ویزیت فوری با پزشک آنلاین

مشاوره دارویی

درباره Cap fluconazole 100mg می‌توانید پاسخ سوال دارویی خود را از پزشک دریافت کنید.

Cap fluconazole 100mg

 انواع مختلفی از قارچ ها می توانند روی پوست انسان زندگی کنند.با این وجود، برخی از آنها می‌توانند در سطح بدن رشد و تکثیر یابند و عفونت های پوستی،دهانی و واژینال را ایجاد نمایند.
شایع‌ترین گروه قارچ ها که بیشتر موجب عفونت های پوستی می‌شوند، گروه تینه آ می باشد. نوع دیگر از عفونت قارچی شایع دهانی  و واژینال نیز thrush یا برفک می باشد که از رشد بی‌رویه ی مخمر ها(گروهی از قارچها به نام کاندیدا) ایجاد می‌شود.
ابتلا به عفونتهای قارچی در داخل بدن نیز ممکن است رخ دهد.
 در صورتی که سیستم ایمنی فرد به هر دلیلی ضعیف باشد، ابتلا به عفونتهای داخلی قارچی بیشتر می شود. به طور مثال افرادی که تحت شیمی درمانی قرار می‌گیرند،مصرف کنندگان داروهای تضعیف کننده ی سیستم ایمنی (همچون کورتیکو استروئیدها و داروهای تسکین‌دهنده دردهای روماتیسمی) و مبتلایان به بیماری هایی نظیر ایدز در معرض خطر عفونت های قارچی داخلی جدی‌تری می باشند.
ممکن است فلوکونازول جهت درمان، پیشگیری و کنترل عفونت های قارچی (به طور مثال در افرادی که تحت پیوند مغز استخوان قرار می‌گیرند) برای شما تجویز شود.این دارو با از بین بردن انواعی از مخمر ها و قارچ ها به برطرف کردن عفونت کمک می نماید.

موارد مصرف

فلوکونازول در درمان عفونت های قارچی دهان و حلق، مری، واژن و عفونت های سیستمیک ناشی از کاندیدا البیکنس و در درمان عفونت های قارچی پوست مصرف می شود. این دارو ممکن است به عنوان جایگزین آمفوتریسین در درمان عفونت های کریپتوکوکی نیز مصرف شود. فلوکونازول همچنین برای پیشگیری از عود مننژیت کریپتوکوکی در بیماران مبتلابه ایدز و پیشگیری از بروز عفونت های قارچی در بیماران تحت درمان با پرتو درمانی یا داروهای سیتوکسیک مصرف می شود .

مقدار مصرف

-کپسول فلوکونازول با دوره‌ای مصرفی متفاوتی (کپسول۵۰،١٠٠، ۱۵۰ و ۲۰۰ میلی گرم)موجود می باشد.لذا حتماً پیش از تحویل گرفتن دارو، اطمینان حاصل کنید که دقیقاً دوز تجویز شده توسط پزشک را دریافت نموده اید.پزشک بر اساس نوع عفونت قارچی و شرایط شما دوز مناسب را تجویز می نماید.
-دارو را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف نمایید. فلوکونازول را در هر زمانی از روز می توانید مصرف کنید (قبل یا پس از غذا).کپسول را به صورت کامل همراه یک لیوان آب ببلعید.
- برخی عفونت‌ها نظیر عفونت واژینال خفیف می تواند با مصرف یک نوبت کپسول ۱۵۰ میلی گرم درمان شود.درحالیکه سایر عفونت‌ها نیاز به دوره های درمانی متفاوتی دارند که ممکن است هفته ها و ماهها به طول بیانجامد.پس چنانچه این دارو برای یک دوره درمانی برای شما تجویز گردیده است، مصرف دارو را تا زمانی که پزشک تعیین نموده است، تا پایان دوره ادامه دهید.
-کپسول فلوکونازول معمولاً یک بار در روز تجویز می گردد چنانچه یک نوبت مصرف دارو را فراموش نمودید، به محض یادآوری آن را مصرف نمایید. چنانچه مصرف دارو را یک روز کامل فراموش کردید، نوبت فراموش شده را مصرف ننموده و نوبت های بعدی را طبق روال سابق مصرف نمایید. از دو برابر نمودن مقدار مصرف در یک نوبت خودداری نمایید.

عوارض جانبی

-در صورت احساس تهوع، استفراغ، معده درد یا اسهال، دارو را همراه یک وعده غذای سبک مصرف نمایید و مایعات به مقدار کافی مصرف کنید.
-سردرد می‌تواند از عوارض مصرف این دارو باشد که با مصرف مایعات و آب به مقدار کافی می توانید از شدت آن بکاهید. در صورت نیاز می توانید با داروساز جهت تهیه ی داروی ضد درد مناسب مشورت نمایید.
- چنانچه سردرد شدید و ادامه دار شد، به پزشک مراجعه کنید.
-در صورت بروز لکه های قرمز پوستی به پزشک اطلاع دهید.

دقت کنید

- در صورت بارداری یا شیردهی حتماً پزشکی را در جریان قرار دهید.
-در صورت ابتلا یا سابقه ی ابتلا به اختلالات قلبی و ضربان قلب نامنظم، پزشک را در جریان قرار دهید.
-ابتلا به هرگونه نارسایی کبدی،کلیوی و بیماری خونی ارثی پورفیری را به پزشک اطلاع دهید .
-لیست کاملی از کلیه ی داروهای نسخه ای و بدون نسخه،مکمل ها و فرآورده های گیاهی مصرفی خود تهیه نمایید و در اختیار پزشک و داروساز قرار دهید. زیرا مصرف فلوکونازول با برخی داروها تداخل دارد.
-سابقه ی حساسیت به این دارو یا سایر داروها را به پزشک اطلاع دهید.

نکات قابل توصیه

-در مدت درمان با این دارو تحت نظر پزشک باشید تا وضعیت بهبودی شما مورد ارزیابی قرار گیرد.
-چنانچه دوره درمان با فلوکونازول طولانی بود (بیش از یک ماه)، پیش از شروع مصرف و سپس به صورت منظم و دوره ای در مدت درمان انجام
آزمایشات لازم جهت بررسی عملکرد کلیه ها و کبد الزامی است .
-پیش از خرید هر گونه دارو از داروخانه حتماً دارو ساز را در جریان مصرف فلوکونازول قرار دهید.
-چنانچه علائم عفونت پس از مدتی مصرف دارو بهبود نیافت مجدداً به پزشک مراجعه کنید. ممکن است عفونت شما از نوع پیچیده تر باشد که نیاز به درمان متفاوت داشته باشد.
-شیردهی در مدت درمان با این دارو توصیه نمی شود.
- دوره درمان را طبق نظر پزشک کامل نمایید و در صورت احساس بهبودی از رها نمودن درمان خودداری کنید.این کار می‌تواند موجب مقاوم تر شدن عفونت و عود مجدد آن گردد.
- این دارو می تواند اثر داروهای کاهنده ی قند خون مانند گلی بنکلامید، گلیبوراید و... را افزایش دهد. لذا چنانچه مصرف کننده این داروها هستید،بیشتر از قبل به علائم افت قند خون توجه نمایید (تپش قلب، بیقراری، لرزش و عرق سرد می تواند از علائم افت قند خون باشد.) و اقدامات لازم را انجام دهید.
- مصرف همزمان فلوکونازول با داروی سیزاپراید به دلیل احتمال ایجاد ضربان قلب نامنظم که می‌تواند خطرناک باشد، ممنوع است.
-مصرف فلوکونازول می‌تواند موجب برخی تغییرات در نتایج آزمایشات خون شود. لذا حتماً پیش از انجام آزمایش پزشک را در جریان مصرف فلوکونازول قرار دهید.

نوع و دوز مصرفی دارو با توجه به شرایط شما تجویز می‌شود. به‌ هیچ‌ عنوان بدون مشورت با پزشک اقدام به مصرف دارو نکنید.
Cap fluconazole 100mg
نظرات
نظر/سوال خود را وارد نمایید:
چطور مشاوره آنلاین بگیرم؟
1 تعیین تخصص

در مرحله اول به صفحه پزشکان سایت ایزو ویزیت مراجعه و با کمک فیلترها نوع تخصص پزشک را مشخص کنید.

2 انتخاب پزشک

در مرحله دوم بعد از بررسی متخصصین فیلتر شده، پزشک موردنظر خود را انتخاب کنید.

3 انتخاب موضوع و نوع ویزیت

در این مرحله وارد پروفایل پزشک شده و نوبت به انتخاب موضوع ویزیت آنلاین رسیده است. بعد از انتخاب موضوع ویزیت، نوع ویزیت (تلفنی، متنی) را تعیین کنید.

4 مکالمه امن با پزشک

در مرحله چهارم بعد از ورود به صفحه چت امن با پزشک به سوالات پاسخ دهید.

5 پرداخت و شروع مشاوره

در مرحله آخر بعد از پاسخ به سوالات، ویزیت را پرداخت کرده و مشاوره آنلاین خود را با پزشک شروع کنید.

لیلاصمدی
کاربر مهمان 1402/08/07

سلام وقت بخیر دیشب من این قرص فلوکونازل۱۰۰وکه دکترتجویزکرده بودواستفاده کردم شب لرزوعرق سردداشتم الان عوارصش نوشته اگه قندخونتون پایین باشه این علائم وداریددرسته دکترواسم چکاپ نوشته امروزانجام دادم نشون میده اگه قندخونم پایین باشه من خیلی به شیرینی جات علاقه دارم چون زیادمیخورم همیشه فکرمیکردم بالامیره چون توخونوادمون دیایتی داریم میخواستم ببینم چه طوریه ممنون

دکترپریسا علیمی @ در پاسخ به لیلاصمدی
دکترای حرفه ای پزشک عمومی 1402/08/07

سلام به طورکامل خیر،باید درلحظه ای که دچارعلایم فوق میشوید قند روبا دستگاه گلوکومتر چک کنید