پزشک عمومی
قرص فروس سولفات
داروی فروس سولفات در کم خونی ناشی از فقر آهن مصرف میشود. بدن برای ساخت هموگلوبین به آهن نیاز دارد. هموگلوبین وظیفه مهم انتقال اکسیژن از ریهها به سایر اندامهای بدن را دارد و در صورتی که به اندازه کافی در بدن تولید نگردد، در کار سایر اعضای بدن اختلال ایجاد میشود. در چنین شرایطی مکملهای آهن هستند که به کمک ما میآیند.
عنصر آهن در ساخت میوگلوبین نیز عملی مشابه به عهده داشته و همچنین به عنوان کوفاکتور چندین آنزیم اساسی، مانند سیتوکروم، نقش دارد. آهن برای متابولیسم کاتکول آمین و عملکرد صحیح نوتروفیلها نیز ضروری است.
آهن موجود در غذا یا مکملهای غذایی، پس از مصرف خوراکی، به شکل آهن دو ظرفیتی از سلولهای مخاطی عبور کرده و به ترانسفرین پیوند مییابد. در این حالت، آهن برای ساخت گلبولهای قرمز به مغز استخوان منتقل میشود.
موارد مصرف
- درمان کم خونی ناشی از فقر آهن
- پیشگیری از کم خونی ناشی از فقر آهن
موارد منع مصرف
- وجود هر نوع حساسیت به آهن.
- در صورت استفاده از هر داروی دیگر مانند آنتی اسیدها، دی مرکاپرول، آلندرونات سدیم، فلورو کینول ها، تتراسایکلین های خوراکی، فرآورده های کلسیم و ...
- در صورت ابتلا به هر نوع بیماری مخصوصاً التهاب و زخم های گوارشی، هموکروماتوز، سایر حالات کم خونی و انتقال خون مکرر.
مقدار مصرف
- مقدار مصرف جهت درمان کم خونی فقر آهن توسط پزشک تعیین می شود ول مقدار مصرف معمول جهت جلوگیری از کمبود آهن برای بزرگسالان روزانه یک قرص می باشد و در کودکان زیر 12 سال باید طبق دستور پزشک مصرف شود.
- مصرف در بارداری و شیردهی: مقدار مصرف این فرآورده در بارداری و شیردهی مجاز است ولی مقدار مصرف آن با توسط پزشک تعیین شود.
عوارض جانبی
- همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند. در صورت بروز هر عارضه با پزشک مشورت نمایید.
- عوارض احتمالی این دارو عبارتند از: تیره شدن ادرار یا مدفوع سیاه رنگ، درد یا گرفتگی شکمی، یبوست، اسهال، تهوع، استفراق، گرفتگی عضله ساق پا، سوزش سر دل، ضربان غیر عادی قلب.
تداخل دارویی
- تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید.
احتیاط مصرف
- این فرآورده را با معده خالی یک ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از غذا مصرف نموده و در صورت ایجاد تحریکات گوارشی به همراه غذا میل نمایید. دارو را همراه یک لیوان آب یا آب میوه میل نمایید. در صورت فراموش کردن یک نوبت از دارو از دو برابر کردن نوبت بعدی خودداری نمایید. مکمل های حاوی آن را یک ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از غذاهایی مانند تخم مرغ، قهوه، چای، نان و غللات، شیر و لبنیات و فیبرهای غذایی، آنتی اسیدها یا مکمل های کلسیم میل نمایید.
- این فرآورده با دوز بالا می باشد و با توجه به اینکه %11 بالاتر از حداکثر مقدار مصرف مجاز روزانه است می بایستی حتماً با مشورت پزشک یا داروساز مصرف شود.
نوع و دوز مصرفی دارو با توجه به شرایط شما تجویز میشود. به هیچ عنوان بدون مشورت با پزشک اقدام به مصرف دارو نکنید.
پرل خوراکی ویتامین د
موارد مصرف
قرص اطریفل گشنیزی
موارد مصرف
کپسول فرامکس
موارد مصرف
شربت منیزیوم هیدروکساید
موارد مصرف
Tab folic Acid
موارد مصرف
قرص استامینوفن کدئین
موارد مصرف
شربت فروگلوبین
موارد مصرف
سوالات متداول
بهترین زمان مصرف قرص فروس سولفات چه موقع است؟
چه کسانی در معرض خطر کمبود آهن هستند و باید فروس سولفات مصرف کند؟
موادغذایی غنی از فروس سولفات کدامند؟
علائم مصرف بیش از حد فروس سولفات چیست؟
پزشک عمومی
سلام ملیحه عزیز. همه قرص ها و داروها را نمیشه حل کرد و ممکنه اثر دارو کم بشه یا آسیب به مری بزنه. ویزیت آنلاین با داروساز بگیرید و اسم دقیق داروها را برای پزشک ارسال کنید تا در مورد نحوه مصرف راهتماییتون کنند.
از متخصصان پزشک عمومی مشاوره آنلاین و ویزیت آنلاین متنی دریافت کنید.