کپسول آرتی گاستریت
اجزای فرآورده :
- عصاره گل محمدی Rosa Damascena
- شیرین بیان Glycyrrhiza Glabra
- سنبل الطیب Valeriana Officinalis
آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر:
معده عضو کلیدی گوارش است و ناراحتی های معده و عوارض ناشی از آنها بسیار زیاد و مختلف هستند، به گونه ای که اگر این عضو دچار اختلال شود تمام فرآیند هضم و جذب غذا دچار مشکل خواهد شد.
متاسفانه امروزه اختلالات معده یکی از شایع ترین بیماری ها در سراسر دنیا به خصوص ایران می باشد و بیماری های زیادی سلامت معده را تهدید می کنند. فرآورده طب سنتی آرتی پرازول بر آن شده است که با پیشگیری و بهبود ناراحتی های معده از بروز علایم و بیماری های جدی این عضو مهم جلوگیری کند. گیاهان دارویی استفاده شده در این فرآورده قرن هاست که در طب سنتی جهت درمان طیف وسیعی از بیماری ها شامل اختلالات گوارشی مانند سوء هاضمه و زخم های گوارشی به کار می روند.
به برخی از این اثرات فارماکولوژیک و فیزیولوژیک گیاهان به کار رفته در این فرآورده دارویی و بهبود آن ها در اختلالات و ناراحتی های معده اشاره می شود.
گیاه شیرین بیان:
شیرین بیان یکی از گیاهانی است که از دیر باز در درمان التهابات معده مورد استفاده قرار گرفته است. تحقیقات صورت گرفته بر روی این گیاه نشان داده که فلاونوییدها، ایزوفلاونوییدها و گلیسیریزین موجود در این گیاه اثر ضد باکتری هلیکوباکترپیلوری دارد.
اسید گلیسریک موجود در شیرین بیان می تواند باعث مهار مسیرهای آنزیماتیک سیکلواکسیژناز و لیپواکسیژناز و همچنین باعث مهار متابولیسم آراشیدونات شود، که تمامی این موارد سبب کاهش واکنش های التهابی می شوند. گلابریدین و گلابرین موجود در شیرین بیان اثر مهاری روی رشد هلیکوباکتر پیلوری حتی در گونه های مقاوم به آموکسی سیلین و متی سیلین دارد. بنابراین لزوم معرفی داروهای جدید با مقاومت کمتر و قدرت بالا برای ریشه کنی باکتری ضروری به نظر می رسد.
مشتقات شیرین بیان موجب افزایش غلظت پروستاگلاندین ها، مهار ترشح گاسترین و افزایش طول عمر سلول های اپیتلیوم معده شده و به این ترتیب موجب التیام زخم معده می شود. عصاره آبی- الکلی شیرین بیان از طریق افزایش فاکتورهای دفاعی مخاط معده موجب بروز فعالیت های ضد زخم معده شده است. بنابراین عصاره این گیاه برای درمان زخم معده و رفع اسپاسم مجاری گوارشی مفید می باشد و در برطرف کردن مشکلات مخاطی معده و کاهش اسید معده موثر است.
شیرین بیان از طریق مهار فسفودی استراز موجب اثرات ضد اسپاسمی در مجاری گوارشی و تسکین درد احشایی می شود.
سنبل الطیب:
محققان در تحقیقات آزمایشگاهی نشان دادن سنبل الطیب انقباضات ناشی از دپلاریزه شدن سلولی را مهار می کند و باعث باز شدن کانال پتاسیمی و مسدود شدن کانال های کلسیم می شود، زمانی که کانال های پتاسیمی باز می شوند میزان کلسیم داخل سلولی کم شده و همین امر سبب شل شدن عضله می شود.
سنبل الطیب دارای اثر دفع گاز معده، ضد اسپاسم و ضد درد و تهوع است. گیاه سنبل الطیب از گیاهانی است که از زمان های قدیم در درمان بیماری های گوارشی کاربرد داشته است.
گل محمدی:
این گیاه از دیرباز در درمان ناراحتی های گوارشی توصیه شده است. ترکیب تتراهیدروکسی فلاونن (کامفرول-1) که از عصاره ی آبی یا الکلی گل محمدی به دست می آید دارای فعالیت های ضد باکتری و ضد اکسیداسیون نیز می باشد.
عصاره آبی و اتانولی استخراج شده از این گیاه سبب کاهش معنی دار تکثیر سلول های سرطان معده (نسبت به سلول فیبروبلاست) می شوند آزمایشات اخیر بر روی این گیاه تاثیر عصاره های آبی و به ویژه اتانولی را در کاهش معنی دار اسیدیته معده نشان داده است.
گل سرخ شامل فنتیل الکل، سیترونلول، لینالول و ژرنیول است که اثرات ضد التهابی، ضد درد، ضد اکسیدانی، ضد سرطانی و ضد میکروبی دارند.
موارد مصرف
- برطرف کننده رفلاکس و سوزش سر دل
- ضد درد و التهاب معده
- بهبود زخم معده
موارد منع مصرف
- در دوران بارداری و شیردهی منع مصرف دارد.
- استفاده طولانی مدت شیرین بیان منع مصرف دارد، لذا بهتر است بعد از 4 هفته، در مصرف مجدد وقفه ای ایجاد شود و به مقدار توصیه شده استفاده گردد.
- کسانی که دارای هپاتیت مزمن، ناراحتی های کبدی، سیروز کبدی، ناراحتی های کلیوی، دیابت، اختلالات عصبی عضلانی و فشار خون بالا هستند تحت نظر پزشک مصرف نمایند.
مقدار مصرف
- طبق دستور پزشک مصرف شود در غیر این صورت ۳ بار در روز هربار یک کپسول مصرف شود.
عوارض جانبی
- در صورت استفاده از مقدار توصیه شده هیچگونه عوارض جانبی مشاهده نشده است. مگر در کسانی که نسبت به مواد به کار رفته در فراورده حساسیت داشته باشند.
تداخل دارویی
- این فرآورده با داروهای ضد انعقاد خون، ضد پلاکتی، هپارین با وزن مولکولی پائین، داروهای ترمبولتیک، کومارین ها، داروهای ضد فشار خون تداخل اثر داشته و همزمان نباید مصرف گردد.
- به علت دارا بودن والرین اثر کاهش فعالیت CNS سنبل الطیب ممکن است باعث تقویت اثر آرامبخشی در داروهای آرامبخش شود.