افسردگی و مشکلات روحی و روانی
تهیه شده زیر نظر : پشتیبان ارشد ایزو ویزیت
افسردگی چیست؟
ویزیت آنلاین با روانشناس
دریافت مشاورههمه انسانها گاهی اوقات احساس خستگی و ناراحتی میکنند. این احساسات، معمولا بیشتر از یک یا دو هفته دوام نمیآورند و چندان تداخلی با روند زندگی انسان ایجاد نمیکنند. گاهی اوقات، این احساسات به قدری طولانی و عمیق میشوند که فرد به تنهایی قادر به تحمل این غم و اندوه نمیباشد و زندگی روزمره وی، دچار اختلال میشود که به این حالت، افسردگی میگوییم. اختلال افسردگی و مشکلات روحی و روانی، یک ضعف نیست که با چند روز مراقبت، برطرف شود؛ بلکه پیگیری و درمان طولانی مدت، مراقبت و پایش مداوم میخواهد.
دلایل ابتلا به افسردگی و مشکلات روحی و روانی
همه انسانها ممکن است تحت هر شرایطی، در طول زندگی، به افسردگی دچار شوند.
مهمترین عوامل افسردگی عبارتند از:
- تغییر مواد شیمیایی در مغز:
- مواد خاصی در مغز وجود دارند که روی خلق و خوی انسان تاثیر میگذارند. به هم خوردن تعادل این مواد شیمیایی، از مهمترین دلایل ابتلا به افسردگی و مشکلات روحی و روانی در انسان است. - ژنتیک:
- افسردگی و مشکلات روحی و روانی، میتوانند ارثی باشند. - شخصیت:
- کسانی که اعتماد به نفس پایین دارند، افرادی که نمیدانند چطور استرس خود را کنترل کنند و یا افرادی که بدبین هستند، بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی و مشکلات روحی و روانی هستند. - الکل:
- افرادی که به طور مداوم از نوشیدنیهای الکلی استفاده میکنند، بیشتر از دیگران مستعد ابتلا به افسردگی و بیماریهای روحی و روانی هستند. - جنسیت:
- زنان بیشتر از مردان مستعد ابتلا به افسردگی و مشکلات روحی و روانی هستند؛ بدین علت که مردان، کمتر دستخوش احساسات میشوند. - بیماریهای جسمی:
- اغلب، افسردگی و مشکلات روحی و روانی، زمانی نمایان میشوند که فرد از نظر فیزیکی، بیمار باشد. - مواد مخدر و روان گردان:
- مصرف مواد مخدر و قرصهای روانگردان، میتواند سبب بروز افسردگی و یا مشکلات روحی و روانی و یا تشدید آن شود. - عوامل محیطی:
- احتمال ابتلا به افسردگی در کسانی که در معرض خشونت، تبعیض، سوءاستفاده و یا فقر هستند، بیشتر است.
علائم افسردگی
- احساس غم، پوچی و ناامیدی
- از کوره در رفتن و رنجیدن از مسائل پیش پا افتاده
- بیعلاقگی و بیمیلی به انجام کارهای مورد علاقه
- اختلال در خواب (کمخوابی یا زیاد خوابیدن)
- احساس خستگی یا کمبود انرژی حتی بدون انجام دادن کارهای سنگین
- تغییرات شدید در اشتها و وزن (کم و زیاد شدن اشتها و چاقی و لاغری ناگهانی)
- اضطراب و بیقراری
- عذاب وجدان و احساس گناه
- کاهش تمرکز
- کاهش قدرت تصمیمگیری
- فکر کردن به مرگ و خودکشی
- دردهای جسمی بدون دلیل مشخص
- احساس خود کمبینی
- فراموشی
- بدبینی
- احساس نا امیدی نسبت به آینده
- احساس تنفر به یک فرد، افراد و یا جامعه
- احساس دلتنگی شدید نسبت به افراد صمیمی و نزدیک
تاثیرات فیزیکی افسردگی و مشکلات روحی و روانی بر بدن
تاثیر افسردگی بر بدن، روی چند تحقیق نشان داده شده است. گاهی ممکن است فرد، علائم فیزیکی را تجربه کند اما نداند که ناشی از افسردگی و مشکلات روحی و روانی بوده است.
از جمله مشکلات فیزیکی ناشی از افسردگی عبارت است از:
- التهاب ناشی از افسردگی، در برخی موارد، افسردگی و مشکلات روحی و روانی، منجر به بروز التهاب در بدن میشوند که احتمال ابتلا به بیماریهای التهابی مزمن مانند دیابت نوع 2 و سندروم رودهی تحریکپذیر را بالا میبرد.
- مشکلات معده مانند استفراغ
- اسهال و یبوست
- خطر ابتلا به بیماریهای قلبی
- بروز دردهای مزمن (دردهای عضلانی و درد مفاصل)
- کاهش توان و میل جنسی
- سردردهای شدید
راههای کنترل افسردگی و مشکلات روحی و روانی در منزل
- برای ورزش و پیاده روی از خانه بیرون بروید.
- وعدههای غذایی متوازن داشته باشید.
- سبزیجات و میوهها را در سبد غذایی خود قرار دهید.
- از مصرف الکل پرهیز کنید.
- از مصرف مواد مخدر و قرصهای روان گردان پرهیز کنید.
- بخوابید (کتاب خواندن، گوش دادن به رادیو، موسیقی و تماشای تلویزیون در حالی که دراز کشیده اید، میتواند در خوابیدن به شما کمک کند).
روشهای پزشکی برای درمان افسردگی و مشکلات روحی و روانی
- روان درمانی و مشاوره:
- گفتگو در مورد احساسات میتواند مفید باشد. رفتار درمانی به فرد کمک میکند عواملی را که سبب بروز افسردگی و مشکلات روحی و روانی در وی شده است را بررسی کرده و تغییر دهد. مشاوره به فرد کمک میکند تا در مورد احساسات خود راجع به زندگی و افراد، شناخت بهتری پیدا کند. - استفاده از داروهای ضد افسردگی:
- اگر افسردگی فرد شدید باشد و یا مدتها به طول انجامیده باشد، فرد طبق نظر پزشک متخصص، برای مدتی از داروهای ضد افسردگی استفاده میکند. - مراجعه به روان پزشک:
- تعداد کمی از افراد، با روان درمانی و دارو، درمان نمیشوند و به کمک بیشتری احتیاج دارند. این دسته از افراد، باید به روانپزشک مراجعه کنند. روانپزشک یک دکتر است که در زمینه درمان اختلالات روحی و روانی و افسردگی، تخصص دارد. - همچنین انجام تست شخصیت شناسی یکی از بهترین اقداماتی است که میتوانید برای شروع درمان مشکلات روحی-روانی انجام دهید.
اگر فرد مبتلا به افسردگی، هیچ درمانی را اتخاذ نکند، چه اتفاقی میافتد؟
اگر چه از هر 5 نفر به افسردگی و مشکلات روحی و روانی، حدود 4 نفر با گذشت زمان خوب میشوند، اما ممکن است فرد تا 2 سال بعد هم علائم افسردگی را، کم و بیش به همراه داشته باشد.
حتی اگر همه افراد هم به تدریج بهبود یابند، تجربهی افسردگی میتواند به حدی ناخوشایند باشد که تلاش برای کوتاه کردن زمان آن، ارزشمند است.
شما با مراجعه به سایت ایزوویزیت، میتوانید در زمینه افسردگی و مشکلات روحی و روانی، با پزشکان متخصص، نوبت مشاوره آنلاین تلفنی و متنی دریافت کنید.
سلام کاربر عزیز.شما نیاز دارید دیدتون را به زندگی تغییر بدید.پیشنهاد می کنم ویزیت آنلاین با روانشناس بگیرید تا در این راه کمکتون کنند.