ویزیت فوری با پزشک آنلاین

مشاوره دارویی

درباره سرترالین می‌توانید پاسخ سوال دارویی خود را از پزشک دریافت کنید.

سرترالین

بیماری افسردگی یکی از اختلالات روانی است که باید مانند هر بیماری جسمی و روانی دیگری جدی گرفته‌شده و درمان شود. اگر نسبت به این بیماری بی‌توجهی کنید، ممکن است که عوارض جبران ناپذیری برای شما به جای بگذارد. اما چگونه می‌توان این بیماری را درمان کرد؟ یکی از را‌ه‌های درمان بیماری‌های روانی و اختلالات این چنین، درمان دارویی است و یکی از داروهای معروفی که برای درمان افسردگی کاربرد دارد، سرترالین است.

سرترالین از داروهای معروف و پرکاربرد این روزهاست که بسیاری از افراد تحت درمان با آن هستند. در صورتیکه شما هم با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنید و به دنبال دکتر روانشناس خوب و یا روانپزشک هستید، می‌توانید از ایزوویزیت کمک بگیرید.

قرص آسنترا سرترالین چیست؟

قرص سرترالین برای چیست؟ قرص سرترالین باعث افزایش روحیه فرد، کیفیت خواب، اشتها و سطح انرژی می‌شود و همچنین ممکن است به بازیابی علاقه به زندگی روزمره کمک کند. به همین منظور گاهی به عنوان قرص خواب نیز تجویز می شود. قرص سرترالین ممکن است باعث کاهش ترس، اضطراب و افکار ناخواسته هم شود. این دارو همچنین وسواس و اجبار برای انجام کارهای تکراری را (مانند وسواس در شست و شوی دست، وسواس شمارش و بررسی کردن) که در زندگی روزمره اختلال ایجاد می‌کند، کاهش می‌دهد.

سرترالین از دسته داروهای ضد افسردگی است و برای درمان افسردگی، حمله‌های هراس یا پانیک اتک، اختلالات وسواس، اختلال استرس پس از سانحه، اختلال اضطراب اجتماعی، اختلال بدریختی بدن و شکل شدیدی از سندرم پیش از قاعدگی (PMS) استفاده می‌شود.

اشکال دارویی

داروی سرترالین به صورت قرص و خوراکی در دسترس قرار دارد. قرص سرترالین از پرمصرف ترین داروهای ضد افسردگی در کل جهان محسوب می شود. اما لازم است بدانید که تجویز و راهنمای مصرف قرص سرترالین ۵۰ و ۱۰۰ باید توسط روانپزشک انجام شود. در غیر این صورت، سعی کنید اگر تمایل به مصرف این دارو دارید؛ حتما با دکتر داروساز در مورد عوارض احتمالی دارو مشاوره کنید.

سندرم قطع مصرف

سندرم قطع داروی ضد افسردگی شرایطی است که می‌تواند به دنبال وقفه، کاهش دوز یا قطع داروهای ضد افسردگی از جمله سرترالین ایجاد شود. این علائم می‌تواند شامل علائم مانند آنفلوانزا، اختلال در خواب، حواس، حرکت، خلق و خوی و تفکر باشد. در بیشتر موارد علائم خفیف و کوتاه مدت است و بدون درمان برطرف می‌شود. موارد شدیدتر اغلب با تجویز مجدد یا موقت دارو با کاهش کندتر بهبود می‌یابد.

عوارض و نشانه‌های ترک قرص سرترالین

  • اگر مصرف سرترالین را خودسرانه قطع کنید ممکن است بعضی شرایط بدتر شود. همچنین ممکن است عوارضی مانند تغییرات روانی، سردرد، خستگی و مشکلات خواب را تجربه کنید.
  • برای جلوگیری از این عوارض ممکن است پزشک شما در طی یک دوره کاهش مصرف داروی شما را قطع کند.
  • برای اطلاعات بیشتر با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت کنید. اگر دچار عارضه‌ای شدید یا شرایطتان بدتر شد سریعا با پزشک تماس بگیرید.
  • نشانه های ترک قرص سرترالین ممکن است از چند روز تا چند هفته بعد از آخرین زمان مصرف داروی سرترالین باقی بمانند. توقف ناگهانی مصرف داروی سرترالین ممکن است باعث یک یا چند مورد از نشانه‌های ترک زیر شود:
    - تحریک پذیری،
    - تهوع،
    - احساس سرگیجه،
    - استفراغ،
    - کابوس شبانه،
    - سردرد،
    - و یا فلج شدن ناگهانی بدن.

قرص سرترالین شادی‌آور است

احتمالا شنیده‌اید که قرص سرترالین شادی‌آور است. این مسئله حقیقت دارد. اما آیا سرترالین برای شادی تجویز می‌شود؟ در واقع قرص سرترالین ۵۰، آسنترا یا داروهایی که نام‌های رایج رایج دیگر آن، برای تنظیم میزان سروتونین در بدن تجویز می‌شوند. تنظیم شدن این انتقال دهنده‌ی عصبی در بدن باعث برطرف شدن علائم افسردگی که شامل ناراحتی و خستگی است می‌شود. بنابراین شادی رنگ پیدا می‌کند و خلق فرد بهبود پیدا می‌کند.

این دارو برای افراد بالای ۱۸ سال تجویز می‌شود. در صورتیکه فرد علائم افسردگی داشته‌باشد با نظر پزشک می‌تواند از اثرات شادی‌آور این دارو بهره‌مند شود.

قرص سرترالین چاق کننده است

داروهای ضد افسردگی از نوع مهارکننده‌ی جذب سروتونین باعث چاقی می‌شوند. بنابراین چاقی یکی از عوارض سرترالین ۵۰ است. فلوکستین هم مانند این دارو است. اضافه وزنی که بعد از خوردن داروهای ضد افسردگی مانند سرترالین برای فرد ایجاد می‌شود در حد چند کیلو است.

محققین دلیل اصلی اضافه وزن به علت مصرف داروهایضد افسردگی مهارکننده بازجذب سروتونین را نمی‌دانند، اما تئوری‌های برای توجیه این مسئله وجود دارد. گفته‌شده‌است که این دارو باعث ایجاد اختلال در متابولیسم بدن می‌شود و مصرف کالری را کاهش می‌دهد. همچنین این داروها بر اشتها نیز اثر می‌گذارند و آن را افزایش می‌دهند.

قرص سرترالین برای زود انزالی

یکی از دلایل انزال زودرس یا زودانزالی افسردگی است. در صورتیکه افسردگی برطرف شود،‌ زودانزالی هم بهبود می‌یابد، اگر دلیل ایجاد آن افسردگی باشد. سرترالین می‌تواند کمک کند که نعوظ برای مدت طولانی‌تری پایدار باشد. البته این دارو به طور رسمی برای درمان زودانزالی استفاده نمی‌شود و در مواردی مشاهده شده‌است که به طولانی‌تر شدن نعوظ کمک‌کرده‌است.

دوز مصرفی سرترالین ۵۰ برای زودانزالی معمولا ۵۰ میلی گرم در هر ۱۲ ساعت است. البته دوز مصرفی سرترالین از ۲۵ میلی گرم شروع می‌شود و به ۲۰۰ میلی گرم در روز می‌رسد. پزشک می‌تواند دوز مورد نظر را تعیین کند.

موارد مصرف

- از قرص سرترالین جهت درمان اختلالات اضطراب، اختلال هراس، اختلال استرس، اختلال وسواس جبری، اختلالات قاعدگی، اختلالات وسواس عملی و مهم‌تر از همه جهت درمان افسردگی استفاده می‌شود.

موارد منع مصرف

- سابقه حساسیت به سرترالین یا داروهای مشابه، رنگ ها و مواد محافظ
- مصرف داروهای مونوآمین اکسیداز مانند سلژیلین، ایزوکربوکسازید و ترانیل سیپرومین در ۱۴ روز گذشته
- مصرف داروهای آنتی‌سایکوتیک یا داروهای روان پریشی مثل داروی پیموزاید.

مقدار مصرف

- دوز مصرف داروی سرترالین به وضعیت پزشکی بیمار و پاسخ‌دهی بدن به دارو بستگی دارد.
- مصرف قرص سرترالین طبق دستور پزشک بسیار اهمیت دارد.
- این دارو به صورت خوراکی، همراه یا بدون غذا طبق تجویز پزشک و معمولا ۱ بار در روز (صبح یا شب) مصرف می‌شود.
- توصیه می‌شود کپسول خوراکی این دارو معمولا بعد از صبحانه یا پس از شام مصرف کنید.

عوارض جانبی

مصرف سرترالین ممکن است منجر به عوارضی مانند موارد زیر شود:
- گیجی
- خواب آلودگی
- خشکی دهان
- افزایش تعرق
- از دست دادن اشتها
- درد معده
- اسهال
- مشکلات خواب.
* اگر هر یک از این عوارض ادامه یافت یا بدتر شد به سرعت با پزشک خود تماس حاصل کنید.

تداخل دارویی

- این قرص ممکن است با تداخل با دیگر داروها مکانیزم عمل خود را تغییر دهد که این باعث چند برابر شدن عوارض جانبی دارو می‌شود لذا حتما با پزشک خود در این باره مشورت نمایید.

نکات قابل توصیه

- در صورت بارداری، اقدام به بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.
- در صورت سابقه مشکلات کبدی، کلیوی، قلبی(ضربان قلب نامنظم)، صرع، دیابت نوع ۲، مشکلات چشمی(مانند گلوکوم یا آب سیاه)، مشکلات خونی(خون ریزی)، تغییر خلق و خوی شدید (سرخوشی ناگهانی) حتما پزشک خود را مطلع سازید.
- اگر همزمان با تجویز این دارو تحت درمان با جریان الکتریکی قرار دارید (شوک درمانی) به پزشک خود اعلام نمایید.
- در صورت سابقه‌ی هرگونه حساسیت دارویی پزشک خود را مطلع کنید.
- در صورتی که در دو هفته‌ی اخیر داروهای ضد افسردگی از گروه مهار کننده‌ی مونو آمین اکسیداز (مانند سلژیلین، راسلژیلین، ترانیل سیپرامین و...) مصرف می‌کرده‌اید، حتما به پزشک خود یادآوری نمایید.
- از آنجا که این دارو می‌تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه‌ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید. (خصوصا دارو‌های قلبی، ضد صرع، آنتی‌بیوتیک‌ها و ضد قارچ‌ها و داروهای آرامبخش)

احتیاط دارویی

- اگر به داروی سرترالین حساسیت دارید یا هر حساسیت دیگری دارید قبل از مصرف این دارو را پزشک یا داروساز مشورت کنید. داروی سرترالین ممکن است شامل ترکیبات غیر فعالی باشد که موجب بروز حساسیت یا مشکلات دیگر بشود.

هشدارها

- داروی سرترالین ممکن است موجب خواب‌آلودگی و تاری دید شما بشود. الکل و ماری جوآنا این حالات را تشدید می‌کند. لذا از رانندگی و فعالیت‌هایی که نیاز به هوشیاری دارند، تا زمانی که در هوشیاری کامل به سر ببرید اجتناب کنید.
- هنگام مصرف سرترالین از خوردن الکل پرهیز کنید و در صورت مصرف ماری جوآنا با پزشک خود صحبت کنید.
- قبل از هر گونه جراحی همه‌ی داروهایی که مصرف می‌کنید (شامل داروهای تجویزی، غیر تجویزی و داروهای گیاهی) را با پزشک یا دندانپزشک خود در میان بگذارید.
- این دارو ممکن است بر نتایج برخی از آزمایش‌های پزشکی مانند آزمایش مغز بیماری پارکینسون تاثیر بگذارد. در نتیجه کارکنان آزمایشگاه و پزشکتان را از مصرف این دارو آگاه سازید.
- در مدت درمان بااین دارو حساسیت بدن شما به نور بیشتر خواهد شد لذا از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خودداری نمایید و از کرم های ضدآفتاب و عینک آفتابی استفاده کنید.
- مصرف گریپ فروت یا آب گریپ فروت در رژیم غذایی باعث افزایش احتمال عوارض ناشی از سرترالین می شود لذا مصرف این ماده غذایی را در رژیم خود محدود نمایید.
- در صورتی که مبتلا به دیابت می‌باشید، چک کردن قند خون روزانه نسبت به قبل، از اهمیت بیشتری برخوردار است. زیرا این دارو می‌تواند سطح قند خون شما را تغییر دهد. در صورت بروز این مشکل توصیه‌های لازم را از پزشک خود دریافت نمایید.

نوع و دوز مصرفی دارو با توجه به شرایط شما تجویز می‌شود. به‌ هیچ‌ عنوان بدون مشورت با پزشک اقدام به مصرف دارو نکنید.
سرترالین
سوالات متداول
  • خواب آور بودن سرترالین معمول و همیشگی نیست. اما این دارو می‌تواند باعث ایجاد خواب آلودگی شود. در مواردی مشاهده ‌شده است که سرترالین خواب آلودگی و خشونت را زیاد کرده است که در این صورت حتما باید به روانپزشک اطلاع داده‌شود. در مواردی هم که داروی سرترالین همراه با الکل و ماری جوانا مصرف شده‌است، علائمی مانند خواب آلودی تشدید شده‌اند

  • داروی سرترالین اعتیاد جسمی ایجاد نمی‌کند و مانند مورفین نیست. این دارو کم‌خطر است و دوز آن از کم آغاز شده و به مرور افزایش پیدا می‌کند. البته نباید به این امید، مصرف سرترالین ۵۰ یا سرترالین ۱۰۰ را بدون مشورت با پزشک قطع کرد. در صورتیکه بدون مشورت با پزشک و هماهنگی با متخصص سرترالین را قطع کنید، اتفاقات ناخوشایندی برای شما رخ خواهد داد، در این زمینه حتما از پزشک مشاوره بگیرید.

  • داروهای ضد افسردگی در بهبود و کاهش علائم قطع مورفین نقش دارند. بنابراین هنگامی که کسی قصد به ترک اعتیاد می‌گیرد، می‌تواند با کمک گرفتن از داروهای ضد افسردگی، احساس بهتری داشته باشد و علائم آزاردهنده را با شدن کمتری تجربه کند. البته مصرف و تجویز این داروها باید توسط روانپزشک تعیین شود و نمی‌توان سرخود اقدام به ترک اعتیاد همراه با مصرف داروهای ضد افسردگی کرد.

  • داروهای ضد افسردگی مثل سرترالین شادی آور نیستند بلکه با کمک به بهبود علائم افسردگی و اضطراب به شما احساس خوبی می دهند.این داروها باعث می شوند که در واکنش های احساسی خود واقع بین تر باشید مثلا چیزهای کوچکی که قبلا خیلی شما را ناراحت و نگران می کرد را کنار می گذارید.

  • مصرف طولانی مدت سرترالین روی میل جنسی افراد اثر می گذارد و مشکلات نعوظ یا کاهش میل جنسی را بهمراه دارد.البته این عوارض پس از تمام شدن طول درمان به مرور از بین می رود اما در برخی موارد نادر حتی پس از قطع دارو نیز ممکن است این مشکلات ادامه پیدا کند.

  • اثر کردن داروی سرترالین ممکنه بین 2 تا چندین هفته طول بکشه و در برخی مواقع تا 4 هفته هم گزارش شده است

نظرات
نظر/سوال خود را وارد نمایید:
چطور مشاوره آنلاین بگیرم؟
1 تعیین تخصص

در مرحله اول به صفحه پزشکان سایت ایزو ویزیت مراجعه و با کمک فیلترها نوع تخصص پزشک را مشخص کنید.

2 انتخاب پزشک

در مرحله دوم بعد از بررسی متخصصین فیلتر شده، پزشک موردنظر خود را انتخاب کنید.

3 انتخاب موضوع و نوع ویزیت

در این مرحله وارد پروفایل پزشک شده و نوبت به انتخاب موضوع ویزیت آنلاین رسیده است. بعد از انتخاب موضوع ویزیت، نوع ویزیت (تلفنی، متنی) را تعیین کنید.

4 مکالمه امن با پزشک

در مرحله چهارم بعد از ورود به صفحه چت امن با پزشک به سوالات پاسخ دهید.

5 پرداخت و شروع مشاوره

در مرحله آخر بعد از پاسخ به سوالات، ویزیت را پرداخت کرده و مشاوره آنلاین خود را با پزشک شروع کنید.

سودابه حاتمي
کاربر مهمان 1403/01/29

آیا مصرف قرص سرترالین باعث کاهش سدیم خون می‌شود؟

علی بابا
علی
کاربر عضو 1402/07/11

ایا سرترالین با شیره تریاک تداخل دارد

مهلا ابرقاسمی @ در پاسخ به علی
کاربر مهمان 1402/10/04

بله.خطرناکه..ممکنه اور دوز بشه

علیرضا رضازاده
کاربر مهمان 1402/04/17

سرترالین یا پاروکسیتین باعث چاقی می‌شود ؟
و اینکه چاقیش چقدره ،کمه یا زیاده

پشتیبان شماره۵ @ در پاسخ به علیرضا رضازاده
پشتیبان سایت 1402/04/24

سلام علیرضای عزیز.بله باعث افزایش وزن میشه. تنها راهش اینه که به اندازه قبل از مصرف قرص غذا بخورید و به اشتهای کاذب به وجود آمده اعتنایی نکنید.و از مصرف شیرینیجات مصنوعی بپرهیزید.

الهام نوری
کاربر مهمان 1402/02/21

با سلام من ۴۰ سالمه سه سالی هست که هر شب یکعدد سرترالین ۵۰ مصرف میکنم هر وقت که خاستم ادامه ندم سرگیجه میگیرم میترسم مصرف این همه سال عوارض برام بده این اواخر حافظه ام خیلی ضعیف شده و همه چی زود یادم میره آیا این میتونه از عوارض سرترالین باشه وچه جوری میتونم ترکش کنم ممنون میشم جواب بدین

پشتیبان شماره۵ @ در پاسخ به الهام نوری
پشتیبان سایت 1402/02/23

سلام الهام نوری عزیز.قطع ناگهانی مصرف سرترالین عوارض داره.بهتره زیر نظر پزشک و بصورت کم کردن دوز دارو تا قطع کامل باشه.

زهرا نکویی
کاربر مهمان 1402/01/24

روانشناس میخوام

پشتیبان ارشد ایزو ویزیت @ در پاسخ به زهرا نکویی
پشتیبان سایت 1402/01/24

سلام سرکار خانم نکویی عزیز. تمام روانشناسان معرفی شده در ایزوویزیت با تجربه ، کاربلد و دلسوز هستند. به عنوان نمونه میتونم سرکار خانم دکتر نادیا کیان کارشناسی ارشد روانشناسی رو معرفی کنم به جرات میشه گفت بیش از 98٪ از مراجعین ایشون به شکل اعجاب انگیزی از مشاوره با ایشون راضی هستند

رضا دهقی
رضا
کاربر عضو 1402/01/23

تفاوت بین سرترالین 50 و سیتالورامین 20 چیه . کدوم بهتر و کم عوارض تر هست.

دکترمونا فرجی @ در پاسخ به رضا
دکترای حرفه ای داروساز 1402/01/26

این دوتا دارو بسیار تخصصی هستن و هرکدوم درصورت مصرف سر خود عوارض خاص خود را دارن به هبچ وجه بدون نسخه تهیه نکنید

هادی @ در پاسخ به مونا
کاربر مهمان 1402/12/06

پزشکم این دارو رو تجویز کرده من ۶روزه دارو سرمنتا ۵۰رو مصرف میکنم وقتی که خوابم دهانم خشک میشه اشتهام باز شده

پشتیبان شماره۵ @ در پاسخ به هادی
پشتیبان سایت 1402/12/07

سلام هادی عزیز.برای برطرف کردن خشکی دهان از آدامس یا آبنباتهای فاقد قند استفاده کنید و برای جلوگیری از چاقی از غذاهای پروتئینی و سیر کننده با حجم کم استفاده کنید.