کرم کلیندامایسین واژینال 2 درصد
کرم کلیندامایسین با اثر ضدباکتریایی، درمان مؤثری برای عفونتهای واژینال و پوستی بوده و به بهبودی سریعتر کمک میکند. کلیندامایسین نوعی داروی آنتی باکتریال محسوب می شود و این کرم با جلوگیری کردن از تکثیر سریع باکتری ها موجب می شود تا نوعی آنتی بیوتیک باکتریواستاتیک محسوب گردد. جالب است بدانید که کلیندامایسین برای عفونت های باکتریایی مفید واقع می شود و تاثیری در عفونت های ویروسی مثل سرماخوردگی و انواع آنفولانزاها ندارد.
از این دارو در موارد استفاده می شود که بدن انسان دچار عفونت های شدید میکروبی گردد. البته این عفونت ها می تواند انواع مختلفی داشته باشند که می توان به زخم های عفونی، زخم هایی که طی جراحی ها به وجود آمده امد، عفونت های واژینالی و یا حتی گزش هایی که از سوی حیوانات و یا انسان رخ داده است اشاره کرد.
در زمان استفاده از کلیندامایسین باید به نکته زیر توجه زیادی شود:
- هنگام مصرف این دارو در موارد بسیار نادر فرد ممکن است دچار اسهال خفیف شود ولی زمانی که این اسهال شدیدتر شد و یا در اسهال خود خون مشاهده کردید باید هرچه زودتر مصرف این دارو را قطع کرده و به پزشک متخصص مراجعه نمایید زیرا اسهال خونی شدید ممکن است شما را دچار بیماری دیگری کند که از عفونت نیز بدتر باید.
مکانیسم اثر داروی کلیندامایسین Clindamycin
مکانیسم اثر گذاری کلیندامایسین به گونه ای است که با جلوگیری از سنتز باکتری ها از پروتئین ها به عنوان یک آنتی بیوتیک عمل می کند.
فارماکوکینتیک داروی کلیندامایسین Clindamycin
راحت ترین راه جذب داروی کلیندامایسین از طریق دستگاه گوارش می باشد که غذا بر روی آن اثری ندارد. این دارو به صورت گسترده در تمام مایعات بدن پخش می شود و غلظت این دارو بعد از یک ساعت به بیشترین حد خود می رسد و در ادرار و مفاصل و صفرا بیشتر یافت می شود.
عمر مفید این دارو در بدن ۲ الی ۳ ساعت می باشد که در برخی افراد که مشکلات کلیوی دارند این دفع با تاخیر انجام می شود و مقدار کمی از این دارو نیز با مدفوع دفع می گردد
موارد مصرف
کلیندامایسین یکی از داروهای آنتی بیوتیکی موثر در درمان عفونتهای باکتریایی است. این دارو با مهار تکثیر باکتریها به عنوان یک آنتیبیوتیک باکتریواستاتیک عمل میکند و در مواردی مانند عفونتهای شدید میکروبی و زخمهای عفونی تجویز میشود. با این حال، تأثیری بر عفونتهای ویروسی ندارد. با ویزیت آنلاین با متخصص پوست و مو میتوانید از میزان مصرف آن مطلع شوید.
- از این دارو برای بهبود یافتن بیماری های عفونی مانند عفونت های استافیلوکوکی استخوان، مفصل ها و پریتونیت استفاده می گردد.
موارد منع مصرف
- زمانی که فردی دچار بیماری اسهال می باشد به هیچ وجه نباید از کلیندامایسین استفاده کند.
مقدار مصرف
دوره درمان با این کرم واژینال معمولاً بین ۳ تا ۷ روز متوالی است. پیش از استفاده، لازم است که ناحیه مورد نظر را با صابون ملایم و آب شستشو دهید و به خوبی خشک کنید. همچنین، کرم کلیندامایسین فقط باید به طور موضعی در داخل واژن استفاده شود. بهتر آن است که این کرم طبق دستور پزشک مصرف شود.
عوارض جانبی
مصرف کلیندامایسین ممکن است به اسهال منجر شود و در این صورت، فرد باید بلافاصله استفاده از آن را متوقف کند. علاوهبر این، برخی بیماران ممکن است علائمی مانند:
دل درد
حالت تهوع
استفراغ را تجربه کنند.
در موارد نادر، کاهش پلاکتهای خون نیز ممکن است رخ دهد. این عوارض جانبی تأکید میکنند که بیماران باید در حین مصرف این دارو، به نشانههای بدنی خود توجه کرده و در صورت بروز مشکلات جدی به پزشک مراجعه کنند.
تداخل دارویی
مصرف همزمان داروی کلیندامایسین با آزیترومایسین و کلرامفنیکل ممنوع است، زیرا باعث تداخل دارویی میشود. همچنین، در صورت مصرف این دارو همراه با داروهای شلکننده عضلانی، تأثیرات هر دو دارو افزایش یافته و ممکن است خطرناک باشد.
هشدارها
در زمان مصرف کلیندامایسین با بروز اسهال حتما باید مصرف دارو قطع شود و در افرادی که دارای نارسایی های کلیه ای و کبد هستند باید بسیار محتاط باشند.
- زمانی که از این دارو برای مصرف کودکان استفاده می شود و دوره درمان طولانی است باید چگونگی کارکرد کبد و کلیه زیر نظر گرفته شود.
توصیه های دارویی
- زمانی که از کپسول این دارو استفاده می کنید برای اینکه مری تحریک نشود بهتر است که در کنار غذا این کپسول ها را مصرف کنید.
- در صورتی که فردی به بیماری اسهال مبتلا باشد، مصرف کلیندامایسین به شدت ممنوع است. این دارو میتواند عوارض جانبی ناشی از اسهال را تشدید کرده و وضعیت بیمار را وخیمتر کند. همچنین، اگر اسهال ناشی از عفونتهای باکتریایی باشد، درمان باید تحت نظر پزشک انجام شود تا از عوارض جدیتر مانند کمآبی بدن جلوگیری گردد.
اشکال دارویی
کلیندامایسین در چهار شکل دارویی مختلف ارائه میشود:
- تزریقی: کلیندامایسین فسفات ۶ میلیگرم در میلیلیتر.
- داخل واژینالی: شامل کرم کلئوسین ۲%، فوم ایووسیلین ۱% و ساپوزیتوری کلئوسین ۱۰۰ میلیگرم.
- خوراکی: کپسولهای کلیندامایسین در دوزهای ۷۵ میلیگرم، ۱۵۰ میلیگرم و ۳۰۰ میلیگرم.
- موضعی: شامل ژل کلینداژل ۱%، لوسیون کلئوسین T با غلظت ۱۰ میلیگرم در میلیلیتر و محلول کلیندامایسین فسفات ۱%.
- این تنوع اشکال دارویی به انتخاب مناسبترین گزینه بر اساس نوع عفونت کمک میکند.