مشاوره آنلاین صرع و تشنج

در این صفحه لیست پزشکانی که مشاوره آنلاین صرع و تشنج در سایت ایزوویزیت ارائه می دهند، مشاهده می کنید.

فیلترها x



  • انتخاب سریع
no result پزشکی یافت نشد! برای رسیدن به نتایج بهتر، فیلترهای جستجو را تغییر دهید.

دکتر عاطفه سپهری راد

متخصص مغز و اعصاب (نورولوژی)

تهران

خدمات:

مغز و اعصاب (نورولوژی), کمر ...

5 ( 6 نظر )

تجربه
6 سال
پوشش بیمه
دارد

خدمات:

مغز و اعصاب (نورولوژی), کمر ...

دکتر بابک عبدالکریمی

فوق تخصص خون و سرطان

تهران

خدمات:

ژنتیک, آلرژی و حساسیت

5

تجربه
22 سال
پوشش بیمه
دارد

خدمات:

ژنتیک, آلرژی و حساسیت

سحر عابدی

متخصص مغز و اعصاب (نورولوژی)

اسفراین

خدمات:

مغز و اعصاب (نورولوژی), مشاو ...

4.9 ( 28 نظر )

تجربه
9 سال
پوشش بیمه
دارد

خدمات:

مغز و اعصاب (نورولوژی), مشاو ...

دکتر محمد جواد خادم

رزیدنت مغز و اعصاب (نورولوژی)

تهران

خدمات:

مغز و اعصاب (نورولوژی), مشاو ...

5 ( 9 نظر )

تجربه
5 سال
پوشش بیمه
دارد

خدمات:

مغز و اعصاب (نورولوژی), مشاو ...

دکتر حامد آذر

متخصص مغز و اعصاب (نورولوژی)

تهران

خدمات:

مغز و اعصاب (نورولوژی), کمر ...

4.8 ( 103 نظر )

تجربه
7 سال
پوشش بیمه
دارد

خدمات:

مغز و اعصاب (نورولوژی), کمر ...

دکتر مریم سادات شیخ الاسلام نوری

متخصص مغز و اعصاب (نورولوژی)

تهران

خدمات:

مغز و اعصاب (نورولوژی), مشاو ...

5 ( 23 نظر )

تجربه
11 سال
پوشش بیمه
ندارد

خدمات:

مغز و اعصاب (نورولوژی), مشاو ...

مشاوره آنلاین صرع و تشنج

صرع و تشنج

صرع و تشنج دو رخداد کاملا متفاوت هستند. صرع یک نوع بیماریست که یکی از علائم آن تشنج است اما تشنج یک حمله و حالتی است که به فرد دست می‌دهد و هر فردی که دچار تشنج می‌شود لزوما صرع ندارد. اگر برای تشنج ایحاد شده علت خاصی وجود داشته باشد که تشخیص داده شده است حالت ایجاد شده تشنج نام دارد ولی اگر فرد بدون علت خاصی و به صورت تکرار شونده دچار حمله شود نام آن صرع است.

صرع و تشنج

تشنج چیست؟

 سیستم مغز و اعصاب از سلول‌های عصبی تشکیل شده است. این سلول‌ها دارای ارتباطات بسیار قوی با یکدیگر هستند که باعث انتقال پیام‌های عصبی از تمامی نقاط بدن به مغز و بردن پاسخ‌های مناسب از مغز به تمامی نقاط بدن می‌شوند. تمامی این فرآیندها، با کمک انتقال‌دهنده‌های عصبی و الکترولیت‌هایی مانند سدیم و کلسیم صورت می‌گیرد. در‌ واقع، این فرایندها نوعی فعالیت الکتریکی ایجاد می‌کنند. زمانی‌ که فعالیت الکتریکی مغز بیش از اندازه می‌شود، تشنج رخ می‌دهد.

تشنج چگونه رخ می‌دهد

علل ایجاد تشنج

تشنج به علت‌های مختلفی انجام می‌شود که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تب بالا
  • تومور مغزی
  • عفونت مغزی نخاعی
  • کمبود شدید کلسیم
  • کم خونی
  • سکته مغزی
  • آلزایمر
  • کمبود شدید ویتامین B6
  • ضربه به سر
  • بیماری مولتیپل اسکلروزیز
  • مصرف زیاد الکل
  • مصرف مخدرهایی مانند کوکائین

بیماری صرع چیست؟

بیماری صرع، یک بیماری عصبی به شمار می‌آید. این بیماری، به دلیل بروز اختلال در سیستم عصبی مرکزی ایجاد می‌شود و این اختلال سبب مختل شدن فعالیت سلول‌های عصبی مغز می‌شود، درنتیجه فرد تشنج می‌کند. هنگام تشنج ممکن است، فرد هوشیاری خود را از دست بدهد یا احساسات و علائم غیرطبیعی دیگری در فرد ایجاد شود. بیماری صرع دارای انواع مختلفی است که شامل موارد زیر می‌باشد:

ویزیت آنلاین صرع و تشنج

  • صرع سلام

معمولا در نوزادان و پس از تولد ایجاد می‌شود و نوزادانی که بین ۱ تا ۶ ماه هستند، به آن مبتلا می‌شوند. این صرع نشانه واضحی مانند تشنج ندارد؛ علائم این بیماری از خم شدن گردن و سر به‌صورت غیرعادی است به‌نحوی‌که بدن نوزاد مشابه حالت تعظیم کردن یا سلام دادن مشخص می‌شود. با افزایش سن، فرکانس حملات بیماری صرع سلام کنترل می‌شود و این امکان وجود دارد که کودک تا سن ۴ تا ۵ سالگی درمان شود.

  • صرع کوچک

صرع کوچک اغلب در کودکان بین ۶ تا ۱۴ سال ایجاد می‌شود در صرع کوچک یا پتی مال کودک دچار وقفه‌های کوتاه‌مدت می‌شوند؛ این وقفه‌ها بسیار کوتاه و در حد چند ثانیه هستند؛ به همین دلیل، اغلب والدین متوجه آن نمی‌شوند تا زمانی که بیماری پیشرفته‌تر شود. صرع کوچک در دختران شایع‌تر از پسران است.

  • صرع لنوکس

صرع لنوکس یک نوع از صرع است که در سنین 1 تا 10 سالگی در کودکان ایجاد می‌شود و شیوع آن در پسران بیشتر از دختران است. 

  • صرع آتونیک

صرع آتونیک یکی دیگر از انواع شایع بیماری صرع است که در اغلب افراد با غش اشتباه گرفته می‌شود. صرع آتونیک عمدتاً بین سنین ۶ تا ۷ سالگی رخ می‌دهد. در این نوع از بیماری صرع، فرد ناگهان به سمت جلو خم می‌شود و به زمین می‌افتد اما بلافاصله بلند شده و هیچ نوع علائم دیگری ندارد.

  • صرع بزرگ(صرع تونیک)

این نوع صرع بدون علائم خاصی و به‌طور ناگهانی در فرد ایجاد می‌شود. این بیماری دارای دو مرحله مهم است:

مرحله تونیک: که در آن فرد به‌صورت ناگهانی هوشیاری خود را از دست‌ داده و روی زمین می‌افتد؛ در این حالت، تمام ماهیچه‌های بدن منقبض‌شده و چشم‌ها به عقب و بالا منحرف می‌شوند. این مرحله بین ۲۰ تا ۶۰ ثانیه طول می‌کشد. 

مرحله کلونیک: در این مرحله اندام‌های بدن فرد دچار لرزش شده و به شدت تکان می‌خورند، بزاق در دهان فرد جمع می‌شود و فرد خرخر می‌کند. همچنین در این مرحله، این امکان وجود دارد که زبان بین دندان‌ها گیر کند و آسیب ببیند. این مرحله ۴۰ ثانیه طول می‌کشد و پس از تمام شدن حمله، فرد ممکن است تا یک دقیقه به حالت کما برود و مردمک‌های او پاسخی به نور نداشته باشند.

  • صرع شکمی

صرع شکمی نوعی نادر از بیماری صرع است که در کودکان و بزرگسالان سبب ایجاد حالت تهوع می‌شود. برای درمان صرع شکمی از داروهای ضد تشنج استفاده می‌شود. علت بروز این بیماری دقیقاً مشخص نیست اما محققان اعتقاد دارند امور غیرطبیعی سبب اختلال در سیستم گوارش و تأثیر منفی بر روی آن می‌شوند.

راه‌های درمان صرع:

 برای درمان بیماری صرع از داروهای ضد تشنج استفاده می‌شود، هرچند این داروها بیماری را از بین نمی‌بردند و تنها آن را کنترل می‌کنند. در حال حاضر، روش‌های درمان جدید صرع دارای چند مرحله است؛ در قدم اول از ضد تشنج‌ها استفاده می‌شود، اگر فرد مبتلابه بیماری صرع مقاوم به دارو باشد، پزشک ناچار است برای کاهش عوارض و شدت نگرفتن بیماری از روش‌های جایگزین استفاده کند. برخی از روش‌های جایگزین دارو درمانی برای درمان بیماری صرع عبارت‌اند از:

  • نوروسایکیتری
  • الکترود داخل جمجمه‌ای
  • تست وادا 
  • مانیتورینگ تهاجمی.

چگونه به فرد در حال تشنج کمک کنیم؟

اقداماتی که برای فرد در ح ال تشنج باید صورت گیرد.

  • فرد را به آرامی روی زمین قرار دهیم.
  • فرد را به نحوی قرار دهیم تا راحت تر بتواند نفس بکشد.
  • ابزارهای تیز و برنده را از فرد دور کنیم.
  • یک تکه پارچه نرم زیر سر بیمار قرار دهید.
  • یقه فرد را شل کنیم.
  • اگر تشنج بیش از 5 دقیقه طول بکشد با اورژانس تماس بگیرید.

در این سرویس با پزشک متخصص، ویزیت آنلاین درمان و کنترل صرع و کمک به فردی که به تازگی دچار تشنج شده است؛ دریافت می‌کنید. اگر حملات تشنج و صرع به طور مکرر برای شما اتفاق می‌افتد پزشک در این سرویس به صورت آنلاین داروهایی را برای شما تجویز خواهد کرد که از وقوع مجدد آنها پیشگیری کند.

نظرات
نظر شما
نظر خود را در این قسمت وارد کنید...
نظر شما
نظر/سوال خود را وارد نمایید:
نام و نام‌خانوادگی
شماره موبایل
کد تصویر
علی
علی کاربر عضو | 25 مهر 1402
پدر من سابقه میاستنی گراویس داره و تا به حال دوبار تو خواب تشنج کرده. یه بار اواخر سال پیش و بار دوم مهر ماه همین امسال ...
دقیقا هم هر دو تشنج حوالی یه ساعت اتفاق افتاده.
قبلا که شرایطش حاد بود، باید جراحی میشد و تیموس رو بصورت جراحی باز از بدنش خارج میکردن. خوشبختانه چون حالش رو به بهبود بود، دکترش گفت نیاز به جراحی نیست و فقط دوتا دارو (پیرامیست۶۰ و پردنیزولون ۵ ) براش نوشت .
تشنج اول دقیقا در زمان اوج بیماری و درگیریشون با تیموس صورت گرفته. میخواستم بدونم تشنج دوم نشانه ای از شروع و فعالیت مجدد بیماریشون هست یا اصلا تشنج ربطی به میاستنی گراویس نداره؟
یه جایی هم خوندم نوشته بود علت تشنج در بزرگسالی به خاطر سکته مغزی یا یک توده مغزی هست. یا این موضوع صحت ؟ ممکنه بعدا براشون پیش بیاد ؟
راهنمایی کنید لطفا
خیلی نگرانشون خستم
سوالات متداول

چگونه می‌توان صرع را تشخیص داد؟

پزشک برای تشخیص و درمان صرع در بیمار ابتدا سابقه پزشکی فرد و علائمی را که تجربه کرده، از جمله شرح و جدول زمانی تشنج‌های گذشته را  بررسی می‌کند. آن‌ها همچنین ممکن است آزمایشاتی را برای تعیین نوع صرع و نوع تشنج در فرد درخواست کنند. بر اساس این نتایج، پزشک می‌تواند گزینه های درمانی مانند داروهای ضد تشنج و یا درمان صرع با لورتا نوروفیدبک و… را توصیه کند.

آیا صرع یک بیماری ژنتیکی است؟

 حدود 70-80٪ موارد صرع در نتیجه ژنتیک اتفاق می‌افتد. یک بررسی در سال 2017 بیش از 900 ژن را به صرع مرتبط کرد. با انجام مطالعات بیشتر این تعداد همچنان در حال رشد است. ژن ها ممکن است به طور مستقیم با صرع، با ناهنجاری‌های مغزی که منجر به صرع می‌شوند یا سایر شرایط ژنتیکی که می‌توانند باعث تشنج شوند ، مرتبط باشند.

آیا زنان مبتلا به صرع می‌توانند باردار شوند؟

تا کنون بطور دقیق تاثیر صرع، حملات تشنجی و داروهای ضدصرع بر حاملگی شناخته نشده است. اما اکثر خانم‌های مبتلا به صرع دوران بارداری طبیعی را طی کرده و زایمان بی‌خطری خواهند داشت . در بیش از نیمی از مبتلایان به صرع در دوران بارداری، هیچگونه تغییری در حملات تشنجی پیدا نمی‌شود. حتی گروهی از تعداد حملاتشان کاسته می‌شود، اما در عده‌ای دیگر تشدید حملات مشاهده می‌شود. با اینحال مطالعات نشان می‌دهد که حاملگی تاثیر بسیار ناچیزی بر صرع دارد .

چه علایمی نشان‌دهنده بروز تشنج در کودک است؟

با توجه به نوع تشنج، ممکن‌است کودک دچار اختلال هوشیاری شود یا اطرافیان را نشناسد، به صدا زدن پاسخ ندهد یا بیهوش روی زمین بیفتد. گاهی حرکات غیرارادی در اعضای بدن کودک ظاهر می‌شود که این حرکت‌ها ممکن‌ است قسمتی از بدن یا تمام اعضا را درگیر کند.ممکن ‌است کودک به شدت دست‌و‌پا بزند، روی زمین بیفتد، سر و چشم‌هایش به یک طرف بچرخد یا اینکه فقط یک دست یا یک پای او دچار حرکات تکان‌دهنده شدید شود و این حالت چند ثانیه تا چند دقیقه طول بکشد. معمولا این حمله‌ها کمتر از ۵ دقیقه طول می‌کشد. گاهی کودک در زمان حمله، کنترل ادرار خود را از دست می‌دهد. ممکن است کودک برای چند لحظه به نقطه‌ای خیره شود و در این مدت متوجه اطراف نباشد.
چطور مشاوره آنلاین بگیریم؟
انتخاب پزشک و متخصص پزشک و یا تخصص مورد نظر خود را انتخاب کنید. ۱
انتخاب نوع ویزیت بر اساس نوع ویزیت ارائه شده از سمت پزشک که شامل “ویزیت متنی” و “ویزیت تلفنی” انتخاب کنید. ۲
پاسخ به سوالات به سوال های ارسال شده در صفحه چت پاسخ دهید. ۳
پرداخت مشاوره ویزیت خود را از بین روش های پرداخت “آنلاین” یا “کارت به کارت” یا “ارزی” پرداخت کنید. ۴
پاسخ پزشک به شما بر اساس نوع ویزیت انتخاب شده، پزشک به شما پاسخ می دهد یا با شما تماس می گیرد. ۵