما
    نظر/سوال خود را وارد نمایید:
    نام و نام‌خانوادگی
    شماره موبایل
    کد تصویر