بیماری‌ های مقاربتی STD

تهیه شده زیر نظر : تیم علمی تحقیقاتی ایزوویزیت


9 دقیقه

0 نظر

بروزرسانی 1403/01/18

بیماری‌ های مقاربتی STD | تیم علمی تحقیقاتی ایزوویزیت

    در دنیای امروزه، مفهوم بیماری‌های مقاربتی یا همان STD به‌عنوان یکی از مسائل بهداشت عمومی مورد توجه قرار گرفته است. بیماری های مقاربتی، که از طریق تماس جنسی از فرد به فرد منتقل می‌شوند، می‌توانند عواقب جدی برای سلامتی فرد و جامعه داشته باشند. برقراری روابط جنسی بدون استفاده از وسایل محافظتی، با فرد مبتلا به این بیماری‌ها می‌تواند منجر به انتقال آن‌ها شود. اصطلاح "بیماری مقاربتی" ممکن است به‌جای "عفونت مقاربتی" یا "بیماری آمیزشی" نیز به کار رود. این مفهوم نشان می‌دهد که تنها روش انتقال این بیماری‌ها رابطه جنسی نیست، بلکه با توجه به نوع بیماری، ممکن است از طریق فرآیندهای دیگری نیز منتقل شوند، از جمله استفاده مشترک از سوزن‌ها یا شیردهی. برای درمان بیماری های مقاربتی می‌توانید از بهترین دکترهای آنلاین بیماری های مقاربتی در سایت ایزو ویزیت، مشاوره آنلاین دریافت کنید. 

    علائم بیماری مقاربتی در مردان

    احتمال انتقال بیماری‌های مقاربتی بدون ظهور علائم وجود دارد؛ اما برخی از بیماری‌های مقاربتی مزمن همراه با علائم آشکاری قابل تشخیص هستند. در مردان، علائم شایع بیماری های مقاربتی موارد زیر هستند:

    • احساس درد در طول رابطه جنسی یا هنگام ادرار کردن
    • زخم‌ها، برآمدگی‌ها یا بثورات در اطراف اعضای تناسلی، بیضه‌ها، مقعد، باسن، ران یا دهان
    • ترشحات غیرمعمول یا خونریزی از اعضای تناسلی
    • بیضه‌های دردناک یا متورم

    علائم بیماری مقاربتی در زنان

    • بیماری‌های مقاربتی در زنان ممکن است به‌طور پنهان و بدون ظاهر شدن علائم قابل مشاهده باشند. اما در صورتی که علائمی وجود داشته باشد، علائم بیماری های مقاربتی ممکن است موارد زیر باشند:
    • درد یا ناراحتی در طول رابطه جنسی یا هنگام ادرار کردن: این علائم می‌توانند نشانه‌های عفونت یا التهاب در سیستم ادراری و تناسلی باشند.
    • بروز زخم یا برآمدگی در اطراف واژن، مقعد، باسن، ران یا  حتی در دهان: ظاهر زخم‌ها، برآمدگی‌ها یا بثورات می‌تواند نشانه‌های عفونت‌های واژنی، سوء‌تغذیه، یا بیماری‌های جنسی باشند.
    • ترشحات غیرمعمول یا خونریزی از واژن: ترشحات غیرعادی نشانه‌ای از عفونت‌های واژنی، عفونت‌های جنسی، یا اختلالات دیگر در سیستم تناسلی است.
    • خارش درون یا اطراف واژن: خارش ممکن است به علت عفونت‌های قارچی، عفونت‌های باکتریایی، یا تحریکات دیگری از جمله بیماری‌های جنسی رخ دهد.
    • تشخیص صحیح و درمان مناسب این علائم می‌تواند به پیشگیری از ایجاد مشکلات جدی در سلامتی زنان کمک کند. بنابراین، در صورت ظهور هرگونه علامت یا عارضه غیرمعمول در منطقه تناسلی، مراجعه به پزشک متخصص امری ضروری است.

    انواع بیماری‌های مقاربتی

    بسیاری از عفونت‌های مختلف از طریق فعالیت جنسی منتقل می‌شوند. در ادامه، برخی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی را معرفی می‌کنیم:

    • ایدز: ویروس ایدز یا HIV، که به سیستم ایمنی بدن آسیب می‌رساند و خطر ابتلا به سایر عفونت‌ها، باکتری‌ها و سرطان‌های خاص را افزایش می‌دهد، از جمله بیماری‌هایی است که به‌وسیله روابط جنسی انتقال می‌یابد. اگر این بیماری بدون درمان باقی بماند، می‌تواند در مرحله 3 یا همان ایدز به پیشرفت داشته باشد. در مراحل اولیه یا حاد، علائم HIV ممکن است به راحتی با علائم آنفولانزا اشتباه گرفته شوند.

    به‌عنوان مثال، علائم اولیه ایدز می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

    • تب
    • لرز
    • درد
    • تورم غدد لنفاوی
    • گلو درد
    • سردرد
    • حالت تهوع
    • بثورات جلدی
    • خستگی مداوم
    • تب
    • سردرد
    • مشکلات معده

    در حال حاضر، درمان کاملی برای HIV وجود ندارد، اما گزینه‌های درمانی برای کنترل آن در دسترس است.  درمان مناسب می‌تواند احتمال انتقال HIV به شریک جنسی را نیز کاهش دهد. برای کمک به تشخیص و درمان زودهنگام، توصیه CDC بر این است که همه افراد بین 13 تا 64 سال حداقل یکبار آزمایش دهند.

    زگیل تناسلی: زگیل ناحیه تناسلی یا Genital warts، یک نوع عفونت آمیزشی است که با ایجاد برآمدگی‌ها یا ضایعات کوچک در داخل و اطراف اندام‌های تناسلی و راست روده همراه است. این برآمدگی‌ها توسط سویه‌های خاصی از ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV ایجاد می‌شوند، و این ویروس از طریق روابط جنسی واژینال، مقعدی یا دهانی به افراد دیگر منتقل می‌شود. برای درمان زگیل تناسلی می‌توانید از بهترین دکترهای آنلاین درمان زگیل تناسلی در سایت ایزو ویزیت، ویزیت آنلاین دریافت کنید. 

    سوزاک: یکی از بیماری‌های مقاربتی باکتریایی، سوزاک نام دارد که در بسیاری از موارد بدون علائم خاصی ایجاد می‌شود. اما اگر علائمی وجود داشته باشد، علائم سوزاک شامل:

    • ترشحات رنگی از آلت تناسلی مردانه یا واژن
    • درد هنگام ادرار کردن
    • تکرر ادرار بیش از حد معمول
    • خارش در اطراف دستگاه تناسلی
    • گلو درد

    اگر سوزاک درمان نشود، ممکن است فرد به عوارض جدی مانند عفونت مجرای ادرار، آندوکرینیت، غده پروستات یا بیضه‌ها، بیماری التهابی لگن و ناباروری دچار شود. همچنین، احتمال انتقال سوزاک از مادر به نوزاد در هنگام زایمان وجود دارد که می‌تواند با مشکلات جدی در سلامتی کودک همراه باشد. سوزاک معمولاً با مصرف آنتی‌بیوتیک قابل درمان است و برای جلوگیری از انتقال آن به شریک جنسی و نوزاد، درمان به موقع ضروری است.

    تشخیص بیماری های مقاربتی

    در بیشتر موارد، تشخیص بیماری‌های مقاربتی توسط پزشکان تنها از طریق علائم ممکن نیست. بنابراین، اگر پزشک مشکوک به ابتلا به بیماری‌های مقاربتی باشد، معمولاً توصیه به انجام آزمایشات می‌کند. زیرا بیماری‌های مقاربتی در بسیاری از موارد با علائم قابل توجهی همراه نیستند و باعث آسیب و انتقال به افراد دیگر می‌شوند. ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی می‌توانند اکثر بیماری‌های مقاربتی را با استفاده از آزمایش ادرار یا آزمایش خون تشخیص دهند. اگرچه برخی کیت‌های آزمایش خانگی برای برخی از بیماری‌های مقاربتی موجود است، اما ممکن است قابل‌اعتماد نباشند. بنابراین، قبل از استفاده از آن‌ها، اطمینان حاصل کنید که تایید شده و قابل اطمینان هستند. در نهایت، مهم است که بدانید پاپ اسمیر یک آزمایش بیماری مقاربتی نیست، بلکه بررسی سلول‌های پیش‌سرطانی در دهانه رحم است. در صورت داشتن هرگونه رابطه جنسی، مشورت با ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی در خصوص انجام آزمایش بیماری مقاربتی می‌تواند مفید باشد و برخی افراد ممکن است به تست‌های مکرر نسبت به دیگران نیاز داشته باشند.

    درمان بیماری های مقاربتی

    روش درمانی برای بیماری‌های مقاربتی بسته به نوع آن‌ها متفاوت است. درمان این بیماری‌ها در فرد و شریک جنسی قبل از شروع فعالیت جنسی بسیار مهم است. در بیماری‌های مقاربتی باکتریایی، معمولاً آنتی‌بیوتیک‌ها مؤثر هستند. اهمیت مصرف کامل آنتی‌بیوتیک‌ها تأکید می‌شود، حتی اگر بهبودی حاصل شود. همچنین درمان باید تحت نظر پزشک باشد و پس از مصرف کامل داروها، عدم رفع علائم را گزارش کنید. درحالی‌که در بیماری‌های مقاربتی ویروسی، آنتی‌بیوتیک‌ها تأثیری ندارند. اما در برخی موارد، داروهایی برای تسکین علائم و کاهش خطر انتقال ویروس به دیگران موجود است. در بیماری‌های مقاربتی دیگر مانند شپش ناحیه تناسلی، تریکومونیازیس، و گال، درمان با داروهای خوراکی یا موضعی ممکن است. بهتر است با پزشک یا ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی مشورت کنید تا درمان مناسب را برای شما تعیین کنند.

    جلوگیری از بیماری های مقاربتی

    اجتناب از تماس جنسی تنها راه بی‌خطر برای جلوگیری از بیماری‌های مقاربتی است، اما اگر رابطه جنسی واژینال، مقعدی یا دهانی دارید، می‌توانید از روش‌های پیشگیری استفاده کنید. استفاده از کاندوم در حین رابطه جنسی واژینال، مقعد و دهان می‌تواند موثر باشد، اما به‌طور کلی نمی‌تواند در برابر بیماری‌های مقاربتی که از پوست به پوست گسترش می‌یابد، به‌طور کامل محافظت کند. همچنین، برخی روش‌های جلوگیری از بارداری نمی‌توانند بیماری‌های مقاربتی را کاهش دهند. غربالگری منظم برای بیماری‌های مقاربتی ایده‌آل است. آزمایش می‌تواند به شناسایی بیماری‌های مقاربتی کمک کن، و در صورت بروز بیماری، پیگیری و درمان مناسب اهمیت دارد. همچنین، استفاده از واکسن‌های HPV و هپاتیت B می‌تواند در جلوگیری از انتقال بیماری‌های مقاربتی مؤثر باشد. به‌طور کلی، با رعایت این راهکارها می‌توانید شانس ابتلا به بیماری‌های مقاربتی و انتقال آنها را به دیگران را کاهش دهید.

    آزمایش بیماری های مقاربتی

    آزمایش بیماری‌های مقاربتی یک روش پزشکی است که برای تشخیص بیماری‌ها انجام می‌شود. پزشک ابتدا علائم شما را بررسی می‌کند و سپس آزمایش‌هایی را برای تعیین علت درخواست می‌دهد. این آزمایش‌ها شامل تست‌های مختلفی مانند آزمایش ادرار، سواب دهانی، آزمایش خون، نمونه‌گیری مایع از زخم‌های پوستی و نمونه‌گیری از بدن (معمولاً واژن، مجرای ادرار، دهانه رحم، آلت تناسلی مردانه، مقعد یا گلو) می‌شود.

    بیشتر پزشکان توصیه می‌کنند که سالانه برای عفونت‌های مقاربتی آزمایش شوید، به خصوص اگر شرکای جنسی متعددی دارید که بهتر است هر 3 تا 6 ماه یکبار آزمایش دهید. همچنین برخی از پزشکان پیشنهاد می‌دهند قبل از رابطه جنسی با شریک جدید آزمایش دهید. انجام آزمایش‌های منظم به شناسایی نوع و درمان بیماری‌های مقاربتی کمک می‌کند که ممکن است از ابتلا به آنها مطلع نباشید.

    بیماری مقاربتی مسری است؟

    منتقل شدن بیماری‌های مقاربتی معمولا از طریق تماس جنسی و مایعات بدن یا تماس پوستی با مناطق عفونی بدن اتفاق می‌افتد. برخی از این بیماری‌ها، مانند سیفلیس، می‌توانند در زمان زایمان به نوزاد انتقال یابند. در صورت ابتلا، مهم است که به پزشک مراجعه کرده و درمان خود را اغاز کنید. اگر فعالیت جنسی دارید، آزمایش‌های منظم انجام داده و با شریک جنسی‌تان در مورد بیماری‌های مقاربتی و استفاده از وسایل محافظتی صحبت کنید تا از انتقال بیماری‌های مقاربتی جلوگیری کنید.

    کلام آخر

    به طور کلی، انجام آزمایش‌های مقاربتی روشی مهم برای تشخیص و درمان این بیماری‌ها است. انجام آزمایش‌های منظم و مشاوره با پزشک می‌تواند به شناسایی و درمان سریع‌تر هر گونه بیماری مقاربتی کمک کرده و از انتقال آنها به دیگران جلوگیری کند. همچنین، استفاده از وسایل محافظتی در هنگام روابط جنسی و انجام آزمایش سالانه می‌تواند به بهبود سلامتی جنسی و کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌های مقاربتی کمک کند. با رعایت این نکات و همکاری با پزشک، می‌توانید به دستیابی به یک زندگی جنسی سالم و خوشبخت کمک کنید.

    برچسب‌ها
    دکتر های مرتبط با این مطالب

    دکتر محبوبه دشتی متخصص زنان و زایمان

    یزد

    4.6 (342 نظر)

    دریافت مشاوره

    دکتر آزاده محمودی متخصص زنان و زایمان

    بندرعباس

    5 (17 نظر)

    دریافت مشاوره

    دکتر حدیثه بقائی متخصص زنان و زایمان

    رشت

    4.9 (151 نظر)

    دریافت مشاوره

    دکتر فاطمه رضائیان متخصص زنان و زایمان

    تهران

    4.6 (199 نظر)

    دریافت مشاوره
    سوالات متداول

    بهترین دکتر درمان زگیل تناسلی کیست؟

    در سایت ایزو ویزیت می‌توانید از بهترین دکترهای زگیل تناسلی در ایران ویزیت آنلاین درمان زگیل تناسلی دریافت کنید.

    از کجا بفهمم بیماری مقاربتی دارم؟

    در سایت ایزو ویزیت می‌توانید از بهترین متخصصان زنان و زایمان و بهترین متخصصان اورولوژی ویزیت آنلاین دریافت کنید و نسبت به بیماری های مقاربتی مشاوره بگیرید. 

    علائم بیماری مقاربتی چیه؟

    در سایت ایزو ویزیت می‌توانید از بهترین متخصصان زنان و زایمان و بهترین متخصصان اورولوژی ویزیت آنلاین دریافت کنید و نسبت به علائم بیماری های مقاربتی مشاوره آنلاین بگیرید. 

    چطوری زگیل تناسلی رو درمان کنم؟

    در سایت ایزو ویزیت می‌توانید از بهترین متخصصان اورولوژی و بهترین متخصصان زنان و زایمان برای درمان زگیل تناسلی ویزیت آنلاین دریافت کنید.

    بیماری std چیست؟

    بیماری std بیماری مقاربتی است که از طریق تماس جنسی از فرد به فرد منتقل می‌شوند. در سایت ایزو ویزیت می‌توانید برای درمان بیماری مقاربتی از بهترین متخصصان درمان بیماری های مقاربتی ویزیت آنلاین بگیرید.
    چطور مشاوره آنلاین بگیریم؟
    انتخاب پزشک و متخصص پزشک و یا تخصص مورد نظر خود را انتخاب کنید. ۱
    انتخاب نوع ویزیت بر اساس نوع ویزیت ارائه شده از سمت پزشک که شامل “ویزیت متنی” و “ویزیت تلفنی” انتخاب کنید. ۲
    پاسخ به سوالات به سوال های ارسال شده در صفحه چت پاسخ دهید. ۳
    پرداخت مشاوره ویزیت خود را از بین روش های پرداخت “آنلاین” یا “کارت به کارت” یا “ارزی” پرداخت کنید. ۴
    پاسخ پزشک به شما بر اساس نوع ویزیت انتخاب شده، پزشک به شما پاسخ می دهد یا با شما تماس می گیرد. ۵
    نظرات
    نظر شما
    نظر خود را در این قسمت وارد کنید...
    نظر شما
    نظر/سوال خود را وارد نمایید:
    نام و نام‌خانوادگی
    شماره موبایل
    کد تصویر