دکترای حرفه ای گرایش طب سنتی
شربت کوکنار
شربت کوکنار حاوی عصاره دانههای خشخاش، سرشار از مواد مغذی است که میتواند بازیابی قوای بدنی، بهبود سرماخوردگی، بهبود کیفیت خواب و کاهش استرس و به افرادی که ترک اعتیاد کردهاند (زیر نظر پزشک) کمک کند.
شربت کوکنار (خشخاش) چیست؟
شربت کوکنار بایر بهساز دارو یکی از بهترین شربتهایی است که از عصاره گیاه خشخاش تهیه شده است. برای ساخت این شربت از عصاره پوست کپسول (دانه) خشخاش و عصاره آبی دانه خشخاش استفاده شده تا بیشترین خلوص از مواد مغذی آن به دست آید.
شربت کوکنار بهساز دارو، به طور موثری میتواند علائم سرماخوردگی، ناراحتیهای تنفسی (سرفه، عطسه، گلودرد، آبریزش بینی و...) و بیخوابی را بهبود ببخشد. همچنین، مصرف منظم و کنترل شده این دارو میتواند به سلامت قلب و عروق، سیستم ایمنی بدن و تقویت استخوانها کمک کند.
کوکنار چیست؟
کوکنار در واقع نام دیگر گیاه خشخاش است. دانه های خشخاش از قرن ها پیش در هند و آسیای میانه به عنوان دارویی مسکن برای از بین بردن دردهای شدید و دارویی برای بهبود سرماخوردگی و بیماری های فصلی استفاده می شده است. این گیاه خواص بسیار زیادی دارد. به همین دلیل از عصاره آن داروهای گیاهی فراوانی تولید میشود که شربت کوکنار یکی از آنها است.
موارد مصرف
- کمک به درمان سرفه
- رفع آبریزش بینی و نزله
- درمان انواع بیخوابی ناشی از گرمی و خشکی مزاج
- بهبود اسهالهای گرم مزاجی
- اثرات مسکنی و خوابآور
- اثرات ضد درد
موارد منع مصرف
- افراد دچار بیماریهای تنفسی (کاهش عملکرد تنفسی)، التهاب لوزالمعده، زخم کولون، زخم معده، هپاتیت، پرکاری تیروئید، یبوست و اطفال نباید از شربت کوکنار استفاده کنند.
- در دوران شیردهی نیز به دلیل عبور ماده از شیر مادر مصرف شربت کوکنار ممنوع است.
- در دوران بارداری نیز نباید از شربت کوکنار استفاده شود. زیرا این ماده از جفت عبور کرده و به جنین میرسد و ممکن است به جنین آسیب برساند.
مقدار مصرف
- بهتر است مقدار مصرف شربت کوکنار (خشخاش) بهساز دارو، توسط پزشک برای هر فرد و با توجه به شرایط بدنی او مشخص شود.
- اما به طور معمول بزرگسالان بالای 18 سال، این دارو را در 4 وعده و در هر وعده 5.7 سی سی و افرادی با سنین 12 الی 18 سال در 4 وعده، در هر وعده 5 سی سی مصرف می کنند.
- کودکان زیر 12 سال برای مصرف حتماً به تجویز پزشک نیاز دارند و برای کودکان زیر 3 سال نیز نباید از این دارو استفاده شود.
عوارض جانبی
- شربت کوکنار (خشخاش) بهساز دارو، از عصاره دانه و پوست کپسول این گیاه به دست آمده است. به این معنی که تمامی خواص موجود در دانه گیاه خشخاش را داراست. مسلماً مصرف بیرویه و سرخود این شربت نیز مانند سایر داروهای گیاهی عوارضی به دنبال خواهد داشت. مصرف زیاد شربت کوکنار در افرادی که منع مصرف ندارند، ممکن است سبب سرگیجه، ورم چشم، التهاب پوست، استفراغ یا مشکلات تنفسی شود.
تداخل دارویی
- این محصول می تواند تست اعتیاد (مورفین) را به صورت کاذب مثبت کند.
- در صورت مصرف همزمان داروهای اعصاب و سرکوب کننده سیستم عصبی جهت کاهش تداخلات با پزشک یا داروساز مشورت شود.
نوع و دوز مصرفی دارو با توجه به شرایط شما تجویز میشود. به هیچ عنوان بدون مشورت با پزشک اقدام به مصرف دارو نکنید.
شلیور
موارد مصرف
تخم خرفه
موارد مصرف
رب انار
موارد مصرف
قرص کارویل
موارد مصرف
قرص ریلکس هرب
موارد مصرف
کپسول سیاهدانه
موارد مصرف
روغن سیاهدانه
موارد مصرف
سوالات متداول
آیا شربت کوکنار برای ترک اعتیاد مفید است؟
مصرف شربت کوکنار در کنار بقیه داروهای کمکی در ترک اعتیاد اثرات آنها را تشدید میکند که جنبه های مثبت و منفی آن بایستی توسط پزشک سنجیده شود.
آیا شربت خشخاش برای سرماخوردگی نیز استفاده میشود؟
بله. شربت خشخاش حاوی زینک و ویتامین C است. این دو ماده سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و سبب بهبود سریع تر علائم سرماخوردگی میشوند. مصرف شربت کوکنار، سردرد، گلودرد، سرفه، عطسه و آبریزش بینی را در دوران سرماخوردگی بهبود میبخشد.
آیا مصرف شربت کوکنار در بارداری و شیردهی مجاز است؟
آیا کودکان میتوانند از شربت کوکنار استفاده کنند؟
خیر. شربت کوکنار به هیچ عنوان نباید به کودکان (به خصوص کودکان زیر 3 سال) به عنوان داروی خواب آور یا آرامش بخش داده شود. کودکان نزدیک به 12 سال نیز برای مصرف این دارو نیاز به تجویز پزشک دارند.
دکترای حرفه ای گرایش طب سنتی
سلام فاطمه عزیز.برای کودکان به هیچ وجه بدون مشورت پزشک استفاده نکنید.ویزیت آنلاین با متخصص طب سنتی بگیرید تا با توجه به مشکل فرزندتون داروی با دوز مناسب تجویز کنند.
از متخصصان گرایش طب سنتی مشاوره آنلاین و ویزیت آنلاین متنی دریافت کنید.