رزیدنت بیماری های پوست (درماتولوژی)
لوسیون بتامتازون
بتامتازون یک استروئید است و از آزاد شدن برخی مواد در بدن که سبب بروز التهاب میشوند جلوگیری میکند. لوسیون بتامتازون (برای پوست) جهت درمان التهاب و خارشهایی که در اثر بیماریهایی مانند اگزما، پسوریازیس (صدفک) و واکنشهای آلرژیک ایجاد میشوند مورد استفاده قرار میگیرد.
مکانیسم اثر بتامتازون
ایـن دارو بـا عبـور از غـشاء سـلولی بـه گیرندههای اختصاصی خود در سیتوپلاسم متصل شـده و کمپکس دارو – گیرنده وارد هسته سلول مـیشـود . ایـن کمپلکس با اتصال بـه نـواحی خاصـی از DNA، موجـب تحریـک رونـد رونویـسی mRNA و بـدنبال آن سـاخت آنزیمهای مهاری میگردد که گمان میرود مسئول ایجاد اثرات مهاری ضدالتهابی میباشند.
نحوه استفاده از لوسیون بتامتازون
این لوسیون فقط برای استعمال خارجی است و از استفاده آن برای نواحی حساس بدن مانند صورت، کشاله ران و زیر بغل خودداری کنید مگر اینکه پزشک معالج تجویز کرده باشد.
قبل از استفاده از لوسیون بتامتازون از تمیزی دستها و خشک بودن آنها مطمئن شوید. ناحیه آسیب دیده باید کاملا خشک و تمیز باشد. معمولا پزشک با توجه به شدت ضایعه یک تا سه بار استعمال لوسیون بتامتازون را تجویز میکند. شما میتوانید لایه نازکی از لوسیون را روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید و سپس آن را به آرامی مالش دهید. از پانسمان کردن و بستن ناحیه آسیب دیده خودداری کنید.
اگر از لوسیون برای ناحیه پوشک کودک استفاده می کنید باید حتما از پوشک های گشاد و شلوارهای نخی استفاده کنید.
بعد از مصرف دارو دستها را بشویید البته اگر محل آسیب دیده خود دستها نباشد. از زدن لوسیون بتامتازون به نزدیکی چشمها و داخل چشم خودداری کنید چون باعث ابتلا به گلوکوم میشود.
لوسیون بتامتازون یکی از مؤثرترین درمانهای موضعی برای التهابات پوستی است. این لوسیون به کاهش علائم بیماریهای پوستی از قبیل پسوریازیس و اگزما کمک میکند. در صورت مصرف کوتاه مدت عوارض چندانی ندارد اما اگر به صورت طولانی مدت و برای ناحیه وسیع استفاده شود با عوارض رایجی از قبیل قرمزی و خارش، عفونت پوستی، التهاب و … همراه خواهد شد.
موارد مصرف
- لوسیون بتامتازون برای درمان علامتی اختلالات آلرژیک و یا التهابی شدید پوست نظیر اگزما که به سایر کورتیکواستروئیدهای ضعیفتر پاسخ نمـیدهنـد، انوع درماتیت، نیش حشرات و پسوریازیس به کار میرود.
موارد منع مصرف
در موارد زیر قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت کنید:
- هرگونه حساسیت و آلرژی نسبت به بتامتازون
- دیابت
- عفونت پوستی
-بارداری
- شیردهی
- کودکان زیر 13 سال
مقدار مصرف
مقدار مصرف هر دارو را پزشک تعیین میکند، ولی مقدار و روش مصرف معمولی این دارو به شرح زیر است:
- مقدار کافی از لوسیون را به آرامی روی موضع یک یا دو بار در روز، ماساژ دهید.
عوارض جانبی
از عوارض شایع استفاده نادرست و بیش از حد از لوسیون بتامتازون، عفونتهای پوستی است. این دارو به صورت موضعی استفاده میشود و در صورت بلع ممکن است فرد دچار مشکلات جدی از قبیل بیهوشی یا مشکل تنفسی شود. این لوسیون برای بیماری فعلی شما تجویز می شود بنابراین از اشتراک گذاشتن آن با دیگران خودداری کنید.
اگر در مقدار و نحوه مصرف هشدارها جدی گرفته نشود پوست دچار برافروختگی و قرمزی پوست، تحریک پوست، نازک شدن پوست و کبودی آسان، بثورات شدید، علائم عفونت مانند تب و لرز و سرفه، برجستگیهای سفید یا قرمز روی پوست و … میشود.
لطفا دقت کنید
قبل از مصرف این دارو در موارد زیر با پزشک خود مشورت نمائید:
- در صورت حساسیت قبلی در مصرف بتامتازون و یا سایر کورتیکوستروئیدها و یا موارد دیگر از قبیل حساسیت به مواد محافظ ، رنگها و مواد غذائی.
- در صورت بارداری و یا شیردهی.
- در اطفال و سالمندان.
- در صورت وجود بیماریهای دیگر از قبیل عفونت در محل مصرف، آتروفی پوست، کاتاراکت، گلوکوما، دیابت شیرین، هرپس و سل.
نوع و دوز مصرفی دارو با توجه به شرایط شما تجویز میشود. به هیچ عنوان بدون مشورت با پزشک اقدام به مصرف دارو نکنید.
کپسول بیوتین
موارد مصرف
ضد آفتاب "Cleanance Avene"
موارد مصرف
پماد کلوتریمازول
موارد مصرف
پودر رویش مو
موارد مصرف
پماد ترتینوئین
موارد مصرف
شامپو سلنیوم سولفاید ۲/۵درصد
موارد مصرف
کرم کلوتریمازول
موارد مصرف
رزیدنت بیماری های پوست (درماتولوژی)
سلام زهرای عزیز.خیر.درمان جوش به نوع جوشها بستگی داره.ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید و عکس برای پزشک ارسال کنید تا داروی مناسب براتون تجویز کنند.
از متخصصان بیماری های پوست (درماتولوژی) مشاوره آنلاین و ویزیت آنلاین متنی دریافت کنید.
من موهای پا را با دستگاه وان بلید شیو کردم پس از دو روز،دونه های قرمز به همراه خارش ایجاد شد پماد بتامتازون میتونه موثر باشه؟
یا داروی دیگری معرفی بفرمایید سپاس
سلام امیر عزیز.ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید و از ضایعات عکس بفرستید.
سلام مرتضی عزیز.بله موثره. البته بستگی به عارضه، ممکنه نیاز به داروهای دیگه و شامپوهای درمانی هم داشته باشید.
قسمتهایی از پوست سر، که قرمزی دارند از لوسیون بزنید و ماساژ بدید.پیشنهاد می کنم برای درمان کاملتر ویزیت آنلاین با متخصص پوست بگیرید و عکس برای پزشک ارسال کنید.