قرص متیمازول
قرص متیمازول نوعی قرص هورمونی است که در بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید مصرف میشود تا عملکرد این غده را در آنها کاهش دهد. داروی متی مازول با متوقف کردن ترشح بیش از حد هورمون تیروئید توسط غدهی تیروئید کار میکند.
غده تیروئید مسئولیتهای بسیار مهمی در بدن ما داشته و با ترشح هورمونهای تیروئیدی (T3 و T4) تنظیم کننده اصلی متابولیسم در بدن ماست. بسته به این که چه مشکلی در ترشح این هورمونها اتفاق افتاده باشد، اعضای مختلفی در بدن تحت تاثیر قرار گرفته یا بیمار، علائم گستردهای از چاقی و لاغری ناگهانی، تغییر در خلق و خو، مشکلات گوارشی، تغییر در ضربان قلب و تعداد تنفس و … را نشان خواهد داد.
زمانی که سلولهای غده تیروئید فعالیت بیش از حدی از خود نشان دهند، بیمار مبتلا به پرکاری تیروئید خواهد شد که با توجه به علتهای مختلف ایجاد کننده آن، درمان هم متفاوت است. گاهی اوقات بیماریهای خود ایمنیای مثل گریوز، که در آن بدن آنتیبادیهایی تولید میکند و باعث تشدید فعالیت تیروئید میشود، عامل اصلی بیماری است. در چنین موردی علاوه بر درمان پرکاری تیروئید باید اختلال زمینهای سیستم ایمنی هم درمان شود.
جهت دریافت مشاوره پیرامون اختلالات غده تیروئید از سرویس تیروئید در سایت ایزو ویزیت استفاده کنید.
برای ساخت هورمونهای تیروئیدی غده تیروئید، ید موجود در غذا و اسید آمینهای به نام تیروزین را که از تجزیه پروتئینها بدست می آید، با هم ترکیب میکند. داروی متی مازول با خاصیت آنتی تیروئیدی که دارد مانع از اتصال این دو عنصر حیاتی برای ساخت هورمون به هم شده و در نتیجه از سطح این هورمونها در خون میکاهد. اما این دارو ممکن است به تنهایی نتواند سطح این هورمونها را به حد نرمال رسانده یا علائم را کاملا برطرف کند؛ در نتیجه پزشک مجبور به تجویز داروهای مکمل میشود.
پیشنهاد مطالعه مقاله:
موارد مصرف
درمان تیروئید پرکار
موارد منع مصرف
- مصرف متی مازول در سه ماه اول بارداری توصیه نمیشود.
- در صورت داشتن سابقه ابتلا به اختلالات خونی مانند آگرانولوسیتوز و ترومبوسیتوپنی و بیماری کبد
مقدار مصرف
قرص متی مازول را به صورت خوراکی، طبق دستور پزشک، معمولا سه بار در روز و هر هشت ساعت یک بار، همراه غذا یا بدون غذا مصرف کنید.
عوارض جانبی
از عوارض جانبی این دارو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ناراحتی معده
- حالت تهوع و استفراغ
- جوش و خارش خفیف
- تنگی نفس
- سرفه خونی
- مشکلات کبدی و کلیوی
- بیماریهای خونی در موارد نادر
- گلو درد و تب
- به آسانی کبود شدن و خونریزی کردن
- خستگی غیر عادی
در صورتی که هر کدام از این علائم ادامه پیدا کرد یا وخیمتر شد به پزشک خود اطلاع دهید.
تداخلات دارویی
بعضی از محصولاتی که ممکن است با داروی متی مازول تداخل داشته باشند عبارتاند از:
- رقیقکنندههای خون مانند وارفارین
- دیگوکسین
لطفا دقت کنید
- در شش ماه آخر بارداری، داروی متی مازول، فقط در صورت ضرورت مصرف شود.
- در مورد مصرف داروی متی مازول در دوران شیردهی با پزشک مشورت کنید.
- تستهای آزمایشگاهی یا آزمایشهای پزشکی مانند شمارش کامل خون، آزمایشهای عملکرد کبد، تیروئید و زمان پروترومبین باید به صورت دورهای انجام گیرد تا مانع از پیشرفت عوارض جانبی این دارو شود.